ECO veļas mazgāšanas līdzekļu tests

ECO veļas mazgāšanas līdzekļu tests

29. May 2016, 20:19 kas_tas_tads kas_tas_tads

Esam ģimenīte ar nu jau 2 maziem bērniem, tad nu veļas mašīna mūsmājās darbojas gandrīz katru dienu. Gan savu, gan bērnu drēbju mazgāšanai jau vairākus gadus izmantojam veļas pulverus, precīzāk – šķidros veļas mazgāšanas līdzekļus bez pievienotām smaržvielām un krāsvielām Neutral, Frosch un arī šķidro ECO Seal.  Veļas mīkstinātājus nelietojām.

Piesakoties ECO produktu testam, jau sākotnēji zināju, ka šiem produktiem varu uzticēties, ka tie būs gan dabai, gan ādai draudzīgi un ka tajos nebūs lieku sastāvdaļu. Ir sanācis, ka, aizbraucot pie vecmāmiņas, gultas veļa ir izmazgāta ar “smaržīgajiem” veļas pulveriem, pie kuriem neesam pieraduši un miedziņš tādā mākslīgās smaržas mākonī nemaz nenāk. Tad nu, pirmo reizi izmēģinot testa produktus, bažīgi piebāzu degunu izmazgātajām drēbēm. Šeit viss kārtībā, lieku smaržvielu nav.

Pulverim mūsmājās nācās cīnīties gan ar pirkstiņkrāsām (izmazgāja), gan ikdienas pārtikas traipiem (tika galā diezgan labi), gan ar nezināmas izcelsmes traipiem, kas jau kādu laiku iestāvējušies (daži izmazgājās, daži palika). Kopumā mazgāšanas kvalitāte līdzvērtīga iepriekš lietotajiem šķidrajiem veļas mazgāšanas līdzekļiem.

Veļas mīkstinātāja lietošana mūsmājās bija jaunums. Iepriekš domāju, jo mazāk ķīmijas, jo labāk, tad kāpēc gan lietot veļas mīkstinātāju. ECO produkcijas plus – tas, salīdzinot ar daudziem citiem, ir dabīgāks. Kad pirmo reizi izmazgāju veļu ar šo mīkstinātāju, vīrs uzreiz pamanīja atšķirību – drēbes tiešām bija kļuvušas mīkstākas! Iepriekš, piemēram, bērnu drēbītes gludinājām, tā padarot tās mīkstākas. Tagad tās jau bija salīdzinoši mīkstas un dažas varēja lietot pat negludinātas. Hm, varbūt būs jāpadomā par veļas mīkstinātāja lietošanu ikdienā (jo šī liekā gludināšana man galīgi neiet pie sirds).

Arī pulveri, iespējams, turpināsim lietot ikdienā. Jāsaka gan, ka šķidrie veļas mazgāšanas līdzekļi man tomēr šķiet ērtāki (šeit jādomā par uzglabāšanu – lai nebirst, lai mazie netiek klāt, skapītis tomēr sāk smaržot pēc pulvera), bet veikalā būs jāpaskatās, kāda ir cenu starpība, varbūt vērts izmantot šo.