Kāpēc mazulis ir slinks uz ēšanu?

Kāpēc mazulis ir slinks uz ēšanu?

23. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krūts ēdināšanas process nav tikai viens no skaistajiem kopības brīžiem, ko var baudīt mamma un mazulis, jo tajā dažkārt atgadās arī dažādas situācijas, kas prasa iejaukšanos no malas. Piemēram: krūts ēdināšanas sākumā piens tek no krūts viegli, burtiski pats mazulim līst mutītē, bet pēc tam - mazulim jāpieliek pūles un pašam jāzīš, un te nu bērniņš var sākt dusmoties un dažkārt pat atteikties no krūts. Kāpēc tā? Uzzināsim! Atbildi uz jautājumu sniedz krūts ēdināšanas speciāliste Sandra Lase.

Tas ir tāds interesants reflekss - oksitocīnais reflekss, kurš nostrādā. Daba ir parūpējusies par to, lai jaundzimušajam, kamēr viņam vēl nav daudz spēka, būtu viegli iegūt pieniņu, bet pēc tam, kad laktācija jau nobriedusi, pieniņš vairs netek straumēm, bērniņam tas ir jāzīž. Pēc kāda laika viņš to arī iemācās ļoti labi izdarīt.

Viens no iemesliem, kāpēc mazulim ir šāda reakcija ir tas, ka kopš paša sākuma viņš nav likts pareizi pie krūts, un kamēr piens tecēja pats, viņš zīdis kā nu pagadās, bet tagad, kad viņam ir jāpastrādā pašam, viņam tas neizdodas.

Tādās situācijās vispirms jānovērtē vai mazulis pielikts pie krūts pareizi, vai viņam pie krūts ir ērti. No tā tad arī ir atkarīgs, cik ērti viņam būs ēst. Tātad - ir vērts pamainīt krūts ēdināšanas pozu.

Māmiņu Klubs

 

Eksperts

Sandra Lase

Zīdīšanas konsultants IBCLC, Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas dibinātāja
Sandra Lase Vecāku skolā
Minīc Minīc 23. May 2013, 14:40

Paldies par izsmeļošo info...
Esvislaik nesapratu,kāpēc mana gandrīz 2mēn vecā meitiņa no sākuma smuki zīž,bet uz beigām jau sāk rūkt (dusmoties),ka rokas un kājas iet pa gaisu!!!