Perfekta vai reāla sieviete? Jauns sevis iepazīšanas projekts kopā ar psihoterapeiti Diānu Zandi

Perfekta vai reāla sieviete? Jauns sevis iepazīšanas projekts kopā ar psihoterapeiti Diānu Zandi

20. Jan 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

foto: pixabay.com

Augstas prasības pret sevi, apkārtējiem, ģimenes locekļiem. Tas mēs nogurdināt un iedzīt sprostā, no kura grūti tikt ārā, jo pieradums taču. Šajā gadā Labākās sievas projektā, kurā katru gadu ir kāds uzsvars, sadarbībā ar Māmiņu Kluba lektori un psiholoģi, psihoterapeiti Diānu Zandi pievērsīsimies perfekcionisma tēmai.

Kāpēc tieši perfekcionisms? Ja pirms pāris gadiem modē bija mammas, kuras sociālos tīklos un citur liek bildes ar to,cik skaista māja, skaisti bērni, viss tik kārtīgs, kafija tiek dzerta vienmēr karsta, pati izskatās kā no žurnāla vāka izkāpusi.. Tad tagad bieži ir otra galējība- tiek atklāts pārāk daudz un nereti pārspilējuma veidā par to, kas nav izdevies izdarīt vai paveikt, nobildēta nekārtīga māja. 

Šis projekts nebūs par rāšanu vai salīdzināšanu- re, kā laba vai tieši otrādi- slikta. Projekts būs kā saruna ar sevi par to,kā ikdienā varam kļūt mazāk prasīgas pret sevi, kā samazināt un izturēt spriedzi, kas rodas ikdienā. Tāpat sarunā ar psiholoģi, psihoterapeiti Diānu Zandi būsim sagatavojuši konkrētus soļus, kas palīdzēs tikt galā ar spriedzi.  

Psihologi brīdina, ka perfekcionisms ir viens no negatīva stresa un mūžīgas neapmierinātības cēloņiem. Perfekcionisms laimīgu nedara, tas liek mocīties nepilnības apziņā, atkal un atkal meklējot ceļu uz perfekto rezultātu. Perfekcionisms atņem prieku par paveikto.

No kā sastāv šis projekts? 

Kā ierasts projekts beigsies neilgi pirms Valentīna dienas, kas tiek saukta par Visu mīlētāju dienu, jo svarīgi taču mīlēt arī sevi! Būs trīs uzdevumi, kuri būs kā pārdomas, sevis analīze. Nē, nebūs jābārsta sev ziedlapiņas, ja to nevēlēsies. Nē, nebūs jābildē pārāk kārtīgā vai tieši otrādi-nekārtīgā māja. Raksti un rādi tikai to, ko vēlies. Raksti un rādi tikai to, ko vēlies pateikt no sevis.

Un kas tad īstenībā ir perfekts un kas liek mums tādiem būt vai tiekties tādiem būt? Arī uz šiem jautājumiem meklēsim atbildes projekta laikā!

20180118142801-15158.jpg

1.uzdevums

Lai tiktu pie nākamajiem uzdevumiem, nākamajiem praktiskajiem soļiem, aicinām pirmajā blogā uzrakstīt:

- Kas Tavuprāt ir un/ vai nav perfekcionisms. Noteikti vari rakstīt īsi un konkrēti neizplūstot garos skaidrojumos, jo šajā reizē svarīgākais ir Tavas domas un Tavi secinājumi;

- Kā perfekcionisms izpaužas konkrēti Tavā uzvedībā, darbībās, konkrētās dzīves situācijās, domāšanā. Ja ir iespējams, apraksti konkrētus piemērus no ikdienas dzīves situācijām. 

Ja vēlies, droši pastāsti par sevi, ģimeni, kā līdz šim, Tavuprāt, perfekcionismam esi nonākusi.

Pirmo blogu gaidīsim līdz 23.janvārim ieskaitot.

Kā iesūtīt savu stāstu?

  • Spied podziņu pie sava profila "PIEVIENOT RAKSTU";
  • Izvēlies rubriku „Sievietēm” un tagu – „Iemīlot sevi"
  • Pievieno savu stāstu;
  • Kad viss izdarīts, spied SAGLABĀT, un stāsts pēc dažām minūtēm nokļūs portālā.

20180118143342-46834.jpg

foto: pixabay.com

Un balvas?!?

Nereti šis kļūst par galveno iemeslu, kāpēc piedalīties vai nepiedalīties šādā projektā. Jau pēdējps gadus nevēlamies atklāt balvas pirms projekta, bet apsolām- BALVAS būs! Gan VISĀM dalībniecēm, kuras piedalīsies, gan arī atseviškām dalībniecēm, kuras izvēlēsies psiholoģe Diāna Zande kopā ar Māmiņu kluba redakciju. Tā kā ja šis ir pamudinājums un motivācija,tad droši ver vaļā Māmiņu kluba  blogu iesūtni un gaidām blogus!

 20180118143359-42945.jpg

foto: pixabay.com

Māmiņu Klubs

Projekts notiek sadarbībā ar 

20180126111953-31609.jpg

Dallmayr malto kafiju Dyawa Antara

Dallmayr savu darbību sācis jau 18.gadsimtā, bet kafijas grauzdēšanas un malšanas tradīciju sākums meklējams pagājušā gadsimta vidū. Dallmayr nams no pašiem pirmssākumiem atrodas Minhenē, Vācijā. Dallmayr ražo augstas kvalitātes un izsmalcinātas garšas kafiju, izmantojot pupiņas no dažādiem ģeogrāfiskajiem reģioniem

Dyawa Antara ir iIzsmalcināta austrumu kafija ar intensīvu garšu un smaržu, ar smalkām kakao un tabakas aromāta  niansēm. 


20180122135105-96579.jpg

V.O.V.A. zīmola apakšveļu varat iegādāties QUEEN Lingerie veikalu tīklā

20180122134921-70985.jpg

20180122134928-48687.jpg

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā
manderina manderina 23. Jan 2018, 18:39

Pilnīgi piekrītu. Laiks skrien vēja spārniem, ka brīžiem domāju, kur paliek laiks sev. Tagad ir iemesls apstāties un veltīt laiku pārdomām sev 😀

22. Jan 2018, 12:58 mamma27

Atminos 2012 varēju ilgi laiskoties ar bēbi pa gultu un vēsā mierā izbaudīt BKA, tad arī blogiem, Māmiņu klubam bija iespējams tik daudz laika veltīt. Tagad? 😃😃😃 Jā... Ne tikai laiks sarucis, bet bērnu skaits ģimenē audzis un arī daudz vairāk citu projektu dzīvē nācis klāt. Tad nu nebrīnos, ka laika maz. Bet jā, interesants projekts un varētu mēģināt piedalīties. Pāris gadi izlaisti, varētu būt interesanti.

Ilvija82 Ilvija82 20. Jan 2018, 22:12 mamma27

Piekrītu! Ar katru gadu laika paliek arvien mazāk, tikai kur tas paliek!

mamma27 mamma27 18. Jan 2018, 20:28

Super jauka tēma!!!Ar prieku centīšos pjedalīties,lai arī tas katru gadu kļūst ar vien grūtāk.