Vecāku ABC: Kas notiek Māmiņu Kluba attīstošo rotaļu grupu nodarbībās?

16. May 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļa pirmie spēļu biedri ir tētis un mamma, taču, augot lielākam, interesantāk ir iepazīt pasauli kopā ar citiem bērniem. Ciemojamies Māmiņu Kluba Vecāku skolas organizētajās rotaļu grupas nodarbībās, lai uzzinātu, kā rotaļājas mazuļi.

Rotaļu grupu vadītāja Māmiņu Klubā, fizioterapeite Kristīne Asonova stāsta, ka viņai patīk nodarbības, kurās nevis tiek izjaukta bērnu dabīgā attīstība, bet gan palīdzēts, koriģēts un vienlaikus mazais arī atbalstīts. “Man liekas, ka tad, kad mammas redz dažādus vienāda vecuma bērnus, viņām rodas arī priekšstats par to, ka attīstība var būt atšķirīga. Ja mammas neredz bērna vienaudžus, tad gribās no sava bērna prasīt nedaudz vairāk,” skaidro fizioterapeite.

E. Pikleres pieeja paredz iespēju bērnam rotaļaties savai attīstībai piemērotā vidē, savukārt mammu galvenais uzdevums ir bērnu vērot.

K. Asonova, runājot par mazuļu rotaļu grupām, uzsver, cik svarīgi, ka viņa kā speciāliste var iedrošināt mammas uzticēties saviem bērniem. “Bērnam ir savas individuālās īpatnības, un mums tās ir jāzina, lai varētu palīdzēt viņam attīstīties,” saka fizioterapeite.