Kāda bija Tava jaundzimušā pirmā nedēļa?

26. Nov 2013, 09:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulītis ir tikko nācis pasaulē – pavisam mazs un neaizsargāts, no šī brīža mazā sirsniņa var paļauties tikai uz mums – māmiņas un tēta mīlestību, mūsu gādīgajām rokām, maigajiem pieskārieniem. Mūsu kopīgais ceļš ir sācies.

Pirmā nedēļa šajā pasaulē bērniņam ir liels pārsteigums – no drošās un siltās vides māmiņas puncī, mazais ir nonācis nezināmajā. Viss šķiet svešs un satraucošs, vienīgi māmiņas un tēta balss ir tā, ko bērniņš spēj atpazīt. Mūsu balss ir mazulīša drošība, patvērums un tā būs vienmēr. Ja bērniņš spētu atklāt savas sajūtas, viņš mums lūgtu sarunāties daudz vairāk, mūsu balss ir kā miega dziesmiņa, kas sola mieru. Lai arī vārdiem sākumā nav nozīmes, tās ir tikai skaņas, kas izskan telpā, tomēr bērniņam tā ir sajūta – es neesmu viens, par mani rūpējas, mani mīl. Māmiņas balss ir tā, kas palīdz mazulītim pieņemt šo pasauli, pieņemt visu tajā notiekošo, visu, kas tikko dzimušam bērniņam jāpiedzīvo. Un jāpiedzīvo ir daudz.

Pastāsti, kāda bija Tava mazulīša pirmā dzīves nedēļa! Kā jūs iepazināt viens otru? Kā atradāt kopēju saikni?

20131115112130-36574.jpg

zuziite87 zuziite87 26. Nov 2013, 07:58

Pirmās dienas mazulītis ienākot šajā pasaulē jūtas apmulsis,jo viņš ticis ārpasaulē,kur daudz citu cilvēku ir apkārt.Darbiņš ir gan mammai gan mazulim.Māmiņai jāiemāca mazulītim tas kas jādara viņam,taču mazulītim jāsaprot ka viņam jāstrādā pasam..Atrodoties mājās ar mammīti un tēti mazulis trešajā dienā aprada ar šo domu un sajutās droš.Saprata ka māmina samīļos,pabaros,padziedās,tēta stingrās rociņas neļaus nevienam darīt pāri,aizsargās un mīļos,vecākais brālis-pamacis varbūt kādu jocinu bet bus milos brālos.Un protams ir jau arī omes divas,kuras arī iemācīs mīlēt un būs labas dzoesmu dziedātājas,