Iesnas. Atbildes uz māmiņu jautājumiem

Iesnas. Atbildes uz māmiņu jautājumiem

13. Nov 2010, 13:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Esam saņēmuši vairākus jautājumus par iesnām bēbītim. Nu tad visus kopīgi arī atbildēsim!
Māmiņa Signe un māmiņa Amanda jautā: Kā ārstēt iesnas bēbītim?
Kādas zāles jūs ieteiktu lietot 4 mēnešu vecam zīdainītim, ja ir iesnas un arī klepus?
Iestājoties vēsākam laikam, manam dēliņam (2 mēneši vecs) parādījušās iesnas. Pilinu savu pieniņu, daktere ieteica lietot Vibrocil deguna pilienus. Bet tie ir ķīmiski. Varbūt varētu palūgt padomu, kā cīnīties ar iesnām ar citām metodēm?
Māmiņa Laila jautā: Kā pareizi skalot degunu bērniņam?

 

Četru mēnešu vecam zīdainītim ir iesnas, es skaloju ar Humer ūdentiņu. Skalojot Humer ūdentiņš neiztek ārā no deguntiņa, bet paliek iekšā, vai tam tā jābūt?

Māmiņa Inga jautā: Vai iesnas var izraisīt zobu nākšana?

 

Manai meitiņai ir 11 mēneši. Pašlaik viņai  ir 8 zobiņi, taisās 9 un 10. Gribu pajautāt, ko vajadzētu lietot, kad parādās iesnas? Bija moments, kad iesnas nāca ārā, bet it kā pa brīžiem var just, ka tās ir iekšā, bet ārā nenāk.Vai tas varētu būt no zobiem, vai arī bērniņš ir saaukstējies? Šad un tad meitiņa arī šķauda, bet savādāk ir dzīvespriecīga.

Atbild Māmiņu Klubs:

 

 

Zīdainīšiem iesnas ir nepatīkama saslimšana, jo viņi vienlaikus gan elpo, gan dzer, kā arī paši nemāk izšņaukt deguntiņu. Vieglākos iesnu gadījumos vislabākās zāles ir māmiņas piens, ko pilina deguntiņā, puņķus atsūc ar speciālu, aptiekās nopērkamu atsūcēju, kas ir pilnīgi nekaitīgs, bet procedūra nav patīkama un mazulītis var sparīgi pretoties. Deguntiņu skalo ar fizioloģisko šķīdumu vai arī ar jūras ūdens šķīdumu, ko var nopirkt aptiekās.

 

 

Iesmidzinot ūdeni deguntiņā, tam būtu jāiztek ārā, ja tas tā nenotiek, šķidrums satek bērnam mutītē (uzmanies, lai mazulis neaizrijas! Izlasi rūpīgi medikamentam pievienoto instrukciju!!!)vai arī lieko šķidrumu ar puņķiem var atsūkt ar iesnu nosūcēju. Svarīgi ir, lai bērniņš saņemtu pietiekoši daudz šķidruma un gaiss telpās nebūtu sauss. Mitrini gaisu, ienesot istabā bļodu ar ūdeni, izkarot žāvēties veļu, vai uz radiatoriem uzklājot mitru drānu.

 

 

Ja iesnas ir spēcīgas un ļoti ietekmē bērna pašsajūtu, ārsts var izrakstīt ķīmiskās zāles, tomēr tās nedrīkst lietot ilgāk par trim dienām.

 

Atceries, ja iesnas ir ilgākas par 10 dienām, vai arī, ja bērna pašsajūta pasliktinās, uzmeklē ārstu! Klepus gadījumā arī griezies pie ārsta!

 

Tas, ka bērniņam nāk zobi, nenozīmē, ka iesnas ir “no zobiem”. Vienkārši – zobu nākšanas laikā bērns ir uzņēmīgāks pret infekcijām, vieglāk saslimst, tādēļ māmiņai jārūpējās par to, lai ārā ejot bērniņš būtu piemēroti saģērbts, strauji neatdzistu un nepārkarstu, nēsātu cepurīti.

 

1

Freenosal jūras ūdens

Vidējā cena aptiekās- 4,60Ls!

-         Atjauno elpošanu caur degunu;

-         Deguna dobuma tīrīšana ikdienā;

-         Var lietot kā palīglīdzekli, ārstējot LOR (ausu, kakla, deguna) slimības: rinītu un sinusītu;

-         Anatomiskas mikrodifūzijas formas uzgalis;

-         Nesatur konservantus.

 

Kāpēc lietot Freenosal?

- Freenosal iztīra un izskalo deguna dobumu ikdienā;

- Mitrina deguna gļotādu;

- Satur dabīgus elementus, kas ir jūras ūdens sastāvā.

Ieteicams bērniem no 1 gada vecuma.