Mani lielākie palīgi, auklējot bēbīti

Mani lielākie palīgi, auklējot bēbīti

10. Nov 2017, 16:14 Banija Banija

Pasaulē nekas nestāv uz vietas. Tāpat arī ar visām lietiņām, kuras paredzētas bēbīšu aprūpei. Atvieglot māmiņai ikdienu, uzlabot bēbīša labsajūtu. Jāatzīst, ka bez ļoti daudzām lietām, kas veikalos nopērkamas mazulīša aprūpei, pat ļoti labi var iztikt, jo visam apakšā, protams, slēpjas tikai un vienīgi bizness. Taču šodien vēlējos padalīties ar lietām, kuras iegādājos, piedzimstot otrajam bērniņam, un par kuru nopirkšanu ne mirkli nenožēloju nevienu par tām iztērēto centu.

Slings

Kad gaidīju Robertu, par slingiem neko nebiju dzirdējusi, taču tad par tā priekšrocībām man pastāstīja kāda māmiņa, dzirdēju daudzus sajūsmas pilnus stāstus. Tāpēc tajā mirklī es nolēmu, ka tad, kad man piedzims otrais bērniņš, mūsu mājās noteikti ienāks slings.

Jau meitiņas gaidīšanas laikā meklēju papildu informāciju par slingiem, meklēju labākos, salīdzināju tos. Galu galā mana izvēle krita par labu visparastākajam un klasiskākajam austajam Didymos slingam. Lai arī cena tam, salīdzinot ar citiem, nedaudz augstāka, es zināju, ka tas būs kvalitatīvs, neizstaipīsies, nezaudēs košumu un bērniņu tajā varēšu nēsāt ilgu laiku. Gluži kā Audi - kvalitatīvs, ilgdzīvotājs un pēc tam to iespējams pēc pirmā saimnieka pārdot par pietiekami augstu cenu.

Pirmie soļi ar slingu, protams, bija nedroši, taču pēc individuālas konsultācijas viss aizgāja.  Tagad, pienākot rudenim, iegādājos arī jaku slingošanai un aiziet... Meitiņa slingā un mūs nespēj apturēt pilnīgi nekas. Pateicoties slingam esam šovasar izceļojuši Horvātiju, izstaigājot takas, kur ar ratiem nav iespējams normāli pārvietoties.

20171105154202-19573.jpg

Protams, slingošana daudzos apkārtējos vēl aizvien rada lielu interesi. Nevar nepamanīt, ka, izejot pastaigā, daudzu ziņkārīgie acu skatieni tiek vērsti mūsu virzienā. Taču tas mani nebūt netraucē.

BabyBjorn šūpuļkrēsls

Nezinu, ko par to teiktu fizioterapeiti, taču domājams, ka šāda izvēle ir par kapeiku labāka nekā dažādi elektroniskie krēsliņi ar vibrēšanas funkcijām un gaismiņām, kas mazulim liek sajusties gluži kā diskozālē.

Pirms spiest pogu "pirkt", ļoti daudz par šo krēsliņu lasīju un domāju, vai nenožēlošu tā iegādi? Ko darīšu ar šo krēsliņu, ja Laumiņa atteiksies tajā uzturēties?

Taču tā lieta aizgāja. Un beidzot, BEIDZOT es varēju normāli paēst. Vakariņu laikā meitiņu ieguldīju šūpuļkrēsliņā (tam ir maināma muguras pozīcija un sākotnēji, protams, tika izmantota guļus poza) un paēdu siltu ēdienu. Iepriekš manas vakariņas bija atdzisis ēdiens, kuru centos ieēst, ar vienu roku mierinot bērnu (bet jūs, māmiņas, jau noteikti zinat, ko tas nozīmē dzīvē).

20171105153952-56114.jpg

Tiesa, krēsliņu lielākoties izmantoju tikai brīdī, kad vēlējos pati paēst, vai arī vajadzēja pagatavot maltīti. Citā laikā krēsliņš netika izmantots ne laika izklaidēšanas, ne iemidzināšanas mērķim.

Spilventiņš rokai

Mazajai Laumiņai patīk ēst daudz un bieži. Un, lai padarītu šo procesu daudz ērtāku, pasūtīju no kādas Facebook dzīlēs uzietas meitenes speciālu uz rokas uzliekamu spilventiņu. To uzlieku uz rokas reizēs, kad baroju meitiņu, tādējādi ērti ir gan man, gan mazulītei. Mīksti, ērti, nekas nespiež un arī nesvīst mazulim galviņa.

20171107100049-84554.jpg

Šādu spilventiņu vēl gaidību laikā pavisam noteikti var uzšūt katra mammīte pati.

Lodger guļammaiss

Gluži tāpat kā par krēsliņu, arī par bunkerīša iegādes lietderību daudz domāju. Robertu ratos guldīju biezā kombinezonā, pa virsu sedzot biezu sedziņu. Gribējās šoreiz ērtāk un vienkāršāt. Tāpēc, kad pavīdēja iespēju iegādāties guļammaisu ar atlaidi, to izdarīju.

Tagad meitiņai jau gandrīz gadiņš un bunkerītis tiek izmantots vēl aizvien. Arī sporta ratos sēžot, mazā tiek ielikta maisā un, kad miedziņš pastaigas laikā gūst virsroku, savelku maisu ciešāk, lai vēji netiek klāt un miedziņš salds.

Bunkerītī meitiņu guldīju arī pērn ziemā, kad bija lielāki mīnusi, jo aukstums pavisam noteikti mums nebija šķērslis pastaigām. Un ne reizi nenācās vilties - mazā princesīte nebija sasvīdusi un nebija arī nosalusi. Tātad, maiss perfekti pilda savu galveno funkciju - uzturēt optimālo temperatūru, lai bērniņš justos komfortabli.

20171105154053-73158.jpg

Mūzika

Bez mūzikas es nevarēju ne gaidot un auklējot pirmo bērniņu, ne arī tagad. Praktiski visu laiku mums mājās skan mūzika un aizvien regulāri iegādājos jaunus mūzikas diskus (esmu ļoti vecmodīga, īpaši bieži mūziku telefonā vai datorā neklausos). Starp citu, mūzika ir viens no veidiem, kā palīdzēt Laumiņai pārvarēt kādu kreņķi un likt smaidīt. Atliek vien kopā ar mammu laisties dejā mūzikas pavadījumā un mammai nedaudz padziedāt. Un kreņķīgo sejiņu atkal rotā smaids.

Kuri ir Tavi palīgi mazulīša auklēšanā?

Klintasmamma Klintasmamma 10. Nov 2017, 12:00

Hmmm...nejutu nepieciešamību pēc kāda no nosauktajiem...Lodger man šķieet pārvērtēts, vismaz man Kaiser šķiet labāki. Manni palīgi noteikti bija lielā bumba, kur cīnīties ar meitiņas vēdera nedienām un vienkārši mazo izklaidēt gan trenējot viņu noturēt galviņu, gan sēdēt, gan arī tagad, cīnoties ar līdzsvara problēmām. Viegli rati ar plašu un izņemamu mīksto kulbu (Hartan VIP XL), tas arī viss. Ar manu bērnu viss bija easy. Kameras vietā izmantoju 2 telefonus tajās retajās reizēs, kad vajadzēja.