D vitamīns un kalcijs, lai augtu liels un stiprs

D vitamīns un kalcijs, lai augtu liels un stiprs

13. Nov 2016, 18:46 Banija Banija

D vitamīnu varētu ietilpināt starp ziemas obligātā iztikas minimuma sastāvdaļām. Ierasti Roberts ik ziemu lieto kādu no ģimenes ārstes ieteiktajiem D vitamīniem. Līdz šim tie pārsvarā bijuši pilienu veidā un, atzīšos, nereti tos aizmirsu Robim iedot. Kaut vai tāpēc, ka vitamīnu pudelīte jāglabā tumsā, un, ieliekot to kastītē, bieži vien tikai nākamajā dienā atceros, ka vakar pilieni nav iedoti. Tad nu neko darīt.

Bērnam augot un attīstoties, ir būtiski uzņemt pietiekamā daudzumā arī kalciju. Tiesa, vai Roberts to uzņem pietiekami ar pārtiku, man nav ne mazākās nojausmas. Ikdienā gan lietojam piena produktus gana daudz, tāpēc varētu spriest, ka kalcijs ir pietiekošā daudzumā, taču īstas drošības par to manī nav. Un vēl jo vairāk tāpēc, ka četrgadnieks ir strauji augošs organisms, kuram ir svarīgi uzņemt visas vajadzīgās vielas, lai augtu liels un veselīgs.

Tādēļ, lai kompensētu varbūt ne perfekto uzturu un saulītes trūkumu, izmēģinājām Silvanols ražoto Kindersil Ca. Atzīšos mans pirmais pārsteigums bija par to, ka tās ir nevis tabletītes, kuras Roberts noteikti notiesātu ar gardu muti, jo viņš ir kā traks uz vitamīniem, bet gan pulveri. Lietošana it kā pavisam vienkārša – viens pulverīša iepakojums jāiemaisa vai nu ēdienā vai arī ūdentiņā. Tomēr šis man bija vislielākais klupšanas akmens, jo nekad nevari zināt, vai dēls apēdīs ēdienu, kurā esmu pulverīti iemaisījusi. Mazums, neiet pie sirds, negribas ēst vai vēl kāds cits iemesls. Izmēģināju Kindersil Ca iemaisīt zupā. Izēdis gandrīz visu zupu, Roberts brīnījās, kas gan zupas apakšā ir par duļķiem un, protams, to neizēda līdz galam, tātad, paredzēto „pulverīša devu” neuzņēma.

Otrs mans mēģinājums bija to iemaisīt ūdenī. Maisīju, maisīju, bet, tā kā ūdens netika izdzerts uzreiz, protams, protams, pulverītis nogulsnējās krūzes apakšā un netika uzņemta visa paredzētā dienas deva. Tad nu izmēģinājām citu risinājumu. Tiesa, nezinu, cik tas ir kļūdains vai pareizs, taču līdz šim esam to atzinuši par labāko risinājumu, piedevām, nekas no paredzētās dienas devas neaiziet zudumā. Kā mēs rīkojāmies? Ieberu visu paciņas saturu Robertam mutē un viņš pa virsu uzdzer ūdentiņu. Roberts saka, ka garšojot kā apelsīna limonāde. Cik tur patiesības, grūti spriest, taču šādā veidā bērns uzņem paredzēto kalcija un D vitamīna devu.

Protams, šajā laika periodā neesmu pamanījusi nekādus īpašus uzlabojumus bērna veselībā un pieļauju domu, ka 2 nedēļas ir daudz par īsu, lai novērotu kādas īpašas izmaiņas. Piedevām, ja vien bērns pirms tam nav bijis galīgi novārdzis, izslāpis pēc kalcija un D vitamīna, arī uzlabojumi veselībā ir mazāk pamanāmi, jo ko gan Tu veselam padarīsi. Taču viens gan ir skaidrs – mazais testētājs Silvanols produktu ir atzinis par labu esam un ir īstens enerģijas lādiņš, kurš nenoguris spēj skriet, pļāpāt un lekt visas dienas garumā.