SABĪNES BLOGS: Vai nēsājāt speciālo veļu grūtniecēm, barojošām māmiņām?

SABĪNES BLOGS: Vai nēsājāt speciālo veļu grūtniecēm, barojošām māmiņām?

28. Jun 2013, 09:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas. Manam punča iemītniekam šodien jau 17 nedēļas un 3 dienas. Vēderiņš aug, un nu jau arī guļot uz muguras nekrītas uz iekšu, joprojām ir apaļš. To taustot ir skaidrs, tas ir stingrs un labi veidots, un nav vairs līdzīgs vienkāršam tauku slānītim.

Tagad man ir tādi apmēri kā pirmajā grūtniecībā ap 20.grūtniecības nedēļu. Interesanti, vai visām ar otrajiem bērniņiem vēderiņš redzams tik ātri? Zinu, ka daudzām māmiņām ap šo grūtniecības laiku nav pamanāms pat vēderiņš, bet es to vairs nevaru noslēpt.

No vienas puses tas priecē, no otras puses, tas sagādā nelielu diskomfortu, jo apģērbs sāk spiest, parādās sāpes mugurā un kājās un arī man ierastā veļa berž.

Uzskatu, ka sievietes apakšveļai jābūt ne tikai ērtai, bet arī skaistai. Velkot skaistu apakšveļu, sieviete var radīt sev labu noskaņojumu visai dienai. Bet redzot, kā mana iemīļotā apakšveļa spiež un berž šuvju vietās, esmu nākusi pie secinājuma, ka jāiegādājas ērtāka veļa.

20130627120607-89253.jpg

Jūs zināt, ka vēlēšanās vienmēr piepildās. Un te pati kvalitatīvākā apakšveļas ražotājfirma Latvijā - "Lauma" sagādāja man dāvaniņu - apakšveļas komplektu grūtniecēm un barojošām māmiņām.

20130627120649-59376.jpg

 

Ja pirms pieciem gadiem, kad biju stāvoklī ar Maksimiliānu, es meklēju veļu grūtniecēm tieši Laumas veikalā, jo uzticos šī zīmola kvalitātei, tad piedāvājumā tādas veļas nebija, un nopirku vienkārši ērtu, liela izmēra krūšturi. Nēsāju to līdz pat dzemdībām un tad iegādājos krūšturi barojošām māmiņām.

Biksītes pirku kokvilnas, lielākas izmēra ziņā un ar elastīgu gumiju.

Šajā grūtniecībā jau otrajā grūtniecības mēnesī iegādājos krūšturi izmēru lielāku, un pagaidām to nēsāju, bet tādā karstumā, kāds ir tagad, gribas vieglāku un ādai patīkamāku veļu. Bet mans jaunais krūšturis ir tieši tāds. Pamazām sāku to nēsāt.

Vēl dāvanā ieguvu biksītes, kas satur vēderiņu. Ļoti ērtas un labi satur puncīti. Tagad tās man ir mazliet par lielu, bet drīz speciālās veļas nēsāšana man kļūs patiešām aktuāla.

Lielākam puncītim man jau ir bandāža jeb grūtnieču josta, pakonsultēšos vien ar savu ginekologu, lai izlemtu, kad to sākt nēsāt.

Tāpat man ir arī pēcdzemdību josta, lai vēderiņš ātrāk atgrieztos iepiekšējos apmēros. Ar Maksīti man bija līdzīga un es biju ļoti apmierināta ar rezultātu. Ņemot vērā to, ka vēderiņš pirms dzemdībām man bija vienkārši milzīgs, baidījos, ka pēc dzemdībām āda karāsies, bet pateicoties šai jostai un krūts ēdināšanai, es ātri tiku atpakaļ iepriekšējā formā.

Gribēju pateikt milzīgu paldies uzņēmumam "Lauma" par brīnišķīgajām dāmām!

20130627121113-77069.jpg

20130628154848-24134.jpg

www.laumamedical.com

Gribēju pajautāt arī jums, dārgās māmiņas, vai nēsājāt specilizēto veļu grūtniecēm un barojošām māmiņām?

Vai attiecīgās veļas nēsāšana uzlaboja jūsu pašsajūtu grūtniecības laikā?

Sabīne

pandulaacis pandulaacis 28. Jun 2013, 22:09

Un kādas ir "Laumas" cenas? Mājas lapā nevaru atrast. Izskatās jau labi.

28. Jun 2013, 16:21

1. grūtniecībā nēsāju gan grūtnieču jostu, gan grūtnieču un barošanas krūšturus. sepciāla biksītes gan nepirku.
tagad neko no tām lietām nenēsāju 😃 kad puncis augs lielāks, iespējams, vajadzēs jostu.Un pēc dzemdībām, protams, barošanas krūšturus.
Tos jāpērk ar pēc iespējas platākām lencēm, ja ir lielas krūtis, citādāk nav nekāda atbalsta un tas krūšturis raujas uz augšu. MAn patika tonus elast piedāvājums.

meiva meiva 28. Jun 2013, 12:53

Tā kā esmu tuniku cilvēks, tad vienīgais ko speciāli iegādājos bija džinsiņi kas paredzēti tieši grūtniecēm.
Grūtniecības laikā īpašāku apakšveļu nevalkāju, bet tagad lietoju Rosmes ražotos krūšturus īpaši barojošajām māmiņām. Ļoti laba kvalitāte, par tiešām draudzīgām cenām. Tikai žēl, ka pa lielam ražotāji domā, ka ja reiz sieviete ir barojoša māmiņa, tad viņai sexīga apakšveļa nepienākas. 😀
Uzreiz pēc dzemdībām vilku koriģējošo jostu, lai vēderu iedabūtu atpakaļ vietā.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 28. Jun 2013, 09:51

Grūtniecības laikā nenēsāju, jo ,kad bija jau tas lielais puncis bija vasara ar trešo bērniņu. Vilku kleitas.
ar meitam bija vēsais laiks un pavasaris, kad ar vienu nacās paunoties,kad tā pat bija labi. un ar pirmo meitu jau ari sakās karstais laika,kad izvēlējos brīvo apgērbu.

ja neskaita grutnieču bikses,tad neko citu nepirku un nevilku.