Tikšanās topošajām māmiņām KATRU pirmdienu: nāc un atrodi līdzīgi domājošos!

Tikšanās topošajām māmiņām KATRU pirmdienu: nāc un atrodi līdzīgi domājošos!

02. Jul 2019, 12:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan informācija un tās pieejamība mūsdienu sabiedrībā ir pāru pārēm, reizēm tieši tas var būt iemesls topošo māmiņu bažām, bailēm un neskaidrībām. 

Atbalsta grupa topošajām māmiņām ar psiholoģi Baibu Kalnciemu Māmiņu kluba Vecāku skolā! 

Mēs nešķirojam topošās māmiņas, kuras gaida pirmo, otro, trešo mazulīti, ikviena topošā māmiņa ir gaidīta uz atbalsta grupu ar psiholoģi Baibu Kalnciemu!

Pēc notikušās iepazīšanās nodarbības jautājām topošai māmiņai Diānai par sajūtām pēc atbalsta grupas apmeklēšanas: "Pieredze bija lieliska! Es iemācījos un uzzināju tik daudz fantastisku lietu, ko iepriekš nevarēju iedomāties, lai gan gaidu jau otro mazulīti. Diemžēl arī negatīvā pieredze iznāca ārā no sarunām ar citām grūtniecēm, bet tāpēc jau mēs esam, lai atbalstītu viena otru. Piemēram, pēcdzemdību depresija- nekad nevarēju iedomāties, ka tai var būt tik daudz dažādu iemeslu. Šādas atbalsta grupas ir veids, kā pārrunāt savas sajūtas ar cilvēkiem, kuriem var uzticēties un, iespējams, izveidot kādu draudzību!"

Šīs atbalsta grupas nav tikai psiholoģiska palīdzība, bet arī tīri praktiskas zināšanas par to,kas notiek katrā konkrētā gaidību periodā, tāpat šādas tikšanās var palīdzēt sagatavoties dzemdībām. 

Topošo māmiņu atbalsta grupās: 

  • Ļauj izprast grūtniecības laikā notiekošo;
  • Ļauj dalīties pārdomās, bažās, iegūt sirdsmieru un saņemt atbildes uz jautājumiem;
  • Sniedz iedrošinājumu un atbalstu no citām topošajām mammām

Katra grūtnieču atbalsta grupa būs atšķirīga atkarībā no tā, kāds ir atbalsta grupu sastāvs. Nekas, ja Tev nav padomā neviena topošā mamma, ar kuru kopā doties uz atbalsta grupiņu, iepazīsies un saņemsi atbalstu Māmiņu kluba Vecāku skolā!

Mūsu atbalsta grupu formāts paredz, ka tikšanās būs pirmdienās, reizi nedēļā, pulcējot topošās mammas neatkarīgi no gaidību trimestra.

PIRMDIENĀS atbalsta grupa topošajām māmiņām ar psiholoģi Baibu Kalnciemu Māmiņu kluba Vecāku skolā! 

Foto: pexels.com