Topošo māmiņu vingrošana kopā ar Marutu Hoferti

02. Oct 2010, 20:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā Tavā ķermenī notiek būtiskas pārmaiņas. Pirms uzsākt vingrošanas programmu,svarīgi saprast, kā pārveidot esošo vingrošanas plānu, ja Tu esi jau vingrojusi, vai kā izveidot jaunu. Šie vienkāršie ieteikumi un praktiska darbošanās Māmiņu kluba grūtnieču vingrošanas nodarbībās palīdzēs uzturēt možu garu arī grūtniecības laikā.
{smallpic:1}

Uzsākam grūtnieču vingrošanas programmu

Lai grūtniecības laikā uzturētu savu ķermeni formā, nepieciešamas drošas, regulāras nodarbības, jo tagad nav īstais brīdis, lai uzsāktu jaunu sporta veidu vai iesaistītos spraigā treniņā. Pat tad, ja neesat pirms tam vingrojusi, droši vari uzsākt grūtnieču vingrošanu, jo tā ir maigāka un saudzīgāka.


Drošākās un produktīvākās nodarbības grūtniecības laikā (sevišķi tām, kuras vingro pirmo reizi) ir peldēšana un staigāšana. Šīs nodarbības ir labākās tāpēc, ka tās var turpināt gandrīz līdz pašām dzemdībām un ir visai mazs negadījumu risks, kas atturētu no tālākās vingrošanas.

Noteikti parunā ar savu ārstu par to, kā Tu droši vari vingrot.

{smallpic:2}
Turpini iesākto vingrinājumu programmu


Lielālakajā gadījumu skaitā arī grūtniecības laikā Tu vari turpināt iesāktās aktivitātes. Atkarībā no slodzes, Tev, iespējams vajadzēs samazināt slodzi vai mainīt aktivitātes atkarībā no grūtniecības laika, svara, kas uzņemt grūtniecības laikā.

Tavs ķermenis ir labākais, kas parādīs, vai slodze nav pārāk liela un vai tas nerada sāpes, kas liktu apstāties. Pievērs uzmanību šiem signāliem! Sevišķi esi uzmanīga ar muguras muskuļiem, sāpēm gurnos.

 

Vingrinājumu vadlīnijas


-    Nodarbojies ar vingrošanu regulāri. Tu nevari atgūt zaudēto laiku un nevajadzētu pārāk sevi nomocīt, lai atgūtu nokavēto. Plāno nodarbības uz priekšu un izbaudi šo īpašo laiku tieši sev!
-    Pārtrauc, ja Tu jūti sāpes.
-    Neēd vismaz 1-1,5 h pirms vingrošanas, citādi vari sajust vēderā nepatīkamas sajūtas.
-    Nodarbību laikā, pirms tām un pēc tām dzer ūdeni pat tad, ja neesi izslāpusi. Svarīgi aizvietot šķidrumu, ko Tavs ķermenis zaudē nodarbību laikā. Bez nepieciešamā ūdens daudzuma ķermenis kļūst lēnāks un ātrāk nogurst.
-    Grūtniecības laikā neievēro diētu, kas ierobežo kaloriju uzņemšanu. Tas ir ļoti bīstami Tavam mazulim. Ēd sabalansētu uzturu!

 

Atbilde uz māmiņas jautājumu


Jautājums:

Kā pareizi atsākt vēdera preses vingrinājumus pēc dzemdībām?

 

Atbild grūtnieču vingrošanas speciāliste Maruta Hoferte:

Pēc dzemdībām vajadzētu sākt ar siīpo vēderas muskuļu stiprināšanu, pakāpeniski palielinot atkārtoju skaitu un tikai pēc tam vingrot taisno vēdera muskuli. Vingrinājums ir pavisam vienkāršs- nogulies uz muguras un pamīšus cel vienu sānu un roku pie pretējas kājas.

{smallpic:3}

Atnāc arī Tu uz topošo māmiņu nodarbībām, lai uzzinātu, kā rūpēties par savu veselību arī grūtniecības laikā!

 

Kāpēc vingrot grūtniecības laikā?

Grūtnieču vingrošana ar Marutu Hoferti

 

 

Cena: Katras nodarbības cena ir 7 lati.

Nodarbības notiks Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas)

Katrai māmiņai dāvanas no Huggies!

1

Piesakies arī TU, aizpildot anketu zemāk!