Attīstošas rotaļas četrgadniekiem

Attīstošas rotaļas četrgadniekiem

24. Apr 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja tev mājās ir četrgadnieks, ir īstais laiks rotaļām, kuras vienlaikus palīdzēs attīstīt arī uzmanību, domāšanas ātrumu un loģiku, vienlaikus arī nostiprinot prasmi pazīt krāsas.

Atrodi krāsu. Pavaicā bērnam, kura ir viņa mīļākā krāsa? Kad tas noskaidrots, palūdz mazajam ziķerim atrast visus priekšmetus, kuri ir šajā krāsā. Atrada? Lai šos priekšmetus nosauc!

Runājošie zīmuļi. Nolieciet uz galda priekšā zīmuļu komplektu un pačuksti mazajam priekšā, ka tie ir nevis parasti, bet gan runājošie zīmuļi. Katram zīmulītim ir jāpasaka priekšā, kādi priekšmeti, dabas objekti ir viņa krāsā, lai viņi to turpmāk zinātu. Vai mazajam tas būs pa spēkam? Piemēram, zaļš – zāle, zils – debesis, balts – sniegs u.tt.

Burvju kaste. Paslēp kastē kādu bērnam zināmu priekšmetu un ar dažiem vārdiem šo priekšmetu apraksti – apaļš, ēdams, smags, viegls u.c. Ļauj bērnam pašam uzdot uzvedinošus jautājumus, lai noskaidrotu, kas atrodas kastē. 

Rotaļāšanās ar attēliem. Bērnu grāmatas lielākoties var lepoties ar košiem un skaistiem attēliem, tāpēc paņemiet kādu no grāmatām un atšķiriet to kādā lappusē ar attēlu. Apraksti bērnam kādu no attēlā redzamajiem priekšmetiem un mudini uzminēt, ko no attēlā redzamā tu iedomājies. Piemēram, es redzu kaut ko lidojošu, dzeltenā krāsā. Bērnam jāuzmin, ka tas ir tauriņš.

Uzmini dzīvnieku. Iedomājies kādu dzīvnieku un vispārīgā veidā pastāsti par to bērnam, aprakstot izskatu, kur dzīvnieks dzīvo, ko ēd. Bērnam jāatmin iedomātais dzīvnieks. Tāpat kā rotaļās ar attēliem, arī šajā spēlē neaizmirstat mainīties lomām. Ļauj arī bērnam aprakstīt kādu dzīvnieku, bet tu iejūties minētāja lomā.