23.novembra ONLINE TV videoieraksts

24. Nov 2016, 00:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ik mēnesi tiekamies patiešām mājīgā atmosfērā - katra savās mīļajās mājās, iespējams, zem siltas segas, ar karstas tējas tasi rokās, baudot ne tikai lielisku speciālistu sabiedrību, bet uzzinot arī visu jauno un aktuālo saistībā ar bērniem. Un jā, gūstam arī daudz noderīga priekš sevis. Šajā reizē tiksimies, lai uzzinātu ne tikai par mazuļu vakcināciju, bet arī par mazuļu uzturu, elpceļu veselību, un jā - arī par dažādām kaitēm, ar ko var nākties sastapties jau grūtniecības laikā. Meklēsim risinājumus kopā, būsim zinošas un baudīsim katru dienu no visas sirds!

ONLINE TV PROGRAMMA

Kāpēc grūtniecēm jādodas pie proktologa

Grūtniecības laikā nereti nākas sastapties ne tikai ar prieka un laimes sajūtām, bet arī ar veselības problēmām. Protams, tādas neskar katru no mums, un tomēr ir labi būt informētām, lai zinātu, kā rīkoties, ja tomēr ir nepieciešams proktologa apmeklējums. Skaties Online TV 23.novembrī un uzzini, kādos gadījumos var būt nepieciešama proktologa konsultācija grūtniecības laikā, droši jautā arī par proktoloģisko izmeklēšanu un to, kā šī procedūra notiek. Palielinātu hemoroīdu gadījumā asinsvadi ir palielināti un asins caurplūde caur tiem ir pastiprināta. Tas var sagādāt nepatīkamas sajūtas, tāpēc aicinām nekautrēties, uzdot jautājumus un būt veselām! Uz visiem jūsu jautājumiem atbildēs Dr.Mauriņa Vēnu klīnikas proktologs, kas strādā ar topošajām māmiņām.

Uzzini visu par vakcināciju

Par vakcināciju runājot, pastāv dažādi mīti. Un tomēr ir saslimšanas, no kurām iespējams izvairīties tieši ar vakcināciju, pasargājot savu mazuli no smagām saslimšanas izraisītām sekām. Vakcinācija ir viens no visefektīvākajiem profilakses pasākumiem un vienmēr ir izdevīgāka un lētāka par ārstēšanu un rehabilitāciju . Vakcīnas tiek radītas, lai pasargātu no slimībām un nodrošina imunitāti, tās sastāvā ietilpst aktīvā viela, kas veido antivielas. Bērnu vakcinācijas kalendārs tiek izskatīts, pārbaudīts un atjaunots rūpīgi, ņemot vērā ne tikai mūsdienām aktuālo dzīvesveidu. Sagatavo arī tu dažādus jautājumus par vakcināciju, tās nepieciešamību un arī iespējamām blakusparādībām. Uz visiem vecāku jautājumiem atbildēs Ieva Kantsone, SPKC Infekcijas slimību uzraudzības un imunizācijas nodaļas epidemioloģe.

Dzelzs nozīmīgums grūtniecības laikā

Sievietei vienmēr gribas būt veselai, skaistai un mirdzošai, bet grūtniecības laikā - pašai laimīgākajai un skaistākajai. Grūtniecība ir tas laiks, kad sievietes organisms izbauda dubultu slodzi, jo jāuztur ne tikai sevi, bet arī mazuļa augošo organismu. Diemžēl, nereti grūtniecības laikā sievietēm nākas saskarties ar noteiktu vitamīnu un minerālvielu trūkumu. Viens no tādiem tieši skaistumam un veselībai svarīgajiem ir dzelzs. Uzzini, ko tev un tavam bērniņam var nodarīt dzelzs trūkums organismā, kā to vispār konstatēt, un ko darīt lietas labā.

Māmiņas testē jaunās autiņbiksītes Huggies® Ultra Comfort

Esam priecīgi allaž dalīties ar jums dažādu produktu jaunumos, un jūs jau zināt - neviens cits labāk par pieredzējušām māmiņām neatbildēs uz jūsu jautājumiem, kas saistīti ar mazuļu higiēnas precēm. Viena no tām, protams, ir autiņbiksītes, bez kurām savu un mazuļu ikdienu nevaram iedomāties. Kā pateikt, ka tās ir piemērotas mazulim? Kam pievērst uzmanību meklējot tās labākās? Un jā, arī Huggies® produkcijā ir kas jauns - autiņbiksītes Huggies® Ultra Comfort jaunā veidolā! Protams, mainījies ir ne tikai to dizains, tāpēc skaties uzmanīgi Online TV 23.novembrī, lai uzzinātu visu par šīm jaunajām autiņbiksītēm!

Mazuļa ēdienkartes dažādība otrajā dzīves pusgadā – kāpēc tā ir svarīga?

Kad mazulis sasniedzis jau sešu mēnešu vecumu, mēs zinām - laiks aizdomāties par viņa ēdienkartes dažādošanu, jo nu vairs ar mammas pienu vien nepietiek. Mazulis aug, un viņam parādās arī jaunas vajadzības. Bez pilnvērtīga uztura nav iedomājama neviena mazuļa normāla attīstība. Jūs jau to zināt, bet - ko tieši piedāvāt mazulim pēc sešu mēnešu vecuma? Skaties Online TV un uzzini visu par kazas pienu, par ēdienkartes optimālajām pārmaiņām mazulim, kas vecāks par 6 mēnešiem, un saņem atbildes no uztura speciālista. Bet mums ir vēl viena lieliska ziņa - pieredzē dalīsies arī kāda māmiņa! Tiekamies un gatavo jautājumus!

Elpceļu ārstēšanas aktualitātes

Šķiet, iesnas mūs nesasniedz tikai vasarā, bet - kā pārējā laikā pasargāt sevi un bērnu no iesnām? Un ko darīt, kad tās tomēr ir jau klāt? Kā rīkoties, ja bērniņam ir aizlikts deguntiņš, un viņa elpošana, kā arī ēšanas process ir apgrūtināts? Šajā reizē uzzināsim arī visu par iesnu veidiem, un, protams, sapratīsim, kādā stadijā tās patiešām ir lipīgas, un kādā tomēr ne. Uzzināsim arī, vai ar iesnām bērns var doties uz dārziņu un sapratīsim, kā iesnas ārstēt, un cik ilgu laiku ārstēšanās varētu prasīt.  Protams, mums ir svarīgi zināt arī, vai tiešām katru reizi, kad mazulim ir iesnas, jāķeras pie antibiotikām, tāpēc šajā reizē iepazīsim dabīgus elpceļu ārstēšanas līdzekļus! Uzdod arī tu savus jautājumus par iesnām pediatrei Dairai Brenčai!

Māmiņu Klubs

ONLINE TV tapis sadarbībā ar 

 

20161122121239-48514.jpg20161122121245-99836.jpg

20161121202157-94129.jpg20161121202242-46993.jpg

20161121202651-61317.jpg20161122121208-93497.jpg

22. Nov 2016, 16:53

Sveik!
Man ir jautājumi par vakcināciju.
Kā pirms pirmās potes var zināt, ka bērnam nav alerģija uz vakcīnās esošo olbaltumu?
Pie kādām pēc vakcīnas bērna izpausmēm un uzvedības ir nekavējoties jādodas uz uzņemšanu?
Kādas ir iespējamās bērna izpausmes un uzvedības izmaiņas pēc vakcīnas? Cik ilgā laikā bērns atkal kļūs normāls (uzvedība un izpausmes kā pirms vakcīnas)?
Vai pēc vakcīnas ir kādi aizliegumi (vanna, āra pastaigas)?
Vai var būt situācijas, kad tomēr prātīgāk būtu bijis izvēlēties bērnu nevakcinēt (piemēram, smagu komplikāciju dēļ)?
Kurš būtu atbildīgs gadījumā, ja pēc potes bērnam parādās kādas būtiskas izmaiņas uzvedībā?
Pēc nedēļas būtu jāveic pirmā pote, bet man jālieto antibiotikas (bērnu baroju ar krūti). Bērns ir savārdzis, parādījušās problēmas ar vēderu. Vai vakcinācija jāatliek? Vai novājinātais zīdaiņa organisms uz poti reaģēs adekvāti? Ar kādām vēl blakus parādībām būtu jārēķinās?