KOMENTĀRU KONKURSS: Lai gripa iet ar līkumu!

KOMENTĀRU KONKURSS: Lai gripa iet ar līkumu!

15. Jan 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvien biežāk saņemam ziņas par to, ka gripa turpina savu iesākto taciņu, pateicoties mainīgajiem laikapstākļiem. Tāpat nekur pazudušas nav arī saaukstēšanās slimības. Te iesnas pēkšņi parādās, te galvassāpes, kakla sāpes, aizsmakums.. Kāda ir tava "ātrā palīdzība" cīņā ar šo visu, lai pēc iespējas ātrāk būtu uz kājām un varētu turpināt ierastās ikdienas gaitas?

Pastāsti mums par to!

Balva

Biļetes uz Latvijas Leļļu teātra izrādi

"Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta"

20150114100445-19974.jpg

izrāde 17.janvārī 11:00

Vairāk par izrādi www.lelluteatris.lv

Dalies tepat, komentāru joslā, 3 tavuprāt efektīgākajos ieteikumos cīņā ar saaukstēšanās slimībām!

Balvu pasniegsim 15.janvārī!

Māmiņu Klubs

LvMomi LvMomi 15. Jan 2015, 12:10

Vajag domāt labas domas 😀

Cielavinna Cielavinna 14. Jan 2015, 18:55

Veel laba lieta ir terpentiin ziede, liidz ko saak saapeet kakls, sasmeereejam un vis labi.

cecii cecii 14. Jan 2015, 15:13

Mums tieši mājās gultā mazs gripas slimnieciņš. Kā mēs stājamies pretī slimībai?
Pirmkārt, ar pozitīvu attieksmi. Runājam ar savu 4gadnieku un stāstam, ka VISS BŪS LABI. Slimības ir dzīves sastāvdaļa, lai arī ne tā labākā. Lai būtu pašiem vecākiem pārliecība, regulāri sazināmies ar ārstu, ziņojam par izmaiņām un turpinām ārstēšanu mājas režīmā.
Otrkārt, ūdens, ūdens un vēlreiz ūdens. Un svaigs gaiss. Pie slimnieka gultiņas stāv ūdens pudele. Ūdens patēriņam rūpīgi sekoju līdzi, jo bērna temperatūra dažkārt sasniedz pat 40 grādu. Tāpat gatavoju dažādus vitamīnu dzērienus ar smiltsērkšķiem, dzērvenēm, medu. Ceļos arī naktī un mudinu bērnu dzert. Vairākas x dienā vēdinām istabu.
Treškārt, tie ir medikamenti, kas uzlabo slimnieka stāvokli - gan homeopātiskie graudiņi, gan drudzi pazeminošie Nurofen, Paracetamol, gan eļļa kaklam klepus mazināšanai, arī Larifan ziede degunam.

nosiguldas nosiguldas 14. Jan 2015, 13:58

Tā kā baciļu iznīcināšana ir labs veids kā izvairīties no vīrusiem, bet neskatoties uz to , ārpus mājas to izdarīt ir praktiski neiespējami . Mēs vīrusu atnesām no b/d un tagad tas vairāk atgādina gripu ar kuru veiksmīgi būsim tikuši galā.
1. ļoti, ļoti daudz jādzer, es vāru ogu dzērienu ( sasaldētas ogas katru gadu salieku saldētavā-upenes, brūklenes, pīlādžus, irbenes)
2. Pēc iespējas biežāk jāvēdina telpas.
3. Labs palīgs ir vistas gaļas buljons ar ķiplociņu, jo slimojot negribās ēst.
4. Mazgājam rokas 100 reizes dienā.
5. Es nevaru iedzert tēju ar ingveru un zinu, ka mans bērns arī to nedzers, tāpat es nekad iesnas neesmu ārstējusi ar ķiploku un to nedarīšu, jo sula ir ļoti kodīga un var apdedzināt gļotādu, tāpēc es vāru aveņu kaulu vai upeņu zariņu tēju.
6. Iesnu profilaksei es katru dienu izsmērēju degunu ar A vitamīnu eļļā un pēc izveseļošanās to pašu darīšu arī Katrīnei.
http://www.darznieksiesacejs.lv/siki-padomini-cina-pret-virusiem/

P.S. sargājat sevi un maziņos, jo šogad vīruss ir ļoti bargs ar ļoti augstu temperatūru, kas nepadodas ārstēšanai, vēdera sāpēm un sliktu dūšiņu, pēc 3. diennaktīm, kad temperatūra kritās parādījās dziļš klepus un iesnas. Slimība sākās ļoti strauji, ar galvas sāpēm un stundas laikā temperatūra bija 39.5,

14. Jan 2015, 12:56

#Upenes,kumelītes un ingvertēja ar citronu
#Ķiploku "granātas" pa visu māju - lai tie fitoncīdi galē nost tos baciļus.
#Svaigs gaiss - pastaigas un labi vēdinātas telpas. (Arī ja ir neliela temperatūra, tikai pie tiem augstajiem grādiem, neejam ārā)

bibii bibii 14. Jan 2015, 11:07

1. "Altaja" smilsērkšķu eļļa, īpaši pie kakla sāpēm - ideāli.
Es, kopš bērna piedzimšanas, bieži mocījos ar kakla sāpēm, angīnām, kamēr man ieteica smilstērkšķu eļļu, bet tieši šīs firmas.Agrāk ik pēc 2 mēnešiem dzēru antibiotikas, tagad jau 5 mēnešus neesmu dzērusi antibiotikas. Metode vienkārša - tiklīdz sāk sāpēt kakls, sāku dzert 1 tējkaroti eļļas 2-3x dienā un 1-2 dienu laikā kakla sāpes pāriet. Parasti padzeru vēl pāris dienas pa virsu drošībai. Bērnam arī palīdz, bet to iesaka atšķaidīt ar kādu eļļiņu. Es nešķaidu, bet dodu mazāku devu un 1-2x dienā. Faringospray man nekad nelīdzēja...Ar smilsērkšķu eļļu kaklasāpes man pāriet pavisam jau nākamajā vai vēlākais - aiznākamajā dienā.
Parasti gandrīz vienmēr izlīdzamies tikai ar šo, bet vēl ik pa laikam tiek izmantotas zemāk minētie dabīgie līdzekļi.
2. liepziedu tēja (vakarā, vai ja dzīvojās pa māju). Var pievienot klāt mājās vārītu aveņu ievārījumu, jo avenes arī labi palīdz pie saaukstēšanās
3. saldētās upenes uztaisu karstajā upeņu dzērienā. Klāt pievienoju krustnagliņas, apelsīnu vai mandarīnu miziņas vai vienkārši - karstvīna garšvielas.
4. C vitamīns trieciendevā ( 2x lielāka deva).Pieaugušajam apmēram 1 grams dienā
5. Pašgatavota ingvera tēja ar citronu un medu un/vai kanēli (ja ir vēlme)
6. Gutas režīms, ja ir iespējams
7. mājas izvēdināšana
8. ķiploku ēšana vai pielikšana pie gultas (ķiploki tiek iegriezti vai sabakstīti)
9. mitrā uzkolšana ar terpentīnu un vai priedes ēterisko eļļu turēšana atvērtā veidā
10. klepus gadījumā der tējas uzvārīšana un novietošana netālu no slimnieka, lai elpo garaiņus, kaut vai kamēr guļ.
11. Poliprenolu lietošana (eļļiņa)

Cielavinna Cielavinna 14. Jan 2015, 10:33

Mūsu super- puper līdzekļi: Aflubin, C vitamīns. daudz šķidruma, svaigs gaiss.