Par vecāku pabalstiem būs skaidrības tikai pirmdien

Par vecāku pabalstiem būs skaidrības tikai pirmdien

25. Jan 2010, 15:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pagaidām nav tieši zināms, cik daudz un kā tiks samazināti vecāku pabalsti. Likumprojekts par šiem pabalstiem tikai jaunnedēļ nonāks izskatīšanā Saeimā, tāpēc vēl ir pāragri spriest un vērtēt iespējamos samazinājumus.

Kā Māmiņu Klubam šodien skaidroja Labklājības ministrijas pārstāvis Ingus Alliks, iespējams, tiks noteikts 10 % samazinājums t.s. “māmiņu algām” un tas notiks jau no 1.jūlija.

No vienas puses, solidaritātes vārdā, tas būtu pieņemams risinājums, taču no otras puses, protams, tiesiskās paļāvības princips netiek ievērots. Otra versija – par iespējamo 50 % pabalstu samazinājumu strādājošiem vecākiem – prasās pēc nopietna izvērtējuma, jo, kā zināms, šobrīd ļoti daudzas ģimenes, kas gaida mazuli piedzimstam pēc 1.jūlija, no šāda varianta cietīs – tas būs izdzīvošanas jautājums.

Vai nav labāk, ka tiek mazliet samazināts visiem proporcionāli, nevis drastiski samazinājumi strādājošiem vecākiem?

Kā jūs domājat?

Aizpildi anketu un izsaki savu viedokli!

aizpildi

Māmiņu kluba redakcija

13. Jun 2009, 23:35

kojuus te par samazinaajumiem????
LAI MINISTRI PASHI SEV SAMAZINAALGAS!!!!
KAPEC TAS JAADARA UZ NEVAINIIGU VECAAKU PABALSTIEM???
VINJI TAKSH PASHI VALSTI IZRIJA TUKSHU UN NOVEDA LIIDZ KRIIZEI, NEVIS MEES - VECAAKI!!!!

13. Jun 2009, 16:03

kapec vinji sev neko nesamazina???
kapeec mums tagad ir jaamaksaa par to visu ko vinji savaas resnajaas maagaas sagruudushi, sho gadu laikaa??? lai sev rauj nost!!!!
ieniistu saeimu un visus ministrus ar 5 mashiinaam un majam jurmalaa, ko vinji sapirkushi par muusu nodoklju naudu!!!!
ja buus iespeeja, straadaashu tikai uz aplokshnu algu un nedoshu valsts kasei ne santiima, kaads tolks maksaat nodokljus, ja vecumdienaas tev taapat pensiju noriis shie nolaadeetie riiklju raaveeji!!!!!

12. Jun 2009, 19:56

Ko var murgot par divām algām?
Es par 10% visiem

12. Jun 2009, 16:31

Janai: Jūms bērni ir? Piemērs, ja ģimenē strādā tikai viens no vēcakiem un tas it vīrietis, tad ko??? lai saņem pabalstu 300 Ls apmērā un sežam visi trīs auklējam bērnu?????!!!!! Tad es nebrīnos arī par mūsu vadības lēmumiem.....

19. Jun 2009, 08:28

es nepiekritu ka ari tos 10%nonem,man ta ari ir nauda,galu gala,pa mani maksaju nodoklus,kapec gan lai man tagat butu jacies no ta,ka valsti krize? vai man veikala kads iedos 10% atlaidi par pirkumiem? vai pie arstiem man bus 10% atlaides? un ta bezgaligi es varetu rakstit,un kapec tagat man butu jaskiras no savas naudas,kapec valdiba sev algas neapcerp uz iztikas minimumu?

14. Jun 2009, 22:04

Cilveeeki,kas runaaa,ka straadaajoshiem jasamazina,kas juus domajat ar galvu,cilveeki reekkinaas visu dara kaa tas jaadara un tev vnk panjem noshkkeeree 50%padomaajiet ko runajat un padomaajiet ar galvu,es domaaju uz beerniem vispaar nevajag samazinaat tas tak nav normaaali un ietaupa kapeikas saliidzinaaumaa ar visu paareejo,nerunaajiet glupibas!!!

14. Jun 2009, 18:00

Ak JŪS skaudīgās māmiņas-"Lai apgriež tikai strādājošiem vecākiem".Bet vai jūs padomājat,ka pārsvarā ir tā ka bērnnauda tiek ņemta uz tēvu un līdz ar to māmiņa sēž ar mazuli mājās?Un nesanāk nekāda dubultā alga?Ja griež,tad visiem vienādi un BEZ izņēmuma!!!Ja nav tad lai nav nevienam!!!

14. Jun 2009, 16:04

Bet kāpēc vispār jāpieļauj māmiņu algu un visu citu bērnu pabalstu samazinājums?
Valdībai vispirms būtu jāapgriež savas "mazās" algas par ļoti atbildīgo darbu - naudas izsaimniekošanu!

14. Jun 2009, 13:33

Pilnīgi piekrītu Lindas un Atvases komentāriem!
Kaut ko samazināt drīkst tikai un vienīgi ievērojot Ties.paļāvības principu, dodot attiecīgu pārejas laiku, citādi- uz ST vai arī tiem, kuri tagad saņem vecāku pabalstu atskaitīt visu samazinājumu pa pilno. Kas, tie vecāki, kuriem bēbji nāks pasaulē pēc izzīstā datuma 01.07.09. ir kaut kādi plebeji, ārpuslikuma cilvēki un diskriminējama iedzīvotāju daļa??? (lai arī šeit komentus lasot, skauģi)

14. Jun 2009, 10:00

Jāmazina TIKAI STRĀDĀJOŠIEM!!! uN TIKai!!!

13. Jun 2009, 23:35

kojuus te par samazinaajumiem????
LAI MINISTRI PASHI SEV SAMAZINAALGAS!!!!
KAPEC TAS JAADARA UZ NEVAINIIGU VECAAKU PABALSTIEM???
VINJI TAKSH PASHI VALSTI IZRIJA TUKSHU UN NOVEDA LIIDZ KRIIZEI, NEVIS MEES - VECAAKI!!!!

13. Jun 2009, 23:21

Esmu par 10% samazinājumu visiem. Vai nu visiem, vai nevienam. Dažam labam strādājošam vecākam jāuztur krīzes dēļ bez darba palikusī sieva vai vīrs.

13. Jun 2009, 21:48

Labi, lai samazina par 10%. Tikai kur ir garantija, ka pēs pusgada nesamazina vēl par 10? Un vēl - strādāju algotu darbu un vēl man ir mazs bizness, esmu pašnodarbināta persona. Pirms paliku stāvoklī, noslēdzu līgumu uz 3 gadiem par pakalpojumu sniegšanu. Paldies dievam, izdevās sarunāt, ka pirmsdzemdību un pēcdzemdību laikā strādāju ļoti minimāli, cik nu ir iespējams, bet pēc tam - pakalpojums jāsniedz pilnā apjomā. Ja nē - līgumā ir sankcijas. Bet, slēdzot līgumu nezināju, ka palikšu stāvoklī un nezināju, ka vīrs zaudēs darbu un nezināju, ka valstī būs šitāda ķeza. Tagad sanāk, ka nepildīšu uzņemtās saistības, tātad mans mazais bizness cietīs neveiksmi un mani nodokļi, ko no tā maksāju, ies garām valsts kasei. Cietīs arī mana labā slava. Ja kādam no tā paliek labāk, lai jau ievieš tās izmaiņas. Es esmu stipra, izdzīvošu.

13. Jun 2009, 21:03

Paklausieties, kādā sakarā te lielākais vairums par samazinājumu tikai strādājošajiem? Ir krīze valsti, tātad putra jāstrēbj visiem, nevis tikai daļai no sabiedrības. Kā jūs varat būt tādi egoisti?? Ne jau visos gadījumos ir tētiņalgas.. Ne jau katrs atgriežas darbā, lai uzvārītos, bet lai uzturētu ģimeni.. 10% visiem ir saprātīgs lēmums krīzes apstākļos, bet 50% strādājošajiem.. nu tur jau tad tiešām pa taisno uz tiesu.. pat nemaz nepieminot tiesiskās paļāvības principu, bet diskrimināciju it kā demokrātiskā valstī. Tie vecāki, kuri saņem pabalstu, saņem to tādēļ, ka iepriekš maksājot nodokļus to ir nopelnījuši. Ir taču katram brīva izvēle - iet vai neiet strādāt.., ja nauda nav nepieciešama un mierīgi var iztikt tad sēžat mājās, neviens jums to neliedz, bet esiet solidiāri. Vēl jo vairāk, strādfājošs vecāks, kurš saņem arī NOPELNĪTO pabalstu, turpina maksāt valstij nodokļus.. Tad jau, ja tik kategoriski te paliekam, tad, lai strādājošajam vecākam nenovelk nodokļus līdz bērna gada vecumam. Novelkot strādājošajiem 50% valsts uzvārās uz konkrēto personu gandrīz jau dubultā.. Tas nav godīgi.. Viennozīmīgio Satversmes tiesā balstoties uz diskriminēšanu šajā jautājumā strādājošais vecāks uzvarēs.. Likuma priekšā visi ir vienlīdzīgi..

13. Jun 2009, 20:29

Nu ko lai saka, ja daudzi grib lai griež strādājošiem, ka tie saņem divas algas, bet es taču ar savu bērnu sēžu mājās, nevis strādāju. Strādā taču viens nevis abi!!!! Ja, tā tad es arī eju strādāt un nodokļus... tā būs labāk?

13. Jun 2009, 18:51

Es ATBALSTU, samazinājumu par 10%, bet visiem

13. Jun 2009, 16:29

Uzskatu,ka jāsamazina strādājošiem vecākiem, nestrādājošiem pabalstus nevar samazināt!!!Mūsu igmenē mana tā saucamā māmiņalga ir vienīgais ienākumus mūsu ģimenē, jo vīrs ir palicis bez darba.Bet strādājošie vecāki (tēv, vai mātes)saņem gan pabalstu, gan algu.Mūsu gadījumā vienīgais iztikas līdzeklis ir mans pabalsts, ko esmu godīgi maksājot nodokļis pelnījusi.Nevis lielākā daļa sieviets nemaksā nodokļus un tad formē uz tēviem.Tāpēc uzskatu,ka strādājošiem jāsamazina vismaz 50%!!!!

13. Jun 2009, 16:03

kapec vinji sev neko nesamazina???
kapeec mums tagad ir jaamaksaa par to visu ko vinji savaas resnajaas maagaas sagruudushi, sho gadu laikaa??? lai sev rauj nost!!!!
ieniistu saeimu un visus ministrus ar 5 mashiinaam un majam jurmalaa, ko vinji sapirkushi par muusu nodoklju naudu!!!!
ja buus iespeeja, straadaashu tikai uz aplokshnu algu un nedoshu valsts kasei ne santiima, kaads tolks maksaat nodokljus, ja vecumdienaas tev taapat pensiju noriis shie nolaadeetie riiklju raaveeji!!!!!

13. Jun 2009, 15:26

Nu tas ir viennozīmīgi, ja atkāpsimies no tiesiskās paļāvības principa tagad- tad nākošais solis būs pabalstu griestu uzlikšana....

13. Jun 2009, 14:56

Protams, ka jūs esat par to, lai griež strādājošiem, ka tik jums kaut ko neatņem. Par citiem taču nospļauties. Man vīrs gadu atpakaļ saņema pieklājīgu algu, es sēdēju ar bērnu mājās. Decembra beigās (vēl pirms visām runām par pabalstu samazināšanu) paliku stāvoklī.Pēc mēneša vīru samazināja, tomēr izlēmām, ka bērniņu saglabāsim, jo varēsim taču vecāku pabalstu uz vīra vārda nokārtot un pa to gadu noteikti situācija uzlabosies. Tagad vīrs saņem minimālo algu. Un jūs kliedzat, lai strādājošiem apgriež pabalstu? Atjēdzieties- mūsdienās vairs nevienam algas nav tik LIELAS. Man arī tas ir izdzīvošanas jautājums. Tā ka varbūt tomēr solidarizēties un visām atteikties no 10%.

1 2 3 4