Ziemassvētku noskaņa ienākusi arī Kalnciema tirdziņā

Ziemassvētku noskaņa ienākusi arī Kalnciema tirdziņā

30. Nov 2013, 17:31 Banija Banija

Retas ir tās reizes, kad mūsu ceļi aizved uz Pārdaugavu, bet ikreiz, kad tas noticis, pa Kalnciema ielu nācies braukt sestdienās. Un vienmēr mani, kā jau pēc dabas ziņkārīgu cilvēku, intriģējusi Kalnciema kvartāla lielā rosība. Un cik daudz par Kalnciema kvartālā notiekošajiem tirdziņiem, koncertiem un pasākumiem dzirdēts no kolēģiem, draugiem un paziņām. Tā vien šķiet, ka šī ir kāda mītiska vieta, kurā pulcējas tādu nedaudz dulli, uz ekoloģisku ievirzi tēmēti cilvēki.

Šorīt, pamostoties, domājām, ko šodien pasākt? Varbūt beidzot Kalnciema tirdziņam braukt nevis garām, bet gan atstāt kādā no tuvējām ieliņām automašīnu un doties to iepazīt tuvāk? Nebija ilgi jādomā, kad jau ģērbāmies, kāpām mašīnā un braucām uz Pārdaugavu.

Jāteic, Kalnciema tirdziņam garām nu nekādi nav iespējams paiet, jo uz to vilina burvīgs cepešu, kāpostiņu pīrāgu un dažādu našķu aromāts. Un tad vēl arī zvani, ko šodien pie tirdziņa ieejas tirgoja kāds kungs... Jāteic, lūk, tas ir īsts tirgus! Un gandrīz pašā galvaspilsētas centrā. Ar īstu ekoloģisko sieru, svaigu maizi, desu no gaļas nevis sojas, taukiem un tualetes papīra, pašu pļavās vāktām tējām un laukos darināta vīna. Eh, atviegloti nopūtos, ka neesmu makā paņēmusi līdzi daudz skaidras naudas, jo mirkļa vājumā to noteikti iztērētu.

Starp citu, Kalnciema tirdziņā šodien daudzas radošas meistares tirgoja savus darinātos adventes vainadziņus. Labs variants tām ģimenēm, kuras vēlas svinēt svētus, bet steidzīgajā ikdienā neatrod laiku, lai sagādātu visu nepieciešamo vainadziņa darināšanai. Cenas – sākot no 9Ls.

Protams, tirdziņā atradīsiet ne tikai ēdamas lietas un adventes vainadziņus. Šeit arī mīļas lupatlelles mazuļiem, koka rotaļlietas, cepures, adītas bikses ar lāci uz dupša un vēl un vēl... Ieteikšu nepaiet garām kādai kundzei, kas pie tirdziņa ieejas tirgo fantastiskas sveces. To sastāvā ir īstas, dabīgās eļļas nevis sintētiski darinājumi no ķīmiskajām rūpnīcām. Atzīšos, nenoturējos un arī manā somā iegūla divas svecītes –ar apelsīna aromātu un Ziemassvētku smaržu.

Papildus tam visam, tirdziņā ir arī īsts karuselis. Nu, gluži tāds pats kā senajās filmās. Bērniem noteikti patiks. Mūsu Robītis karuseli gan šoreiz neizmēģināja, bet kādu citu reizi noteikti, jo esam pārliecināti, ka tirdziņā iegriezīsimies vēl kādu reizi. Kaut vai lai sagādātu mīļas dāvaniņas saviem mīļajiem Ziemassvētkos.

Pārbraucot mājās ieturējām īstu svētku maltīti, jo tirdziņā bijām iegādājuši īsto rupjmaizi, desas luņķi, kazas sieru ar ķirbju sēkliņām un gabalu žāvētas gaļas.

Par Kalnciema kvartālā notiekošajiem pasākumiem vari uzzināt http://www.kalnciemaiela.lv/

Kļūsti par Māmiņu-Reportieri un laimē Lindahls dabīgos jogurtus no Zviedrijas!


20131106145744-27777.jpg

čabule čabule 01. Dec 2013, 06:48

Dzīvoju blakus šim kvartālam jau pusotru gadu, bet nav īsti sanācis uz nevienu tirdziņu aiziet.. būs laikam nākamsestdien beidznt jāsaņemas...