Uz Bērnu slimnīcu vienmēr ar pasi kabatā

Uz Bērnu slimnīcu vienmēr ar pasi kabatā

24. Oct 2014, 16:42 FejuFeja FejuFeja

Es zināju, es zināju, ka tā būs.

Šodien dēls bija Bērnu slimnīcā pierakstīts uz sonogrāfiju un jau laikus sakārtoju līdzņemšanai vajadzīgo. Vēl pie sevis nodomāju, ka vajag ielikt somā arī pasi. Jā, nodomāju, bet aizmirsu. Atcerējos tikai tad, kad biju jau nonākusi līdz poliklīnikas reģistratūrai.

Ar bažām devu darbiniecei ģimenes ārstes nosūtījumu, piebilstot, ka bērna personas apliecinošais dokuments ir aizmirsts mājās. Mani par to, protams, nobāra, jo viņiem esot pārbaudes un kā var zināt, ka šis tiešām ir tas bērns, kuram ir nosūtījums? (Pie sevis tajā brīdī vēl nodomāju, ka kāda velna pēc gan kādam vajadzētu vest pie ārsta savu bērnu ar sveša bērna nosūtījumu? Vismaz man kas tāds nemūžam neienāktu prātā, bet var jau būt, ka ir precedenti...). Turpinājumā tika prasīts mans dokuments, kas apliecinātu, ka tiešām esmu šī bērna mamma. Atceros, ka Bērnu slimnīca izvērsa plašu kampaņu par to, ka personas apliecinošs dokuments pieaugušā gadījumā ir tikai ID karte vai arī pase. Kauns atzīties, bet tā kā dokumentus biju aizmirsusi mājās, makā bija tikai autovadītāja apliecība. Kad kautrīgi to izvilku no maka, darbiniece uzsauca, lai tūlīt pat to lieku prom no viņas acīm, jo tas nav nekāds dokuments. Ņemot vērā, ka man ar bērnu ir atšķirīgi uzvārdi, apliecināt, ka esmu dēla mamma, varu tikai ar pasi, kurā ir ierakstīts bērna vārds. Darbiniece lika no galvas nosaukt bērna personas kodu. Pirmo daļu, protams, zināju bez aizķeršanās, bet otrajai daļai, kas parasti arī problēmas nesagādā, pirmajā reizē sajaucu vietām skaitļus.

Tajā brīdī iedomājos, ka uz sonogrāfiju tā arī netiksim, jo diez vai noticēs, ka šis bērns tiešām ir tas, kuram rakstīts nosūtījums, un ka piedevām esmu viņa mamma.

Darbiniece samērā pikti aizrādīja, ka viņiem ir pārbaudes un ka tā nedrīkst... bet tomēr uz sonogrāfiju tiku.

Jā, zinu, vainīga. Nedrīkstēju aizmirst mājās personas apliecinošos dokumentus. Tādēļ šis pastāsts lai kalpo kā lieku reizi atgādinājums pārējām, lai jums nebūtu jāpiedzīvo stress par to, ka varētu uz vizīti pie ārsta arī netikt. Netikt tik stulba iemesla dēļ.

lauvinja lauvinja 25. Oct 2014, 11:55

Kā visam, arī šim ir divas puses - no vienas puses - atkal lieks čakars ar dokumentiem, no otras puses aizvien vairāk tiek runāts par to, ka visiem ir tiesības, vecmāmiņa bez bērna vecāku atļaujas nevar vest nekur bērnu, bet kā tad lai mediķi zin, kas ko atved un kas ko drīkst.

FejuFeja FejuFeja 24. Oct 2014, 20:48 Kaameniite

Aiznes savu pasi uz Migrācijas dienestu (tā saukto pasu daļu, kur izgatavo pases), tur arī iedrukās ierakstu par bērniem.

24. Oct 2014, 17:13

Vakar pieteicu uz procedūru tur savu bērnu. Stingri noteica par pasi: "Nekādas tiesības, tikai pasi līdz un bērnam arī". Viņa bija tik robotiska un stingra, ka es atbildēju: "Manam bērnam tiesības nemaz vēl nav"😃

FejuFeja FejuFeja 24. Oct 2014, 16:43 Sarkangalvīte

Vai ne, jāiemācās visu ģimenes locekļu kodi. Iedomājos, kā mans vīrietis, ja nonāktu līdzīgā situācijā... viņš pat koda pirmo daļu minstinādamies dēlam sauc, jo nepārtraukti jauc gadus D