23.novembra Māmiņu Kongresa PROGRAMMA

23. Nov 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku organizācija un medijs “Māmiņu Klubs” jau trešo gadu pēc kārtas organizē izglītojošu un veselību veicinošu pasākumu jaunajām ģimenēm - Lielo Māmiņu kongresu, kas norisināsies 23.novembrī, Jūrmalā, Semarah hotel Lielupe. Pasākums tradicionāli vienuviet pulcē simtiem ģimeņu – gan vecākus ar bērniem, gan arī tos, kuri vēl tikai gaida pasaulē ierodamies savu bērniņu, klātienē tiekoties ar vadošajiem mātes un bērna veselības ekspertiem.

https://www.bezrindas.lv/lv/lielais-maminu-kongress-24-novembri/7075/41107

Pasākums noritēs visas dienas garumā un būs pieejams par simbolisku ieejas maksu. Ienākumi tiks ziedoti Māmiņu Kluba Labdarības fondam, kas palīdz māmiņām un bērniem krīzes situācijās.

Lielajā Māmiņu Kongresā ar lekcijām, meistarklasēm un konsultācijām piedalīsies Latvijas vadošie mātes un bērna veselības eksperti – dūlas, vecmātes, ginekologi, pediatri, ģimenes terapeiti, bērnu attīstības speciālisti un citi.  Uz vietas būs iespējams arī veikt ekspress veselības diagnostiku sadarbībā ar MFD Veselības grupas ārstiem. Māmiņām un tētiem būs iespējams apmeklēt arī dažādu veselības produktu un organizāciju stendus.


Māmiņu Kongresa mērķis ir pulcēt vienuviet vecākus un speciālistus, lai akcentētu pamata lietas, kuras jāzina ikvienai jaunajai ģimenei, kas gaida vai auklē mazuli. Informācijas pārbagātajā laikmetā īpaši svarīgi ir grūtnieces un bērna veselību uzticēt kvalificētiem speciālistiem un ārstiem, laikus meklēt palīdzību, ja ir neskaidri jautājumi, apzināties arī visas iespējas, ko sniedz un apmaksā valsts.

Šā gada centrālā Kongresa tēma ir veselīga bērnu attīstība un māmiņas veselība -: “Veidojot Lielā Māmiņu kongresa programmu mēs ņēmām vērā biežāk uzdotos vecāku jautājumus, un, tie ir par bērnu attīstības veicināšanu un veselību. Jaunajiem vecākiem svarīgi uzzināt gan pamata lietas par bērna fizisko un psihoemocionālo attīstību, gan rotaļāšanos, gan pozitīvu disciplinēšanu. Šī diena būs bagāta ar informācijas daudzpusību, kas būs noderīga arī topošajiem vecākiem, gatavojoties dzemdībām!”, komentē “Māmiņu Klubs” vadītāja Baltijas valstīs Sandija Salaka.

Kamēr vecāki klausīsies lekcijas, bērniem Kongresa laikā sagatavota plaša izklaides programma - burbuļu šovs, bērnu teātra koncertizrāde, radošās darbnīcas, iespēja izmēģināt attīstošas rotaļlietas un piedalīties dažādās bez maksas aktivitātēs un meistarklasēs. Šī diena būs kā ģimenes atpūtas diena gan lieliem, gan maziem!

Kongresa tēmas uz Lielās skatuves sadalītas vairākos tematiskos blokos:


Kongresa tēmas uz Lielās skatuves sadalītas vairākos tematiskos blokos:

Lielā Skatuve            

Bērna attīstība. Ģimene

•   “Bērna agrīnā attīstība. Rotaļāšanās un aprūpe pēc Emijas Pikleres metodes.”     - Fizioterapeite un pedagoģe Klaudija Hēla (“Māmiņu Klubs”)

•   “Ko nozīmē būt par vecākiem un kā tam emocionāli sagatavoties?” -          Psihologs Miks Valters, (MFD Veselības grupa)

•  “Apzināta mamma.”     - Psiholoģe Inga Bērziņa, 5 bērnu mamma, emocionālās atbalsta platformas ESMAMA  radītāja

•   “Mans ceļš bērnu attīstības veicināšanā.” -   TV raidījuma "Māmiņu Klubs" vadītāja, 2 bērnu mamma Rūta Dvinska     

•   “Es nesaprotu savu bērnu!”    - Vecāku apmācības programmas PLECS  vadītāja Inga Oliņa

•   “Bērnu digitālie paradumi un viedierīču jēgpilna lietošana” - TELE2 speciālisti

•      “Spēju attīstība bērna agrīnā vecumā.”  - Psiholoģe Vita Kalniņa (“Līna”)

•     “Kā izvēlēties mājokli ģimenei”, - Bonava Latvija mājokļu eksperts Kaspars Ekša

Ģimenes veselība. Grūtniecība. Dzemdības     
               

•   “Biežākie miega traucējumi bērniem.” -    Doc. Juris Svaža, Dr. med., sertificēts anesteziologs           

•   “Kolikas- slimība vai normāls process bērna attīstībā.” -   Pediatrs Daira Brenča

•   “Mātes un bērna mutes dobuma higiēna.” - Zobārste Agnese Juķeviča (MFD Veselības grupa)

•      “Mana redze = Mana dzīves kvalitāte”  - Oftalmologs Dāvis Raščevskis (Latvijas Amerikas acu centrs (LAAC) un Evija Gulbinska, Latvijas Amerikas ’cu centra (LAAC) optometriste

•    “Meiteņu intīmā higiēna.” - Ārsts rezidents, ginekologs, dzemdību speciālists Katrīna Puriņa-Liberte” (“Māmiņu Klubs”)

•      “Teipošana- alternatīva metode sāpju un diskomforta mazināšanai.” - Fizioterapeite Agita Zariņa

•    “Bērnu veselība no psihosomatikas viedokļa.” - Emocionālās labsajūtas un attiecību eksperte Iveta Aunīte    (“Rimi Bērniem”)

•   “Vegānisms un veģetārisms grūtniecības laikā.”  - ginekoloģe Karlīna Elksne

•     “Vēnu problēmas grūtniecības laikā” - flebologs, Dr.Mārcis Gediņš

•    “Epidurālā anestēzija - sāpju mazināšanas veids dzemdībās.” -  Anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis, Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidents    
 
•  “ Dzemdību pozas un spirāldzemdības.”  -      Vecmāte Maret Voites (Igaunija, angļu valodā)

• “Fiziskās aktivitātes pēcdzemdību periodā.”  - Sertificēta fizioterapeite Linda Jaunsproģe (Mg.sc.sal., MFD Veselības grupa)

•  “Uz dzemdībām ar prieku!” - Psiholoģe Alika Sorokina       (krievu val.)

• “Sievišķības atgūšana pēc dzemdībām.”       - Ģinekoloģe Agnese Plēpe (MFD Sieviešu veselības centrs “Vita”)

Pāra attiecības

•   “Jūties droša savā seksualitātē!”        - Ginekoloģe Aija Tula-Rijkure (MFD Sieviešu veselības centrs “Vita”, Latvijas Kontracepcijas, seksuālās un reproduktīvās veselības asociācijas vadītāja)

•  “Ģimenes pieaugums un krīze pāra attiecībās. Kā to pārvarēt?” - Psihoterapeite  Diāna Zande  

****
Lielā Māmiņu Kongresa programmā ir arī specializētas meistarklases topošajiem vecākiem:

12.00-13.00   "Dzemdību fāzes” -    Ārsts - ginekologs, dzemdību speciālists rezidents Katrīna Puriņa - Liberte (Māmiņu Klubs)

13.10-14.10  “Kā rotaļājas mazulis no dzimšanas līdz gadam?"  - Fizioterapeite Klaudija Hēla  (“Māmiņu Klubs”)

14.20-15.20  "Dzemdību pozas un elpošanas vingrojumi” -  Vecmāte, dūla Maret Voites   (angļu valodā)

15.30-16.30 "Dzīve pēc dzemdībām. Pēcdzemdību periods. Kā harmoniski atgūties pēc dzemdībām -   Psiholoģe Alika Sorokina  (krievu valodā)

16.40-17.30  “Vecāku emocionālās izjūtas grūtniecības laikā” -  Psiholoģe, psihoterapeite Diāna Zande  
 

Paralēli lekcijām uz Lielās skatuves Kongresā paredzētas vairākas meistarklases tādās tēmās kā dzemdību pozas nesāpīgākām un vieglākām dzemdībām (Maret Voites, Igaunija), pāru sagatavošana ģimenes dzemdībām (Alika Sorokina), zīdaiņu kopšana un hendlings, pēcdzemdību vingrošana u.c.

Tāpat ekspress-diagnostiku un izmeklējumus sievietēm, māmiņām piedāvās MFD Veselības grupas speciālisti.

Ieejas maksa Kongresā ģimenes biļetei VISAI ģimenei neatkarīgi no bērnu skaita tikai 5 eiro. Pērn Kongresu apmeklēja ap 1000 dalībnieku.

https://www.bezrindas.lv/lv/lielais-maminu-kongress-24-novembri/7075/41107

IESKATIES VIDEO, kā mums gāja iepriekšējā gada Māmiņu kongresā!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ilgi gaidītais Māmiņu Kongress jau sestdien! Nāc uz pasākumu, iemūžini to fotogrāfijās vai video un laimē balvu! 23.novembrī visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz 18.00 gaidīsim Tevi kopā ar ģimeni vai draudzenēm Māmiņu Kongresā Jūrmalā, Semarah hotel Lielupe. Diena būs piepildīta ar aktivitātēm, noderīgu informāciju, vērtīgām konsultācijām un daudzām balvām. Darīt būs ko gan lieliem, gan maziem! Nāc uz pasākumu un dalies Instagram story ar savām fotogrāfijām un video, noteikti atzīmējot pie tām Māmiņu Klubu, lietojot @maminuklubs 26.novembrī starp visiem story video un attēliem izlozēsim vienu, kura autoram uzdāvināsim vienreizējo fotokameru no @tele2latvia! #maminukongress #konkurss #maminuklubs #tele2 #iespeja #digitalaisdetokss #riga #jurmala #semarahhotellielupe #reportāža #atmiņas

A post shared by Māmiņu Klubs | Medijs vecākiem (@maminuklubs) on

HeX2efeO HeX2efeO 19. Mar 2021, 05:04

1

HeX2efeO HeX2efeO 19. Mar 2021, 05:04

1