Mammu, kā to māsiņu dabūja ārā?

Mammu, kā to māsiņu dabūja ārā?

09. May 2017, 14:17 FejuFeja FejuFeja

Mums mājās aug četrgadnieks. Gudrs, saprātīgs un ar savu loģiku. Un visaktīvāk viņa prāts sāka darboties pēc māsiņas piedzimšanas, jo radās jautājums – kā tad tas bēbis tika ārā no punča?

Pēdējā laikā kinoteātrī viena pēc otras tiek rādītas multenes, kurās skarta bēbīša ienākšana ģimenē. Vēl pērn – Stārķi, šogad – Bēbis boss. Tajās tiek parādīts, ka bēbīti atnes stārķis, bet tajā pašā laikā vismaz pēdējā rādās nesakritības – jo kāpēc tad mamma staigā ar lielo punci, ja melno darbiņu padara stārķis?

Arī mūsu gudriniekam manas grūtniecības pēdējos mēnešos, kad puncis jau gāja pa priekšu, radās jautājums, kā tad tā māsiņa tiks ārā? Uz to manam vīram atbilde nebija tālu jāmeklē. Viņš nu jau topošajam lielajam brālim paskaidroja, ka dakterītis palīdzēs bēbītim tikt ārā no punča.

Taču ar šo atbildi nav bijis gana... vēl pirms pāris dienām, nākot mājās no bērnudārza, dēls uzsāka diskusiju, aktīvi žestikulējot un neizpratnes pilns vaicājot: „Nu, kā tā māsa varēja tikt ārā no vēdera? Es to nesaprotu!!!”

Patlaban arī esam palikuši pie tā, ka dakterīši bija tie, kuri māsiņu izdabūja no vēdera, un viņš vēl nav aizdomājies par to, kāda gan ir stārķa nozīme šajā visā, jo pats putrojas stāstos un vieniem stāsta, ka māsiņu atnesa stārķis, bet citiem – ka izauga mammai puncī un dakterīši izcēla ārā.

Tiesa, noteikti vēl nedaudz, nedaudz, un tad jau būs nepieciešams plašāks skaidrojums par tēmu, kā tad rodas bērni?

Kāda ir jūsu leģenda, kuru stāstāt bērnam par mazuļa rašanos? Pavisam noteikti krasi atšķirīgi stāsti tiek stāstīti pāris gadu veciem bērniņiem un jau sākumskolēniem.