Nevērības augstā cena....

Nevērības augstā cena....

23. Aug 2016, 11:35 kerstyna kerstyna

Pirms sāc lasīt, atzīmē savā vērtību skalā - kur atrodas Tavs bērns.

 Ja augšgalā, tad tālākais gandrīz nemaz neattiecas uz Tevi, bet, ja zemāk un vēl zemāk, tad tas vistiešākā  veidā attiecas uz Tevi.

Lasot ziņu portālus un skatoties ziņas šķiet, ka bērns Latvijā ir nekas ... Kas tad tur, nieki vien, ja kāds izkrīt pa logu, apdedzinās ar verdošu eļļu, uzrauj uz galvas karstu kafiju,  tiek pamesti karstā mašīnā vieni paši, aizmaldās prom no vecākiem, vispār brīvi iziet no mājas un kaut kur aiziet, es te nerunāju par tīņiem, es runāju par mazuļiem. . Es saprotu, ka fatālie iznākumi satriec vecākus , BET šo iznākumu varēja nebūt JA vecāki domātu ar galvu un skatītos ar acīm, un kaut drusku vairāk padomātu par savas bezdarbības sekām. 

Tāda nevērība pret bērna drošību sagādā jūsu bērnam ciešanas, ielej mammīt, savā dekoltē krūzi karstas kafijas, ielej papiņ savās biksēs ko karstu, izbaudiet, ko sagādājat savam bērnam.

Savās darba gaitās sastopos ar gadījumiem, kad saprotu - cilvēka stulbums ir bezgalības ekvivalents, tam nav robežu. 

Esmu, varbūt,  skarba, bet es esmu dusmīga - kāpēc  nemācās no citu kļūdām?  Kāpēc uzzinot, ka kāds bērniņš ir izkritis pa logu tikai pašausminās, bet  nedara tā, lai paša bērns neizkristu pa logu? Utt. 

Tas viss liek domāt, ka  sabiedrībai kopumābērns nav vērtība, kas būtu jāsaudzē, jālolo, jāaudzina drošībā un mierā. 

kerstyna kerstyna 26. Aug 2016, 00:27

"Psiholoģe un piecu bērnu māte Diāna Zande uzskata, ka vecāku pirmais uzdevums ir rūpēties par bērnu drošību. Jo mazāks bērns, jo vaiāk pakļauts traumām. viņas ieteikums vecākiem – iepazīt savu mājokli četrrāpus!"

Liene Krúza Liene Krúza 24. Aug 2016, 10:16 kerstyna

Ja ta bija tava veida profilake. Tad jau velti cepies. Komentaros var brivi izpausties. Nevis vel parmest par k.kadu komentaru kurs tev likas nepiebemams. Zini,jebkura mamma labprat vispar negribetu zinat kas ir trauma. Ja,tu vari nosodit dzeraj mammas kura savus bernus atstaj nepieskatitus un aiziet dzerties. Vai atstaj dajebkam savu atvasi.

Paldies ka atgadinaji ka japieskata savas atvases.

kerstyna kerstyna 24. Aug 2016, 09:54 KenigsvaldeMara

Zini - vēlāk jau ir par vēlu. Es te sausu muti runāju par profilaksi, par to, ko var izdarīt, lai samazinātu risku, risku pavisam likvidēt nav iespējams, bet samazināt ir iespējams. Vajag tikai to darīt, nevis spriedelēt par to, ka viss jau var notikt, neviens nav pasargāts utt. u.t.j.p.
Mani bērni izauga bez tādām nevērības traumām, es pati nāku no daudzbērnu ģimenes un no mums arī neviens nav cietis vecāku nevērības dēļ.

IlvaV IlvaV 23. Aug 2016, 21:39 ruutinja

Otrādi! Jo pirmajam bērnam bieži vien pietrükst prāta😀

Ilvija82 Ilvija82 23. Aug 2016, 19:43 kerstyna

Par dīķiem, tur taisnība!

Ilvija82 Ilvija82 23. Aug 2016, 19:33

Es domāju, kur skatījās vecāki, ka tādas lietas notiek ar bērniem, kamēr pašai nebija mazs razbainieks mājās, kurš vienā mirklī ir te, bet sekundes ātrumā jau citur.....var stāvēt un būt tur pat blakus, bet no slijtām lietām un notikumiem nevari būt pasargāts nekaf un nekur....

Cielavinna Cielavinna 23. Aug 2016, 19:13 kerstyna

Kas jāņem vērā? Mēs kad mazajam bija 1,5 gads devāmies uz MK pasākumu, kur domājams visas ir saprātīgas un zin ka karstos dzērienus jāliek nostāk, bet nē kļūdijos. Pateicoties vienai mammai mans bērns uzlēja sev virsū karstu kafiju un paglāba tas, ka bērnam virsū bija flīša jaka kas visu sasūca sevī un mazajam bija sarkans vēderiņš. Tā kā tādi negadījumi var notikt arī tā.

kerstyna kerstyna 23. Aug 2016, 19:05 Cielavinna

Tas ir mans darbs - tikt galā ar sāpēs kliedzošu mazuli, histērisku māmuķīti, kas tikai zin brēkt - viņš pats paņēma, viņš pats izgāza, viņš pats... es jau tur neko, ko tad es... Es nekādu žēlumu vai līdzjūtību tad pret vecākiem neizjūtu, mana uzmanība ir veltīta bērnam.
Nevajag jau būt tik baisi kategoriskai, ir lietas, kas vienkārši jāņem vērā, lai pēc tam nav jāšķiež puņķi un asaras bļaujot - viņš pats

Cielavinna Cielavinna 23. Aug 2016, 18:51 kerstyna

Tad ciemos mēs ar neejam, jo tur ir sveša māja un viss kas var notikt vai arī visiem piekodināt, lai visu novāc, vai labāk neejam nekur un sēžam mājās, kur bērnam vide ir 100% droša. Ja būs lemts tas notiks, nu nevar 100% bērnu nosargāt no visām traumām. Sargājat savus nervus un priecājaties, ka savus bērnus pasargājāt no tā visa.

Liene Krúza Liene Krúza 23. Aug 2016, 17:31 lauvinja

A kapec tik asi jareage??? Vai jus ari tik negativas atsauksmes rakstijat ka aplaucejuma del mirst,tad pazud mazi kamer mates terze vai est taisa?
Ok,ari es esmu gandriz piedzivojusi nelaimes,bet pratu laicigi noverst. Man ar vel nav cietusi berni no minetam traumam.
Vai tad tik asi jareage?
Skiet,tad kad pasas saskarsieties tad savadak domasiet. Mazums traumu trukst. Pirms kadu sodit,apskatieties vai jums tiesam viss ir percekti un nedraud nekas

Liene Krúza Liene Krúza 23. Aug 2016, 17:23 kerstyna

Es saprotu tas situacijas-rokas berns un kafija. Tas ir nesavienojami. es vairak par to ka vins uzrauj virsu kamer mes kaut uz sekundem noversamies. Mana komentara bija savadaks komentars.
Lai nesanak vardu parmainas-zinu ka traumas mes nevaram pielaut berniem

kerstyna kerstyna 23. Aug 2016, 17:17 UnscrewedJet83

Redzi, bērns var apdedzināties, ja tas šķidrums ir kaut 80, 70 grādu karsts, ādiņa ir ļoti maiga un tas apdegums būs un tas būs sāpīgs apdegums.

kerstyna kerstyna 23. Aug 2016, 17:13 IlvaV

Vienkārši, šobrīd ir uzkrītoši daudz tādu gadījumu. Es vairāk "cepos" par gadījumiem , kurus var novērst, kurus vajag novērst, kuri varētu nenotikt.
Tie paši piemājas dīķi - nu izdari tā, lai tas bērns tur netiek. Tie dīķi ir klusie slepkavas. Šovasar vairāki bērni ir palikuši tādos dīķos.

IlvaV IlvaV 23. Aug 2016, 17:07 kerstyna

Tev pilnīga taisnība, bet es vairāk par to, ka, iespējams, tā nav nevērība, bet gan nezināšana, kaut gan arī te izkristalizėjas, ka padzert kafiju ir mammas tiesības un pie kājas mazulīša veselība☹ Man dzīvē nav nācies sastapt tādas mammas...paldies Dievam...bet man gribas ticēt, ka vieglprātība, nespēja loğiski izdomāt vairākus gājienus uz priekšu tomēr korelė ar pieredzi, kas ir gan sociāla, gan emocionāla utt. Bet vai tomėrvarī vienmēr nav bijuši vecāki, kas spėj un var nosargāt bėrnus, un tādi, kuriem nesanāk? Dzīve ir dzīve

kerstyna kerstyna 23. Aug 2016, 16:56

Bērnu traumatisms IR pieaugušo atbildība un viss.

kerstyna kerstyna 23. Aug 2016, 16:55 Cielavinna

Kur es to saku, ka nevar atiet no bērna? Vienkārši ir jāizvērtē riski, adekvāti. Nu es nesaprotu, vienkārši nesaprotu, kāpēc nevar aizgriezt katlu, pannu rokturus nost no plītsmalas. KĀPĒC ir jādzer kafija, turot vienā rokā bērnu, otrā kafiju??? Jā, ne visos gadījumos applaucējas rokās esot, bieži applaucējas uzraujot sev uz galvas nevīžīgi noliktus traukus ar karstiem šķidrumiem, vai noraujot galdautu ar visu, kas tur ir virsū.

Cielavinna Cielavinna 23. Aug 2016, 16:42 kerstyna

Pēc Jūsu teiktā sanāk, ka māte no bērna attiet nevar 24 stundas diennaktī nost. Ne visos gadījumos bērni ir rokās mammām kad aplaucējas, tagad jau Jūs aizejat galejībās. Situācijas ir dažādas un bērnu ziņķāre vēl lielāka pret viskaut ko.

kerstyna kerstyna 23. Aug 2016, 16:31 Liene Krúza

Katru gadu uz Ziemassvētkiem , Lieldienām, Līgo ir bērni, mazi bērniņi, kuriem ir applaucētas galviņas , pleciņi, krūtiņas, jo mammītei vajag ļerrāties ar radiem turot vienā rokā bērnu, otrā kafiju. Tu zini cik bērnam tas ir sāpīgi? Viena kafijas krūze, tas ir vairāk kā 30% ķermeņa apdeguma, II pakāpes apdeguma, kas ir ļoti sāpīgi. Kāpēc bērnam ir jācieš no tā, ka mammītei ir kaut kādas abstraktas tiesības. Man ir izauguši divi bērni un viņi nekad nav aplieti ne ar ko karstu, nekad neko nav norāvuši sev uz galvas, jo es esmu to paredzējusi, ka tā varētu notikt un novērsusi iespēju satraumēties. Tā kā tas ir iespējams. Nevajag aiziet tādās galējībās, kādas Tu apraksti , tas ir tizli.
Vajag vienkārši reizē neturēt rokās bērnu un kafiju. Novākt galdautus, elektroierīces pagriezt ar vadiem nost no bērnam pieejamas vietas, pannas katlus ar rokturiem nost no ārējās malas. Nu tas nav grūti, tas nav sarežģīti, nevajag attaisnot savu slinkumu un nevērību.

lauvinja lauvinja 23. Aug 2016, 16:14 Liene Krúza

Vārošu zupu tāpat nevar ieēst, un kafiju karstu ar var novietot bērnam neaizsniedzamā vietā! Vecāku tiesības uz karstu kafiju jopcik -popcik! Un kur bērna tiesības uz neapskādētu veselību? Kaut kādas baudas dēļ, cilvēki gatavi savus tuvākos apdraudēt!

Tas, laiks kamēr bērni ir mazi, ir TIK īss! Lai mazās neērtības pieciestu!

Liene Krúza Liene Krúza 23. Aug 2016, 15:57

Ok visiem 100% piekritu ka nedrikst pielaut ka bernins izkrit pa logu,pazud cip kamer mamma plapa ar kaiminu vai est taisa. Gluzi nepiekritu ka tik loti jasoda ka uzrauj virsu karstu. Ja zinu ka nedrikst pielaut. Bet mes vecaki ar esam tiesigi padzert to kafiju,teju ,paest.... pietiek pieliekties panemt no gridas nokrituso karoti ka ops 2g jau uzrapies uz kresla un apgazis kruzis,vai zupas skivi,vai pats meginaja nogarsot karsto edienu vai ko. Tad jau mums uz to laiku berns ir jaizole. Bet tapat mes nedrikstam iedzit istabu vienu kamer mes dzeram vai edam,jo istaba vins var noraut k.ko no aukstakiem plauktiem. nedrismt pielaut tavas minetas traumas berniem kuri vel nerapjas nekur. Butu japel ja klepi turot mazuli un vins ar rocinu aizskar un aplaucejas.
Izvertesim visus plusus jn minusus laj musu mazuli neciestu.

Es pati saskaros ka vecakai metai bija gadins ,bija jaatgriezas darba.pa to laiku bija pie tantes meitina. Un sedot klepi tantei meitina aizskara varosu kafijas kruzi. Un aplauceja kajinas,rocinas. Protams soks par traumu. Kaut nebiju vainiga no tas reizes es nekad neatstaju nekadu karsto dzerienu vai ko bernu tuvuma. Pasai 3berni.
Tapat dels 2gadu vecuma pamanija attaisit logu un plivinajas,ar bija maciba visiem logiem iznemt rokturus. K.ka jau jamacas no kludam mums visiem

1 2