"Baidos, ka bērns apdegs saulē"

"Baidos, ka bērns apdegs saulē"

21. Mar 2011, 10:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Mārīte jautā, kādus līdzekļus varētu lietot meitiņai 1,6 gadiņā, lai izvairītos no saules apdegumiem. Konsultē pediatre Gerda Lielause.

 

Jautājums:

 

Labdien! Tā kā vasara klāt ar visu karsto sauli, tad jautājums atbilstoši sezonai. Kādus aizsargkrēmus drīkst lietot maziem bērniem. Manai pekai (1 gadiņš un6 mēneši), ļoti patīk skraidīt plikai pa āru, bet baidos, ka viņa var apdegt saulē. Pagaidām (par laimi) nav bijusi tik karsta saule, lai apdegtu, bet visa vasara vēl priekšā.

 

1

 

Konsultē bērnu ārste Gerda Lielause:


Zīdaiņu āda ir daudzkārt plānāka nekā pieaugušiem cilvēkiem, tādēļ tā jūtīgāk reaģē uz ultravioletajiem saules stariem. Bez tam zīdaiņa āda neveido pietiekoši aizsargpigmentus. Ādas pašaizsardzība pret saules stariem maziem  bērniem nav pietiekoši attīstīta.


Bērniem līdz gada vecumam nevajadzētu uzturēties tiešos saules staros. Mazi bērni līdz trīs gadu vecumam pie uzturēšanās saulē jāpieradina lēnām- sākot ar dažām minūtēm.

 

Aizsardzībai no saules stariem var lietot Altermed sun produktus ar augstu ādu aizsargājošo faktoru.  Tie pasargā ādu no saules izraisītiem apdegumiem un samazina risku iegūt ādas bojājumus, pateicoties kvalitatīvajam, Eiropas Komisijas normām atbilstošajam, saules aizsargfaktoram.

1

 

Uzdod savu jautājumu Māmiņu Kluba speciālistiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

BUBCHEN sauļošanās pieniņš (SPF-30)

Aizsargā ādu no saules apdeguma ar 1.lietošanas minūti. Vienlaicīgi kopj un mitrina ādu ar vitamīnu E un provitamīnu B5. Iedarbība saglabājas arī ūdenī. Izvairieties no saskarsmes ar audumu (var rasties traipi)!

 

BUBCHEN sauļošanās aerosols (SPF-30)

Aizsargā ādu no saules apdeguma, sākot ar 1.lietošanas minūti. Vienlaicīgi kopj un mitrina ādu ar vitamīnu E un provitamīnu B5. Aerosols ir krāsains. Iedarbība saglabājas arī ūdenī.

 

BUBCHEN sauļošanās pieniņš (SPF-50)

Aizsargā ādu no saules apdeguma ar 1.lietošanas minūti. Vienlaicīgi kopj un mitrina ādu ar vitamīnu E un provitamīnu B5. Iedarbība saglabājas arī ūdenī.

taschinka taschinka 04. Jun 2011, 11:49

Manam dēlam jau šī ir ceturtā vasara,nekad nav pārdedzis vai daudz nosauļojies,vienmēr tik minimāli brūna ādiņa.Vienmēr esam lietojuši vecumam atbilstosus aizsargkrēmus SPF 50+, SPF 30+.
Pret karsto sauli un sauļošanos izturamies ļoti nopietni.