Tētis ikvienā ikdienas darbiņā

Tētis ikvienā ikdienas darbiņā

09. Jun 2010, 00:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Felicitas tētis Renārs Vīksna.

{pic:1}

Jau grūtniecības laikā sapratu,ka mūsu meitiņai nespēju iedomāties vēl labāku tēti! Felicitas tēti sauc Renārs Vīksna, mūsu vislabākais un mīļākais tētis!


Man bija diezgan sarežģītas dzemdības, tāpēc tētis uzreiz jau pēc mazās piedzimšanas uzņēmās vadību. Lai arī cik smieklīgi tas būtu, tieši tētis bija tas, kurš ar lielu nepacietību gaidīja dūdas pirmo lielo kaku, jo bija jau izdomājis savā galvā, kā turēs mazo, kā mazgās, kā mērīs ūdens siltumu. Sākotnēji tētis mazo lika gulēt,jo man bija miega bads, tētis ļāva man atpūsties!


Tagad, kad Felicitai ir jau 3 mēneši, tikai tētis vanno mazo, jo man nekad tā nesanāktu. Tur vannā viņiem abiem ir sava pasaulīte, tētis atplaukst un runājās abi gugugu valodiņā- izmazgāsim padusītes, nomazgāsim mazās pēdiņas. Es no malas skatos un nespēju noticēt, kā viņam tas sanāk, jo tomēr līdz šim bija priekšstats, ka vīrietis ir vīrietis:) Mazajai TĀĀĀĀ patīk vannoties ar tēti- rokas un kājas iet pa gaisu, smaids līdz ausīm un tad es nāku ar lielo balto dvieli un mazā parāda savu protestu!


Tētis mums ir fantastisks - tās miega dziesmiņas ir nepārspējamas! Galvenais ir zināt vismaz pietuvinātu melodiju un pārējo tētis pats izdomā- gan ritmu, gan vārdus:) Bieži vien var pārsmieties no tā vārdu salikuma, bet mazā tik saldi čuč tētim klēpī.


Bērniem jau patīk, ka vecāki ir āksti:)  Lai man tētis, protams, piedod, bet viņam tas sanāk kolosāli! Un mazā jūsmo par to, kā tētis dejo priekšā, rokas vēdinot un cilājot. Mazā atplaukst smaidiņā. Felicita tagad māk arī iespiegties un tad ir pilna māja ar mūsu pelītes balstiņu no sajūsmas par tēta uzvedumiem.


Tētis Felicitu ļoti mīl - kā nu prot! Galvenais jau nav darīt visu pareizi un izcili, bet galvenais, ka to dara ar mīlestību un mūsu peciņai tas sagādā prieku! Felicita jau 3 mēnešu vecumā saprot, kura ir mamma un kurš ir tētis! Tētim no rītiem bieži vien tiek pozitīvisma deva, jo mazā ir tikko pamodusies, tētis jau uz darbu skrienošs, bet nevar atturēties tam mazajam bezzobainajam smaidiņam.


Tā viņi parunājas dažas minūtes, dažreiz jau, protams, gadās nokavēt dēļ tā darbu, bet pārējie vecāki saprot par ko es runāju!


Manai meitiņai ir vislabākais tētis pasaulē - par to es pārliecinos ar katru dienu vairāk un vairāk!

 

Māmiņa Dace Vrubļevska

 

Piesaki jūsu tēti konkursam "Mūsu mīļais tētis" arī Tu un laimē dāvanas no Huggies un Dailes teātra! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!