Globifer hēma dzelzs-lielisks palīgs grūtniecības laikā

Globifer hēma dzelzs-lielisks palīgs grūtniecības laikā

28. Oct 2020, 11:09 Monta Magdalena Zavadska Monta Magdalena Zavadska

Gaidot trešo bērniņu,saskāros ar strauju hemoglobīna līmeņa pazemināšanos,tādēļ ar ginekoloģi kopā lēmām,ka dzelzs jāuzņem vitamīnu veidā papildus. Mani mocīja liels nogurums,bezspēks. Grūtniecības laikā anēmija ir ļoti bīstama gan mammai, gan augošajam bērnam,jo var veicināt gan priekšlaicīgas dzemdības,gan attīstības aizturi mazulim un radīt citas veselības problēmas. 
Papildus dzelzi sāku uzņemt no 2.trimestra. Lietoju gan ampulu veidā,gan tablešu veidā,bet blakus parādību dēļ,ārste rekomendēja izmēģināt tieši Globifer dzelzi. Un tajā brīdī radās iespēja,saistībā ar  Māmiņu klubu,izmēģināt šīs jaunās tabletes. Tādēļ pieteicos testam un nenožēloju ne brīdi! 
Globifer lieto pa 1 tabletei jebkurā diennakts laikā,uzdzerot ūdeni. Tabletes nesatur glutēnu,kas man ir ļoti svarīgi,jo man no tā ir alerģija, nesatur ogļhidrātus,piemērots tātad arī sievietēm,kam ir,piemēram, ir gestācijas diabēts, kā arī nesatur laktozi. Globifer satur dabisko hēma dzelzi (no dzīvnieku valsts produktiem),kas uzsūcas labāk,līdz pat 45%, veicina arī nehēma dzelzs uzsūkšanos (no augu valsts produktiem), neveicina aizcietējumu rašanos un nekairina kuņģi, vismazāk no visiem preperātiem var izraisīt alerģiskas reakcijas un blakusparādības. Nehēma dzelzs uzsūcas organismā tikai 5-10% un tikai pie attiecīgi ievērotiem nosacījumiem. 
Man personīgi svarīgi bija tas,ka uzturs neietekmē tā uzsūkšanos,jo dienā izdzeru vismaz vienu kafiju, lietoju piena produktus diez gan daudz,kā arī dzeru melno tēju, lietoju papildus arī magniju. Atrast laiku,kad iedzert cita veida dzelzi bija ļoti problemātiski,jo nehēma dzelzs slikti uzsūksies ja kādu laiku pirms un pēc tā iedzeršanas būs lietoti,piemēram,piena produkti. Iepriekš bija grūti saplānot laiku tā,lai iedzertu citas firmas dzelzi- esmu izmēģinājusi gan tabletēs, no kurām diemžēl parādījās nepatīkama alerģija izsitumu formā, gan ampulās,kuru garša nemaz neuzrunāja un vienmēr bija jādomā,ar ko kopā iedzert, pēc ampulām mēdza dedzināt kuņģi.  Nehēma dzelzij palīdz uzsūkties C vitamīns,tādēļ vienmēr bija jabūt pa rokai arī tam. Man,ka grūtniecei,kas izjuta sliktu dūšu,bija grūtības lietot šīs ampulas,bet saņēmos,jo nebija jau variantu. 
Lietojot nehēma dzelzi pareizi, ievērojot visus nosacījumus,tas man pacēla hemoglobīna līmeni no 12.1 uz 12.9 vairāku mēnešu laikā. Lietojot Globifer hēma dzelzi 1 tableti dienā veselu mēnesi,nedomājot īpaši,kurā dienas laikā to uzņemu,pat uzdzerot kafiju, tas hemoglobīna līmeni pacēla uz 13. 
Grūtniecēm,kam ir ļoti pazemināts hemoglobīns nepieciešams lietot 2 tabletes dienā jeb 28mg, viena tablete satur 14mg. 
Palielinoties hemoglobīna līmenim,pieauga arī enerģijas līmenis,pārgāja visas iepriekš izjustās blakus parādības. Globifer iesaka lietot vismaz 3 mēnešus,lai tā efektu novērtētu pilnvērtīgi. Galvenais ir izvērtēt sev nepieciešamo devu,lai hemoglobīna līmenis paceltos. 
Es pati personīgi plānoju lietot turpmāk Globifer un iesaku pamēģināt arī citiem,kam tas nepieciešams. Galvenais ir katram atrast to savu veidu kā nodrošināt labu hemoglobīna līmeni un uzlabot savas dzīves kvalitāti. 

Monta Magdalena Zavadska Monta Magdalena Zavadska 01. Nov 2020, 10:21

Nē,par hemoglobīna līmeni. Analīzes veiktas CL,ne Gulbī,bet abās vietās jau nekas neatšķiras tāpat pamatā. CL ir 2 cipari, Gulbī 3 ciparu sistēmā,bet intervāls ir tas pats 12-15 ir norma. Vai 120-150 Gulbī. Ferritīns ir citās normās..

DivuMeituMamma DivuMeituMamma 28. Oct 2020, 21:08

Te laikam ir stāsts par feritīna, nevis hemoglobīna līmeni? 😉