Kā iegādāties kvalitatīvu kafiju?

Kā iegādāties kvalitatīvu kafiju?

01. Mar 2016, 00:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kafija vai tēja - tas daudziem ir gaumes un garšas īpatnību jautājums, bet šajā reizē - par kafijas mīļotājiem! Vai zināt, kā iegādāties kvalitatīvu kafiju? Mēs pastāstīsim!

Pēc kā spriest par kafijas kvalitāti:

Pēc iepakojuma. Kafija pupiņās vislabāk uzglabājas daudzslāņainā vakuuma iepakojumā, kurā neieļūst skābeklis. Ja iepakojumā iekļūst skābeklis, kafija kļūst skābāka, zaudē garšu un aromātu. Pareizā iepakojumā kafiju uzglabāt var aptuveni gadu, nezaudējot savas aromātiskās un garšas īpašības.

Maltajai kafijai jābūt iepakotai vakuuma briketē, šādi kafija labāk un ilgāk saglabā savas garšas īpatnības. Un, protams, labāk pirkt kafiju nelielās devās, lai ilgākas uzglabāšanas rezultātā kafijai nezustu garša un smarža. Labu, kvalitatīvu kafiju neatradīsiet plastmasas iepakojumā. Stikla vai metāla iepakojumā - vēl jā.

Pēc vietas, kurā tā nopērkama. Ja veikalā kafija stāv blakus zivju vai gaļas vitrīnām, labāk to tādā vietā neiegādāties. Labāk kafiju pirkt specializētajos veikalos. Atrod tādu veikalu, un tādā zinoši pārdevēji palīdzēs tev izdarīt labāko izvēli. Varēsi iepazīties ar dažādām kafijas šķirnēm un pupiņu veidiem. Tikai specializētajos kafijas veikalos var iegādāties īstu, svaigu kafiju.

Pēc ārējā izskata. Kafijai var tikt pievienotas dažādas vielas, jāskatās ir uzmanīgi, lai pārbaudītu kafijas tīrību, to var uzbērt uz baltas papīra lapas, izlīdzināt un paskatīties, vai kafijā ir citas krāsas daļiņas vai struktūras. Tīra kafija, bez piemaisījumiem, ja to ieber aukstā ūdenī, peld pa ūdens virsmu, bet piemaisījumi pēc kāda brīža nosēžas trauka apakšā. Pie tam, piemaisījumi var salipt un iekrāsot ūdeni.

Kafijai jābūt vienmērīgai, bez citas krāsas daļiņām. Šķīstošā granulētā kafija, ja runājam par graudiņiem, var izskatīties pēc nelielām piramīdām vai bumbiņām, bet tās iepakojumā nedrīkst būt pulverveida daļiņu, kas liecinātu par to, ka granulas izjūk un sabirst. Labai, kvalitatīvai kafijai vienmēr būs spēcīgs aromāts, kas nekad nedrīkst smaržot pēc deguma.

Pēc derīguma termiņa. Protams, pasaulē krāpnieki iegādājas nocenotu kafiju, kam beidzies derīguma termiņš, un pārfasē to ar jaunu derīguma termiņu. Te kafijas derīguma termiņš jānosaka pašiem ar degunu, tātad - pēc aromāta. Pārāk rūgtens vai tieši otrādi, pārāk vājš aromāts liecina par to, ka kafija nav vairs svaiga.

20160301131946-75435.jpg

Mūsu padomi -

  • pirms pērc kafiju, apdomā  - kurš kafijas veids tev vislabāk patīk: spēcīga kafija, maiga kafija, ar riekstiem, nešķīstošā, šķīstošā utt.
  • nepērc kafiju ar izjukušām granulām vai bojātu vakuuma iepakojumu
  • uzticies tikai savām sajūtām, kvalitatīvas kafijas pupiņas ļoti labi smaržo un pat izskatās garšīgi
  • pērkot kafijas pupiņas, vienmēr pārdevējam pajautā, cik ilgi viņš šīs pupiņas uzglabā, cik ilgi tās uzglabātas pirms nonāca pārdošanā, un kad grauzdētas
  • gan maltā kafija, gan pupiņas jāuzglabā hermētiski noslēdzamā traukā sausā, vēsā vietā.
  • ja kafiju lieto ļoti reti, to uzglabāt vari pat saldētavā vai ledusskapī, temperatūrā, kas nepārsniedz +5 С

Atceries: veselam cilvēkam ieteicams dienas laikā izdzert ne vairāk kā 4 mazās kafijas tasītes, bet sublimēto šķīstošo kafiju neiesaka lietot vairāk kā 2 mazās tasītes dienā.

Māmiņu Klubs

20160301131916-11846.jpg

Kafija, kas ir iecienīta no paaudzes paaudzē. Gaišais grauzdēšanas veids garantē aromāta saglabāšanos.  Kafijas pupiņu kvalitāti garantē ,,slapjā’’ apstrādes metode. No kafijas pupiņām ir ekstrahētas kairinošās un rūgtvielas, iegūstot maigu garšu. Sastāvā izmantotas tikai 100% Arabikas pupiņas, kas iegūtas labākajās augstkalņu plantācijās. 

Gan pupiņas, gan maltā kafija
Īstiem kafijas cienītājiem pagatavošanai krūzītē, franču preskannā un kafijas automātos;
•Dallmayr kafijas pamatā ir 100% Arabika
•Katru gadu Dallmayr sagrauzdē 45-52 tūkst. tonnu kafijas pupiņu;
•Katram Dallmayr kafijas maisījumam ir izstrādāts savs unikālās garšas profils
lauvinja lauvinja 02. Mar 2016, 08:38

Ar kafiju ir tā - atrodi to, kura vislabāk patīk tavām garšas kārpiņām un pieturies. Skaties, lai kafija nebūtu ražota polijā speciāli austrumeiropas tirgum.