Kā tiek organizēta dzemdību un jauno vecāku sagatavošana pandēmijas laikā Māmiņu Klubā?

07. Apr 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Vecāku skola ar visiem lektoriem šobrīd esam pārcēlušies online režīmā un pārsvarā visi dzemdību sagatavošanas kursi, kā arī lekcijas un nodarbības par mazuli pieejamas tiešraižu un e-lekciju (video lekciju) formā. Kā tas notiek? Labas ziņas - tiešsaistes lekcijās var piedalīties arī vecāki no citām Latvijas vietām un arī ārvalstīm!

Kas notiek šobrīd ar dzemdību sagatavošanas kursiem Māmiņu Klubā? Klātienes lekcijas ir atceltas līdz 14.aprīlim, bet līdz tam pieejamas tiešraides un vienmēr būs pieejamas jau gatavās video lekcijas!

Esam sadalījuši dzemdību sagatavošanas  tiešsaistes lekcijas vairākos blokos

1.    Dzemdību sagatavošanas 2 lekciju cikls kopā ar vecmāti Inesi Kampusu ONLINE (un drīzumā arī citām) tiešraides formātā otrdienu un piektdienu vakaros no plkst.18:00 - 20:00. Abas lekcijas “Grūtniecības norise, sagatavošanās dzemdībām” un “Dzemdības” notiek komplektā, divos vakaros. Topošajiem vecākiem ir iespēja skatīties interaktīvi šīs lekcijas un uzdot savus jautājumus. Vecmāte uz visiem atbildēs! Turklāt, pēc abu lekciju noklausīšanās tiek izsniegts elektronisks sertifikāts par dzemdību kursu iziešanu.

Tuvākais lekciju cikls sākas 27.martā (piektdien) un ar otru lekciju 31.martā (otrdien). Cena par abām lekcijām ir 30.00 EUR. Rezervēt sev vietu var šeit (vietu skaits ierobežots, lai visi paspēj uzdot savus jautājumus!) 

Arī turpmāk otrdienas-piektdienas vakari būs veltīti dzemdību sagatavošanas pamata ciklam! Sekojiet informācijai->>>

2. Jaundzimušā aprūpe pirmajās dzīves dienās ONLINE kopā ar sertificētu jaundzimušo bērnu māsu Elitu Svarenieci.

Arī šī būs regulāra tiešraides lekcija, kurā uzzināsiet visu par jaundzimušo, novērtēšanu, Apgares skalu, pirmo aprūpi, hendlingu, ādas kopšanu, aprīkojumu un citus ļoti svarīgus jautājumus, kas jāzina topošajiem vecākiem, kuri drīz vien pārvedīs mājās zīdainīti. Elita Svareniece ļoti praktiski izstāsta visas vadlīnijas par zīdaiņu aprūpi un kopšanu, kas ir jaunākās un dzemdību nodaļās akceptētas! Jaundzimušā aprūpes lekcija parasti ir dzemdību sagatavošanas kursa viena no pamata sastāvdaļām!

Tuvākā nodarbība tiešraides formātā 30.martā (pirmdien) no plkst.18:00 - 20:00. Cena par lekciju - 15.00 EUR. Rezervē sev vietu šeit>>>

3. Krūts ēdināšanas ABC kopā ar starptautiski sertificētu krūts zīdīšanas konsultanti un ilgaddēju jauno māmiņu atbalsta personu Sandru Lasi.

Arī šī lekcija ir dzemdību sagatavošanas kursa sastāvdaļa un vēlama visiem topošajiem vecākiem! Tajā uzzināsiet visu par mātes piena veidošanos, īpašībām un ietekmi uz bērna attīstību. Krūts zīdīšanas veicināšanas paņēmieni pirmajās dienās pēc dzemdībām. Dažādās zīdīšanas pozas un to izskaidrojums. Ko darīt ar krūts galiem, kā tos kopt? Praktiski paņēmieni, kā tikt galā ar piena krīzēm un sastrēgumiem. Par mazuļa svaru, vēdera izeju? Ko darīt, ja mazulis atsakās no krūts? Par knupīšiem, pudelītēm un piebarošanu.

Šī visaptverošā lekcija ir sagatavota kvalitatīvā video lekcijas formātā un pieejama jebkurā laikā jaunajā Māmiņu Kluba E-lekciju platformā->>>. Maksā 15.00 EUR (var nopirkt kā e-veikalā un skatīties jebkurā sev izdevīgā laikā!)

4. Mazuļa hendlings jeb ko un kā darīt ar jaundzimušo kopā ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu.

Vēl viena no mūsu populārākajām lekcijām topošajiem vecākiem, kur praktiski un teorētiski Klaudija Hēla pastāsta par zīdaiņa hendlinga pamatprincipiem! Ļoti vērtīga video lekcija, ar praktiskiem piemēriem, lai saprastu, kā veidot pirmās attiecības ar zīdaini, kā pareizi nest, turēt, ģērbt. Ar kādu attieksmi izturēties pret bērnu, lai atbalstītu viņa vajadzības? Hendlings ir speciāla pieeja, kuru īstenojot tiek stiprināta bērna psihe un veidojas komunikācija, cieņpilnas attiecības, bērns tiek atbalstīts viņa attīstības posmos!

Mazuļa hendlings kā video lekcija pieejama mūsu jaunajā platformā e-lekcijas.maminuklubs.lv un 1.20 h gara video lekcija maksā 25.00 EUR. Pasūti un skaties jebkurā laikā>> 

5. Emocionālā un psiholoģiskā sagatavošanās dzemdībām kopā ar Diānu Zandi ONLINE 

Parasti dzemdību sagatavošanas kursi pievērš lielāku uzmanību grūtniecības un dzemdību tehniskajai norisei un jaundzimušā aprūpei, bet ļoti liela nozīme tam, kā noritēs dzemdības, ir tieši vecāku psioloģiskā gatavība lielajam notikumam. Diāna Zande savā interaktīvajā tiešsaistes lekcijā runās par grūtnieces emocionālo labsajūtu, arī to, kā jūtas jaunā māte pēcdzemdību periodā.

Lekcija tiešraides formātā notiks 31.martā laikā no plkst. 10:00 - 12:00. Maksā 15.00 EUR Rezervē vietu šeit>>

Tiešraides lekcija ar iespējām uzdot visus savus interesējošos jautājumus un saņemt informāciju par: kādas ir jaunās mammas vajadzības un kā tās apmierināt? Kādas pārmaiņas piedzīvo topošā un jauna māte? Kādas izjūtas ir normālas gaidību un pēcdzemdību periodā un kad vajadzētu pamanīt pirmos negatīvos signālus? Ko darīt ar negatīvajām izjūtam?        Kā sievietei iemācīties uzticēties sev un savai varēšanai piedzemdēt? Kā dzemdībam pieiet racionāli, reāli, bez panikas un iracionālām bailēm?            Kāds spēks un resursi slēpjas pašā sievietē? Kā šos resursus iemācīties izmantot? Un daudzi citi jautājumi, kurus jūs varēsiet uzdot tiešsaistes lekcijas laikā!

 

6. Pirmie mēneši mazuļa dzīvē: svarīgākais par zīdaiņa attīstību un attiecībām ar mazuli, kopā ar Diānu Zandi ONLINE

Jaundzimušā aprūpe un zīdīšana nav vienīgās prasmes, kas jāzina par tikko dzimušo mazuli. Psioterapeite Diāna Zande ir izstrādājusi programmu par zīdaiņa vajadzību izprašanu un apmierināšanu, kā arī jauno vecāku lomu un savstarpējām attiecībām jaunajā ģimenes modelī.

Tiešraides lekcijā būs informācija par zīdaiņa adaptācijas periodu – pielāgošanos jaunajai videi: „Pirmajos mēnešos un pirmajā dzīves gadā nobriest bērna nervu sistēma un atsaucība uz apkārtējās vides stimuliem. Veidojas emocionālā pasaule, attīstās maņas. Bērnam jāpielagojas pie visa jaunā. Adaptacijas pamatā ir pierašana pie ikvienas situācijas, kas ienāk mazuļa dzīvē”, stāsta Diāna Zande.

Šī tiešsaistes lekcija būs piemērota topošajiem un pavisam jaunajiem vecākiem, kam tikko piedzimis bērns –tā būs veltīta tik svarīgo pirmo attiecību veidošanas pamatiem, un padziļinati tiks skatītas mazuļa vajadzības, iekšējā pasaule un maņu attīstība.

Lekcijas laikā iegūsiet atbildes uz visdažādākajiem jautājumiem par jaundzimušo, attiecību veidošanu ar viņu un ģimenē, pārī. Uzzināsiet par zīdaiņa raudāšanu, signāliem un tām vajadzībām, kas jāapmierina. Tāpat būs plašs ieskats drošas piesaistes veidošanā!

Tiešraide notiks 31.martā laikā no plkst.12:30 - 14:30. Rezervē sev vietu šeit>>>

7. Grūtnieču vingrošana kopā ar fizioterapeiti Kristīni Asonovu ONLINE 

Topošajām māmiņām svarīgi saglabāt aktīvu dzīvesveidu un apgūt grūtnieču vingrošanu, kas palīdz sagatavoties arī dzemdībām. Mūsu iemīļotā fizioterapeite Kristīne Asonova aicina uz online vingrošanu (tiešraidē) katru otrdienu laikā no plkst.15:00 - 16:00.

Pirmā nodarbība jau 24.martā! un tā katru otrdienu!

1 h 30 min garajā online vingrošanā pievienosim arī jūsu individuālos jautājumus speciālistei! Maksa - 8.00 EUR par nodarbību. Rezervē savu vietu nelielā grupā šeit>>

Lai piedalītos nodarbībā, vajag ērti saģērbties, lai var līdzi vingrot!

Kā notiek tiešraides nodarbības?

1.     Izvēlies savu nodarbību, izdarot pieteikumu tabulā maminuklubs.lv.

2.     Uz savu e-pastu saņemsi priekšapmaksas rēķinu. Maksājuma uzdevums jāatsūta atpakaļ līdz nodarbības sākumam, uz e-pastu: sandra.livmane@maminuklubs.lv

3.     Kad tas izdarīts, saņemsi tiešraides linku! Skaties tiešraides noteiktajā laikā. Iespējams uzdot savus jautājumus chatboxā, kas ir Maminuklubs.lv lapas labajā pusē.

4.     Jau gatavās video lekcijas var iegādāties e-lekcijas.maminuklubs.lv un skatīties  jebkurā laikā!

Lai viegla un ērta sagatavošanās dzemdībām kopā ar Māmiņu Kluba Vecāku skolu ONLINE!