Kā atradināt bērnu no pudeles naktī?

Kā atradināt bērnu no pudeles naktī?

06. Jan 2019, 21:25 Melānija Melānija

Lai vecākiem būtu kvalitatīvs miegs ir nepieciešams miers un klusums, bet mums tāda nav. 
Jau vairākus mēnešus Kārlis ir pasācis naktīs celties, čīkstēt, pīkstēt un stutēties kājiņās. Līdz šim varēja izturēt, bet ir ļoti grūti celties un skraidīt lai pagatavotu piena maisījumu vai ieliktu mutē knupi. Ar katru dienu ir grūtāk, jo nakts ir domāta gulēšanai nevis skraidīšanai no istabas uz virtuvi, no savas gultas pie mazuļa. Un šo skraidīšanu vairs negribu novelt uz zobiem. Viņi noteikti nenāk no 5 mēnešu vecuma. 
Godīgi sakot, sen jau bija laiks nogulēt visu nakti bez celšanās un pudeles. Vismaz tā mums saka citi. ( Bērns jau sen guļ nakti un pudeli vairs neēd)
Mūsu gadījumā Kārlis 180 ml izēd pirms gulēt iešanas, naktī pulksten trijos un atkal no rīta ap sešiem vai septiņiem. Varbūt ne tik daudz, bet pudeli prasa un ūdens, diemžēl, nepalīdz.

Tādēļ mēs ļoti vēlētos lūgt padomu jums mīļām mammas. Kā pareizi bērnu atradināt no piena pudeles? Ko darīt lietas labā lai mums un bērnam būtu kvalitatīvs miegs? 

Mīļš paldies jau iepriekš. :)

Melānija Melānija 21. Jan 2019, 17:22

Mīļās mammas! Jūs mani nomierinājāt, bet tajā pašā laikā nē. Man jau liekas ka es vairs nevaru savaldīties. Gribu kliegt un skriet kur acis rāda, bet ar prātu saprotu, ka iespējams bērns pārdzīvo dienā piedzīvoto. Jeb zobiņi vai puncis. Bet jebkurā gadījumā ir mierīgāk, jo neesmu es tāda viena. 😀 Paldies jums.

laachukinsh laachukinsh 10. Jan 2019, 14:34

Pilnīgi piekrītu, ka nav jāsalīdzina. Turklāt tepat palasot - nu acīmredzot nav "sen jau laiks" gulēt pilnu nakti. Mūsu mazais ir mēnesi vecāks par Kārli. Un es sev par šausmām ik pa laikam atzīstos - neesmu gulējusi vairāk par 6h no vietas naktī jau 10 mēnešus. Un tās 6h ir piedzīvotas tieši 2x. Mazais ceļas kā kuru nakti - ir, kad noguļ pa 3-4h un paēd tikai vienu reizi, ir naktis, kad es 4. reizi ceļoties jau esmu tik izmisusi, ka gribas paņemt, nomierināt, bet fiksi no krūts nost un gultā atpakaļ. Bet nē, tad, redz, nav paēdis, nav pieticis mīļuma un pēc 1-1.5h ir atpakaļ augšā. Puika joprojām ir krūts bērns, bet tikai vakarā uz miegu, pa nakti un pēdējo reizi mostoties no rīta pirms celšanās, p dienu ēd lielo cilvēku ēdienu. Un uz nakti nestrādā tieši nekas. Ne ilgāka mīļošanās, ne vairāk nogurdināt, ne mierīgāks režīms pirms miega, ne liela putra + mans piens, lai labi paēdis, ne vieglāks ēdiens, lai puncis netraucē. Kādreiz tie ir zobi, kādreiz purkšķis, kādreiz kaķis gultiņā uzguļas uz kājām un traucē grozīties. Bet pilnas nakts miegs mums pagaidām tā teikt - pat sapņos nerādās.

Mar_Mar Mar_Mar 07. Jan 2019, 21:21

Nevajag klausīties citus, tad vien liekas, ka ar pašu kaut kas nav kārtībā, ja citiem reiz viss strādā.
Mana mazā bieži sāka celties no aptuveni 5 mēnešiem, uz 6 mēnešiem atceros bija pat ļoti drausmīgs viens posms - ik pēc stundas. Un nebija ne viena īsti nogulēta nakts līdz gada vecumam. Pat pēc gada viss murgs turpinājās, aizdomas bija par zobiem un izrādījās, ka pamatotas. 1.1 gv nācās pārtraukt krūtsbarošanu un 1-2 devu maisījumu pa nakti, tā pat līdz aptuveni 1.3/ 1.4 g.v., bet tad sāka gulēt visu nakti, kas ļoti izbrīnīja, bet biju ļoti laimīga. Bet laimīgie aptuveni 2 mēneši arī beidzās, kad sāka iet b/d - emociju iespaidā sākā celties naktī bieži, situācija uzlabojās pēc 4 mēnešiem, kad varu teikt, ka bērns ir pilnībā apradis ar b/d, lai gan audzinātājas jau pēc 2 nedēļām teica, ka viss ir ļoti labi, bet naktsmiedziņā emocijas ņēma virsroku. Drīzumā jau 2 gadiņi un situācija jau ir nostabilizējusies, ir kad nočuč visu nakti, ir kad ielien blakus man un čuč, un galvenais, ka bez pieniņa, ir jau, kad iedodu, ja liels kreņķis uznāk, bet ļoti simboliski. Citiem, protams, tādas problēmas nebija, viss tik gludi, viss tik skaisti - bet man kaut kā nelikās, ka ar manu bērnu, kas nepareizs, ja viņa tā dara.
Iesaku vispār neņemt vērā citu pamācības un komentārus, var uzklausīt, bet katrs bērns ir atšķirīgs un vecākiem ir tas jāpieņem.

Ilgina Ilgina 06. Jan 2019, 23:02

Sveika. Par nakts celšanos piekrītu, tas ir nogurdinosi. Manai dāmai ir 1.4 g. Tapat vēljoprojām pa naktim vismaz 2 reizes ceļas, lai ēstu. Vel pagaidām ir kruts bērns. Un nav ne jausmas ka saudzīgi atradinat.
Galvenais neklausies ko citi saka un salīdzina. ☺