Uzdāvini iespēju bērnam izspēlēt dažādas lomas un ikdienas situācijas!

Uzdāvini iespēju bērnam izspēlēt dažādas lomas un ikdienas situācijas!

25. Nov 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noteikti arī tavam mazajam pasaules izzinātājam ir jau idejas, par ko viņš vēlētos kļūt, kad izaugs liels. Autobusa vadītājs, skolotāja vai, iespējams, ugunsdzēsējs vai policists?

Policisti un ugunsdzēsēji ir daudzu bērnu varoņi, tāpēc šo supervaroņu rotaļu komplekti zem eglītes Ziemassvētkos radīs smaidu ikviena bērna sejā. Papildu ieguvums - tā būs ne tikai dāvana, kas rada bērnam prieku, bet arī ļauj izspēlēt dažādas lomu spēles un situācijas, tātad, izglīto.

Kādi ir bērna ieguvumi no lomu spēlēm?

Lomu spēles palīdz iepazīt apkārtējo pasauli un labāk izprast, kā rīkoties dažādās situācijās. Piemēram, pilsētas otrā galā aizdegusies māja. Ugunsdzēsēji steidz palīgā! Ugunsdzēsēju komanda nobrauca pa slīdkalniņu, iekāpj iestumjamajā ugunsdzēsēju auto un, bākugunīm mirgojot un sirēnām skanot, traucas pa lielajiem vārtiem palīgā. Lai sniegtu atbalstu, no jumta paceļas arī helikopters, lai pievienotos misijai. LEGO DUPLO Ugunsdzēsēju depo un helikoptera komplekts (10970) nodrošina bērniem neskaitāmas attīstošu rotaļu iespējas, kas palīdzēs pilnveidot sīkās motorikas, emocionālās un citas iemaņas. Šis ir arī lielisks veids, kā bērni sev atbilstošā veidā var vairāk uzzināt par ugunsdzēsēju darbu.

Lomu spēles māca, kā bērnam funkcionēt sabiedrībā. Jau kopš pirmajām dzīves dienām bērns ir sabiedrības loceklis. Viņam augot lielākam, bērns saskaras arī ar citām sociālajām grupām ārpus sev tuvākajiem cilvēkiem, taču, lai tajās labāk iejustos, ir labi izspēlēt dažādas lomu spēles. Tā ir lieliska iespēja bērnam arī sagatavoties dažādām sarežģītām dzīves situācijām un uzzināt, kā rīkoties, ja radies konflikts vai arī esi apmaldījies nezināmā vietā. Tam noderēs LEGO DUPLO komplekts “Policijas iecirknis un helikopters” (10959), kas nodrošinās iespēju iepazīt policistu ikdienu un apzināties, ka briesmu gadījumā policists ir sabiedrotais, kurš sniegs drošību un atbalstu.

Policijas iecirkņa komplektā iekļauts iestumjams policijas auto, kam ir mirgojošas bākugunis un sirēna. Bērns rotaļājoties var apmācīt gudro policijas suni vai dežūrēt sarga tornī, no kura policisti var vērot, kā paceļas un nolaižas policijas helikopters ar rotējošu propelleru. Būvējot un rotaļājotie bērni pilnveido sīkās motorikas, emocionālās un citas iemaņas. Notikumu gaita vienmēr ir bērnu rokās, tāpēc šis ir lielisks veids, kā mazais sev atbilstošā veidā var vairāk uzzināt par policijas darbu.

Lomu spēles bērnam palīdzēs izprast sevi un apkārtējos, jo, kā zināms, ikdienā izprast cita cilvēka domas un sajūtas nemaz nav tik viegli. Rotaļāšanās dažādās lomās palīdz bērnam saprast citu vajadzības un domāšanas viedu. Turklāt lomu spēles palīdz labāk iepazīt arī sevi un attīstīt sevī pārliecību, ka esi neatkarīga, pašpietiekama personība. Atdarinot citus, bērns var daudz labāk saredzēt atšķirīgo un kopīgo starp sevi un citiem.