Superbēbis 2020: Mazuļa masāža

03. Jun 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Zinātāji saka, ka pat mums, pieaugušajiem, dienā nepieciešami vismaz astoņi apskāvieni, lai mēs justos labi. Bērniem tie noteikti ir krietni vairāk, un masāža var būt viens no tiem īpašajiem tuvības brīžiem māmiņai kopā ar mazuli.

Veselības Centru apvienības poliklīnikas “Aura” masiere Nataļja Rezņikova norāda, ka masāža ir ļoti svarīga bērniņa pirmajā dzīves gadā, taču, pirms to apmeklēt, būtu jākonsultējas ar ģimenes ārstu, neirologu vai rehabilitologu, lai noteikt bērna tonusu un ķermeņa asimetriju.

Masāža uzlabo bērna asinsriti, veicina psihomotoro, kā arī fizisko attīstību un uzlabo nervu sistēmu, nomierina.

Masāža mazuļiem tiek veikta no 2,5 mēnešu vecuma un viens masāžas kurss sastāv no 10 reizēm. Ja esi nolēmusi masāžu savam bērniņam veikt pati mājas apstākļos, svarīgākā ir mazuļa glaudīšana ar maigām, siltām rokām. Masāžai jābūt ar viegliem un maigiem pieskārieniem, jo, ja masāža tiek veikta nepareizi, var rasties zilumi, sāpes vai arī var tikt traucēta mazuļa attīstība. 

Speciāliste Nataļja Rezņikova norāda, ka masāžu bērniņam var veikt uz jebkuras cietas virsmas, kas pārklāta ar paladziņu un autiņu, nodrošinot telpā 22 grādu temperatūru.