1.Līmenis-Mācos būt mamma saviem dēliem

1.Līmenis-Mācos būt mamma saviem dēliem

09. Dec 2014, 01:24 Supersausins Supersausins

To cik grūti vai viegli būt vecākiem zina ik katrs kam ir savi mazulīši. To kā ir būt divu dēlu mammai es spēju vien iedomāties līdz brīdim, kad par tādu kļuvu.

 MANAS IZJŪTAS-ESMU DIVU DĒLU MAMMA

20141209011700-12786.jpg

Ir pagājis jau mazliet vairāk, kā mēnesis kopš man ir tas gods būt divu bērnu mammai.

Patiesībā es vēl cenšos pierast pie visa jaunā ,kas notiek man apkārt. Pašai vēljoprojām ir grūti noticēt, ka tagad sevi jāvelta jau trim savas ģimenes vīriešiem.

Šķiet mazliet nereāli ,ka atkal ir maziņš bērniņš uz rokām. Domāju ,ka būs jāpaiet vēl kādam laiciņam līdz es sapratīšu, kas patiesībā notiek.

Par spīti visam es atrodu laiku gan Kristiānam, gan arī Mārtiņam,jo mazākais lielāko daļu dienas pavada miegā kamēr lielais brālis pēc dārziņa prasa uzmanību.

Jā, protams, ir brīži ,kad gribas no galvas matus raut ārā un domās nopiespiest STOP pogu un vienkārši uz brīdi nedomāt kā paspēšu visas lietas kopā izdarīt, bet tādos brīžos vienmēr mierinu sevi, ka mājas darbi var vēl nedaudz pagaidīt, bet vispirms jāvelta uzmanība bērniem.

Atzīšos, ka esmu jau pa šo īso laika sprīdi paspējusi salūzt un paraudāt kopā ar bērniem, bet tas jau ir tīri pašsaprotami, ņemot vērā faktu, ka mana dzīve ienākot Mārtiņam ģimenē ir izmainījusies un man sevi vajag pakārtot tā, lai es pietiktu visiem un vēl, lai paliktu pāri enerģija mājas darbiem, mammas un mīļotā cilvēka pienākumiem, tāpēc brīžos, kad liekas, ,ka ar 24h dienā ir par maz man sākas neliela iekšēja panika. Kā es cīnos ar šo mazo sirds nemieru? Tādās dienās es visam atmetu ar roku mājas darbiem un dienu veltu- miegam,atpūtai un mazliet sev.

Man ir jāmācās plānot laiku ,jo divi bērni prasa gan daudz enerģijas ,gan laika. Bet pa šo mēnesi esmu sapratusi ,ka nevaru aizmirst arī par sevi.

 

KRISTĀNS-VAIRĀK NEESMU MAZS, BET GAN LIELAIS BRĀLIS.

Pirmajā dienā ,kad atbraucu mājās no slimnīcas un ieraudzīju Kristiānu viņš škita tik liels pretstatā brālim.Visu laiku Kristiāns man škita vēl maziņš un likās, ka atšķirību nejutīšu starp abiem bērniem. Bet patiesībā tieši tajā brīdī es sapratu ,ka mans mazais Kriksis patiesībā ir liels un ir cienīgs sava vārda nesējs-"LIELAIS BRĀLIS".

Kriksis uzņēma brāli mājās? Lai arī visu grūtniecību tika stāstīts ,ka mājās būs bēbis viņš to īsti nesaprata.Parasti ,kad kāds pajautāja ,kas mammai ir puncī viņš atbildēja:-"Auto".Sķiet viņš tiešām vienīgais zināja ,ka gaidāms brālis.

Pirmo reizi viņš brāli ieraudzija, kad mēs kopā visi trīs bijām pakaļ devušies viņam uz dārziņu.Tā kā mamma nebija redzēta pāris dienas, ieraugot mani viņam bija liels prieks un no prieka iesaucās skaļi"Mamī". Tas prieka sauciens bija ļoti patīkams ,jo biju noilgojusies pēc viņa. Bet uzreiz nokāpjot pa dārziņa trepēm lejā viņš sastinga ,jo bija nesaprašanā kāpēc mammai ir rati. Kad bijām pastāstijuši ,ka ratos ir bēbis viņš mazliet atmaiga un nu bija gatavs stumt ratus pats.

Nonākot mājās un izņemot brāli ārā no ratiem Kristiāns veltija viņam vēsu skatienu un devās spēlēties ar savām mantām.

Un jau tajā pašā dienā pieredzējām pirmo greizsidības niķi ,kad es paņēmu brāli rokās uz barošanu ,viņam uzreiz vajadzēja mīļoties.

Otrajā dienā atnākot no dārziņa viņš ar skatienu aiz stūra paraudzijās istabā vai ir brālis.Ieraugot , ka viņš ir turpat, Kriksis tētim rādija un teica, ka brālis ir jāved prom.

Pēc sarunas, kad brālis netiks vests prom Kristiāns kādu laiku centās nepievērst uzmanību.

Pagāja nedēļa un Kristiāns jau bija sapratis ,ka brālis ir uz palikšanu un jau palēnām sāka pieņemt brāli.

Tieši vakarā ,kad mazais bija iemidzis Kriksis arī devās gulēt. Lai būtu mazliet vieglāk ļāvām viņam iemigt mūsu gultā.

Viņš ierāpās tieši blakus brālim apķēra viņu un dažu minūšu laikā abi mūsu puikas gulēja saldā miegā.

20141209011933-51332.jpg

Tajā brīdī ar draugu sapratām ,ka beidzot viss sāk palikt labāk un palēnām Kristiāns pieņen brāli.Nu jau tagad ir iesācis samīļot brāli ,ejot uz dārziņu,palīdzēt man kad mainu pamperu un iedot knupīti, ja brālis pamostas.Ir arī dienas, kad pieskrien pie brāļa, izrauj no mutes knupīti un kaut kur paslēpj ,jo domā, ka brālis nāks spēlēties ar viņu.

Kopumā mūsu pirmais kopīgais mēnesis ir jau pagājis un bailes par to kā Kristiāns pieņems mazo brāli un iejutīsies lielā brāļa lomā arī ir jau pagaisušas. Nu jau ar mierīgu sirdi spēju skatīties uz visu un neiespringt vairs par mājsaimnieciskiem sīkumiem. Kā arī beidzot esmu atcerējusies arī par sevi un savu labsajūtu un nu jau gatavojos savai otrajai oficiālās pilngadības dienai un baudu kopā laiku ar bērniem, jo bērni taču izaug tik nemanoti ātri.

Supersausiņš- K&M

Supersausins Supersausins 09. Dec 2014, 22:45 Dominika mamma

Zini mums greisirdibas uzpludi uznak ik pa laikam😀.. Bet jacensas daudz runat un stastit.un loti palidz kad iesaista vinu darbiba kada.😀.. Protams tagad vins vairak grib miloties neka parasti😀.. Bet man skiet ,ka pats sakums ir grūts bet pec tam viss nokartojas😀..
Un paldies tev.😀
Veiksmi ari tev😀 viss izdosies😀

Supersausins Supersausins 09. Dec 2014, 17:57 piafa

Brīžiem es nevaru sagaidit to brīdi kad abi rotalasies ,jo man pasai bus tad vieglak😀..
Bet taja pasa laika gribas lai vini vel mazini ir..😀

Supersausins Supersausins 09. Dec 2014, 17:55 Salamandraa

Piekrītu,bet esmu daļēja kārtību mīle un lai arii negribas kartot vienalga sanak piekerties klat bardaka savāksanai.😉

09. Dec 2014, 14:36 Supersausins

aha, būs laba kompānija 😀

09. Dec 2014, 14:27

mājasdarbi pagaidīs, galvenais, lai mammai un mazajam ir ok viss!

Supersausins Supersausins 09. Dec 2014, 14:18 Mazulis_2012

Paldies.😉
Jā drīz jau varēs spēlēties un kopā taisīt nedarbus ne tikai ar brāli ,bet arī onkoli.😃😀

Supersausins Supersausins 09. Dec 2014, 14:17 zibsniic

Nu lai gan Kristiāns tgd ir lielais brālis,reizēm jau arī viņš man škiet vēl mazs kunkulīts.☺
Galvenais ir nebaidīties un nesadomāties ,kas un kā būs.
Man ļoti palīdzēja Diānas Zandes lekcija (par otra mazuļa ienākšanu ģimenē).
Pēc lekcijas daudzas manas bailes un uzskati tika mainīti.😉
Pet viss izdosies un novēlu daudz spēka.😀

Supersausins Supersausins 09. Dec 2014, 14:11 Annucis

Paldies.☺
Jā tam es piektītu ,ka pie visa ir jāpierod un viss labais nā k ar gaidīšanu.
Man Kristiānam ir 2.8gadi bet ar kateu dienu škiet ,ka viņš ir man daudz lielāks palīgs,jo par katru labi darbu ko palīdz man tiek paslavēts un tas viņā ceļ pasapziņu.😉
Man ir prieks ka man ir tāds palīgs lai arī reizēm uznāk savi niķi.😀
Un paldies vēlreiz un tev es arī novēlu daudz spēka un izturību.😉

09. Dec 2014, 13:23

Kristiāns ir tiešām labs brāli, paaugsies mazais brāļuks un tad ies ar viņu spēlēties 😀

09. Dec 2014, 13:21

es nevaru, man prieka asaras sariesās acīs. tās bildes kur abi brāļi. tas ir tik jauki 😀

zibsniic zibsniic 09. Dec 2014, 11:51

Jauks stāsts..nobira pat asariņa kad mazais brālis ir kļuvis par lielo un vairs nav tik mazs! Man tas viss vēl priekšā..pēc pusgada arī es būšu divu bērnu māmiņa..lielākajam būs 1,8men.. bieži domāju kā mums būs pierast.!!! Bet nu noteikt ,ar laiku viss ieies savās sliedēs!😀