Ļauj gaisa mitrinātājiem sniegt vairāk telpas elpošanai!

Ļauj gaisa mitrinātājiem sniegt vairāk telpas elpošanai!

24. Sep 2010, 11:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reizēm dabiskākā lieta, kas mums ir pieejama- gaiss, var būt kaitnieciska. Ikviens vēlas elpot vēsu, dabisku gaisu, kas netraucē dabiskai elpošanai.

 

Ziemas mēnešos daudzi māju īpašnieki ir nosiltinājusi mājas no iekšpuses pret aukstumu, kas valda ārā. Problēma ir tā, ka apkure sausina gaisu un samazina mitruma līmeni telpā, tāpēc atrašanās šādā dzīvoklī var būt nepatīkama. Sausa āda un lūpas, galvassāpes un iekaisusi rīkle ir ierasta ziemas kaite, ko var  novērst, iegādājoties gaisa mitrinātāju.

 

Gaisa mitrinātājs uzlabo gaisa kvalitāti un mitrina gaisu. Relatīvi gaisa mitrums starp 40 un 60% ir norma, kas ir pieņemams cilvēkiem, dzīvniekiem un augiem.

 

Kāpēc izvēlēties gaisa mitrinātāju:

 

-         nomierina sausu deguna sajūtu un sausumu rīklē;

-         noderīgs alerģiju, deguna blakusdobuma un saaukstēšanās slimnieku ārstēšanā;

-         aizsargā augus, mājdzīvniekus, klavieres un mēbeles;

-         samazina statisko elektrību;

-         viegli pārnēsājams no istabas uz istabu;

-         pilnīgi drošs.

 

Kādu gaisa mitrinātāju izvēlēties?

 

-         Izvēloties mitrinātāja veidu, aprēķini istabas izmērus. Tad meklē gaisa mitrinātājus, kas darbojas lielākās telpās, jo parastiem gaisa mitrinātājiem ir tendence aptvert mazāku telpu nekā norādīts uz iepakojuma.

 

-         Aukstais gaisa mitrinātājs samazinās istabas temperatūru par 1-2 grādiem. Siltais gaisa mitrinātājs gaisa temperatūru paaugstinās par 1-2 grādiem. Izvēlies tādu, kas ir piemērots Taviem klimata apstākļiem.

 

-         Gaisa mitrinātāji darbošanās laikā radīs kādas skaņas. Izvēlies gaisa mitrinātāju pēc skaņas līmeņa, ko vari paciest. Ņem vērā, kā arī ūdens darbošanās gaisa mitrinātājā var radīt pēkšņu troksni.

 

-         Visiem gaisa mitrinātājiem ir nepieciešams nomainīt filtrus. Labākais risinājums būs iegādāties pāris aizvietotājfiltrus tajā reizē, kad iegādājies gaisa mitrinātāju. Instrukcija, kas ir pievienota ierīcei, paskaidros, cik bieži nepieciešams filtrus mainīt.

 

-         Pārliecinies, ka Tavs noskatītais mitrinātājs neražo „baltos putekļos”. Zemākas kvalitātes gaisa mitrinātājos baltie putekļi var būt produkts, kā izdalīt mitrumu gaisā, tomēr lielākā daļa cilvēku šādu „bonusu” nevēlas, sevišķi, ja ir alerģija pret putekļiem.

 

-         Lielākā daļa istabu mitrinātāji mitruma līmeni palielinās tikai nedaudz, bet tas ir pietiekami, lai atviegloti elpošanu caur degunu un līdz ar to arī miegu. Ja mitrinātāja iepakojums norāda, ka mitruma līmenis tiks paaugstināts par 35%, pārliecināties, ka ierīce tiek pārdota ar iebūvētu mitrinātāju. Tas mitrinās gaisu un izslēgsies, kad būs sasniegts vēlamais mitruma līmenis.

 

-         Pārbaudi, vai mitrinātāju var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, kas palīdzēs kārtīgi iztīrīt ierīci.

 

Kā savās mājās gaisu mitrini TU?

princesemince princesemince 18. Feb 2011, 09:44

katru gadu domāju par mitrinātāja iegādi, bet tā arī neiegādājos. mums tāda problēma, ka dzīvoklī ir superkarsti, regulēt neko īsti nevar. slapju dvieļu likšana karstumu tikai pastiprinā, tā nu šogad atkal domāju un domāju... naktīs grūti gulēt šādā karstumā - kaut kas lietas labā jādara. stundu pirms gulētiešanas plaši atvērtiem logiem pie mīnus 20 grādiem vēdinu istabu. kā aizveru visu ciet, pēc 15min atkal viss pa vecam.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

Man nepatika un nenoderēja - gaisa mitrināšanu var aizstāt arī ar mitru dvieļu uzlikšanu uz radiatoriem.