Kā homeopātija var palīdzēt nakts enurēzes gadījumā?

30. Apr 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl viena nakts, kad bērns nav spējis to izgulēt sausu – tā nodomā ne viena vien māmiņa, jo bērnu slapināšana gultiņā miedziņa laikā jeb tā dēvētā bērnu enurēze ir sastopama daudz biežāk, nekā mums varētu šķist. Izrādās gandrīz 10% no visiem 4 līdz 15 gadus veciem bērniem slapina gultā. Visbiežāk šī problēma sastopama bērniem jaunākiem par 8 gadiem.

Konsultē homeopāts, ausu, kakla un deguna ārsts Pāvels Naumovs.

Kāda speciālista konsultācijas vērts apmeklēt?

Pirms sākt domāt par enurēzi un tās ārstēšanu, būtu ieteicams apmeklēt dažādus speciālistus, piemēram:

-          Pediatra, lai nodotu asinsanalīzes, urīnanalīzes;

-          Urologa;

-          Nefrologa;

-          Otorinolaringologa.

Bērniņu vēlams parādīt otorinolaringologam jeb ausu, deguna un kakla ārstam, jo slapināšana gultiņā var būt saistīta ar elpošanu – alerģiskas problēmas vai traucēta elpošana caur degunu var samazinār vai paaugstināt noteiktu hormonu līmeni organismā, kas atbild par urīna saturēšanas kontroli.

Urīna saturēšanas kontroles reflekss var tikt traucēts vairāku iemeslu dēļ- tas var būt iedzimts, var būt neattīstīts un bremzējas, jo bērns grib palikt mazs. Šāda liksta var piemeklēt arī gadījumos, ja ģimenē ienāk otrs bērniņš, vecāki šķiras vai jāpiedzīvo vēl kāda psihotrauma.

Slapināšanu gultiņā miedziņa laikā par problēmu mēs varam uzskatīt tad, kad mazais sasniedzis 5 gadu vecumu, jo līdz šim vecumam, bērnam ne vienmēr var izdoties izgulēt visas naktis sausas.

Enurēzes saistība ar attiecībām ar tēvu

Kā atklāj homeopāts Pāvels Naumovs, nereti enurēzes esamībā var vilkt paralēles ar attiecībām ar tēvu: “Es ļoti bieži atklāju, ka nakts enurēze ir saistīta ar bailēm par tēvu. Pēc statistikas ar enurēzi saskaras divas reizes vairāk zēnu nekā meiteņu, jo zēni ir ļoti tuvu tēvam. Tomēr arī meitenēm nākas saskarties ar šīm problēmām, ja meitas fizioloģija no galvas līdz kājām fiziskajā un nefiziskajā līdzinās tēvam un ja ir iemesls baidīties par tēti.”

Laika pavadīšana ar tēti var palīdzēt, tāpat ir svarīgi stāstīt par to, ka tētis ir labs un stiprs, it kā veidojot tēta kultu, lai bērns spētu atbrīvot savas bailes. Tāpat atceramies, ka bērnu nekauninām un arī cenšamies apvaldīt savas dusmas, jo tas situāciju tikai var pasliktināt.

Kā homeopātija var palīdzēt?

Kad saprotam, ka bērna organisms ir izmeklēts no galvas līdz kājām un nekādi fizioloģiski traucējumi nav atrasti, ķīmiskās zāles nepalīdz, mēs meklējam ceļu pie homeopātijas, jo svarīgi uzdot jautājumu – ko tas nozīmē, nevis kāpēc bērns cieš no enurēzes.

“Katram jāsāk pašam ar sevi,” atgādina homeopāts Pāvels Naumovs. “Es kā homeopāts no savas puses piemeklēju preperātus, kas ir ļoti tuvi bērna konstitūcijai, kas apņem visai plašu spektru – fiziskais līmenis, psihoemocionālais, garīgais līmenis.

Bērna pašsajūta ir atkarīga no vecāku attiecībām ģimenēm, tāpēc vienmēr skarot šos jautājumus, tiek runāts par attiecībām starp mammu un tēti un kā rāda pieredze, nereti tikšanās beidzas arī ar asarām un nožēlošanu, bet ir ļoti labi, ka vecāki ir gatavi strādāt un vispirms ar sevi.”

Ļoti svarīgi laikā, kad bērns cieš no nakts enurēzes, viņam palīdzēt saglabāt pārliecību par sevi, piedāvājot diendusas laikā bērnudārzā un nakts laikā mājās, izmantot lielākiem bērniem piemērotas nakts biksītes, kuras ir īpaši uzsūcošas, plānas un nemanāmas zem apģērba, jo lielāki bērni nevēlas, lai citi zina par šo problēmu, tāpēc nakts biksītes var būt liels palīgs.

Lai palīdzētu vecākiem tikt skaidrībā ar to, kas ir jādara, ja bērnam ir nakts enurēze, ir izveidota interneta vietne bernuenureze.lv, kurā ir atrodama plaša informācija par to, ko sevī ietver šī problēma – bernuenureze.lv mums ir iespēja dalīties savā pieredzē, kas ir anonīma, jo par šo problēmu nav viegli runāt atklāti, tāpat tur ir iespēja atrast speciālistu padomus un ietikumus gan rakstiskā, gan video veidā un, protams, ir iespēja uzdot savu jautājumu speciālistiem.

Būsim pacietīgi un meklēsim to problēmas risinājumu, kurš mums šķiet vispiemērotākais, lai palīdzētu saviem bērniem.

Māmiņu Klubs

20121128173408-44521.jpg