Uzzini, kas jāņem vērā, gatavojoties dzemdībām

Uzzini, kas jāņem vērā, gatavojoties dzemdībām

17. Mar 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

foto: pexels.com

Līdz dzemdību brīdim jāgaida deviņus mēnešus. Tomēr kad īsti tām jāsāk gatavoties un kā to darīt? Uz šo jautājumu atbildi sniedz vecmāte Inese Kampusa.  

Vecmāte stāsta, ka par dzemdībām nevajadzētu sākt domāt ne pārāk agri, ne pārlieku vēlu.

Protams, visu grūtniecības periodu topošajai māmiņai ir jādomā par savu diētu un aktivitātēm, jo šādi, nepašaubāmi, viņa parūpējas arī par gaidāmo mazuli.

Tomēr brīdī, kad sieviete dodas dekrēta atvaļinājumā (tas ir laiks, kas atvēlēts, lai sagatavotos dzemdībām), viņa jau tām var sākt nobriest psiholoģiski.

„Šajā periodā grūtniece var iegādāties kaut ko, kas pirmajā brīdī pēc dzimšanas būs nepieciešams mazulim. Vēl viņa var doties uz dzemdību sagatavošanas kursiem, lai iegūtu zināšanas par dzemdību priekšvēstnešiem un par to, kas dzemdību procesā notiek,” iesaka Inese Kampusa.

Vecmāte atgādina, ka, gaidot bērniņu, ir jāmācās ieklausīties savā ķermenī un jāmēģina saprast tā signālus, tajā notiekošo. Tā ir arī ļoti liela māksla, prast ieklausīties sevī un sekot sava organisma vajadzībām, tomēr tad, ja visā grūtniecības laikā sieviete to iemācās, problēmām nevajadzētu būt.

Iespējams, ka grūtniece par kādām norisēm savā ķermenī satraucas. Ja tā, to nevajag noklusēt, bet gan izrunāt ar savu vecmāti!

„Sievietei ir jābūt ļoti pārliecinātai par sevi, jo tas ietekmē to, kāda būs dzemdību norise! Tāpat būtiski, lai sievietei būtu iespēja aprunāties ar kādu speciālistu, lai pārliecinātos, ka tas, ko viņa ir iedomājusies saistībā ar dzemdību norisi, vai arī tas, ko viņa ierakstījusi savā dzemdību plānā, ir iespējams un viņai piemērots. Gadījumā, ja dzemdību procesā grūtniecei piemērotāks vai nepieciešams kas cits, nekā viņa iecerējusi, arī tad var palīdzēt speciālists, kurš palīdzēs rast kompromisu,” tā Inese Kampusa. 

Māmiņu Klubs

Kā tu gatavojies dzemdībām? 

ONLINE DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI