Vairākās skolās būs pagarināts mācību gads

Vairākās skolās būs pagarināts mācību gads

12. Apr 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Septembrī apmēram 10–15 pilotskolu sāks īstenot pagarinātu mācību gadu, kas palīdzēs ministrijai pieņemt tālākos lēmumus, raksta «Diena».

Vaicāts, kuras skolas piedalīsies pilotprojektā, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atbildēja, ka to saraksts vēl neesot pilns, jo turpinās pārrunas. Bez pilotskolu pieredzes rudenī ministrijas rīcībā būs arī informācija, kas iegūta no mācību satura revīzijas.

Mācīsies mēnesi ilgāk

Neilgi pēc stāšanās amatā Ķīlis, iepazīstinot ar plānotajām reformām izglītības nozarē, minēja, ka jau 2012./2013. gadā skolēni varētu mācīties mēnesi ilgāk. Savukārt aiznākamais mācību gads tika prognozēts vēl par mēnesi garāks, jo tas sāktos jau augustā. Šo rosinājumu ministrs pamatoja ar skolēnu pārslogotību un faktu, ka mācību gada garuma ziņā no citām Eiropas valstīm mēs atpaliekam vismaz par 10 dienām.

Ņemot vērā sabiedrības negatīvo reakciju uz šo rosinājumu, ministrs paziņoja, ka vismaz pagaidām nekas netiks mainīts.

Nākamā gada mācību garums, kā iepriekš solīts, paliks nemainīgs.

Nākamais mācību gads sāksies 3.septembrī

Valdībā apstiprinātie noteikumi paredz, ka nākamais mācību gads sāksies 3.septembrī, savukārt pēdējo skolas dienu lielākā daļa skolēnu sagaidīs 31.maijā. Izņēmums būs 9.klašu skolēni, kuri mācīsies līdz 14.jūnijam, un topošie vidusskolas absolventi, kuri mācīsies vēl par nedēļu ilgāk. Tas nozīmē, ka 2012./2013. mācību gads būs tikpat ilgs kā līdz šim.

Foto:LETA

Ziņas: DIENA.LV