Anti-vakcinācijas pētījumi ir rūpīgi izstrādāta krāpšana!

Anti-vakcinācijas pētījumi ir rūpīgi izstrādāta krāpšana!

07. Nov 2011, 13:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

1998. gadā akadēmiskais medicīnas žurnāls "The Lancet" publicēja pētījuma datus, kas ir it kā  apstiprināja vakcīnu un autisma saikni. Šī publikācija izsauca vakcinācijas aptveres kritumu, kas savukārt radīja masalu izplatības pieaugumu.

 

Kaut kopš paša šīs publikācijas parādīšanās brīža vairums medicīnas ekspertu šādu apgalvojumu uzskatīja par nepatiesu, „The Lancet” šo publikāciju pilnībā atsauca tikai 2010. gada februārī, paziņojot: „Mēs pilnībā atsaucam šo publikāciju un tā vairs nebūs publiski pieejama.”

 

Jaunākie žurnālā „British Journal of Medicine” (BMJ) publicētie atklājumi  liecina, ka šī  pētījuma  dati bija ne tikai iegūti neētiskā veidā un zinātniski kļūdaini, bet arī tika falsificēti apzināti un ar nodomu.

 

1998. gadā Endrjū Veikfīlds (Andrew Wakefield), tajā laikā sertificēts ķirurgs un pētnieks, publicēja pētījuma datus  akadēmiskajā  medicīnas žurnālā "The Lancet". Šajā publikācijā, analizējot  12 bērnu saslimšanas gadījumus, viņš iezīmēja saikni starp masalu- cūciņu - masaliņu vakcīnu, autismu un zarnu iekaisuma slimībām.

 

Šī publikācija izraisīja lielu ļaunumu sabiedrības veselībai, kā rezultātā daudzi iebiedētie vecāki atteicās no savu bērnu vakcinācijas, bet antivakcinācijas atbalstītāji varēja ar jaunu sparu noliegt vakcinācijas nepieciešamību. BMJ žurnālists Braiens Dīrs veicis nopietnu šī gadījuma izpēti un analīzi, kā rezultātā ir skaidri pierādījis – Veikfīlda publikācija bija ne tikai zinātniska kļūda, bet gan apzināta datu falsifikācija.

 

Dīra pētnisko  rakstu sērijai veltītajā redakcijas slejā BMJ redaktore Fiona Godlī (Fiona Godlee) un vēl daži citi redakcijas vadības pārstāvji dēvē šo pētījumu par „rūpīgi pārdomātu krāpniecību”, jo nevienā gadījumā iegūtie medicīniskie dati neatbilst žurnāla publikācijā ietvertajiem aprakstiem, diagnozēm un slimības vēsturēm.

 

Visu rakstu par šo gadījumu lasi šeit!

 

 

BMJ, CNN

Foto: Getty

16. Jan 2011, 19:29

kuram tad izdevīgi? Kurš tad lielākais krapnieks?! Potes vairāk- saslimšanas arī vairāk. Cik arī citu petījumu, faktu, pieradījumu par kuriem atsakas runāt farmaceiti?!
Informācija Masu saziņas līdzekļos nav fakts, tas ir vienmēr subjektivie komentāri ..iespējams kadam par labu.
Šīs raksts ir 100% propoganda.
Domājiet paši, analizējiet paši, neticiet nevienam.