Rūpes par veselību bērniņa gaidīšanas laikā

Rūpes par veselību bērniņa gaidīšanas laikā

16. Sep 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gada projekts Dr. Mauriņa Lāzermedicīnas klīnikā

No šī gada 1. Septembra Dr.Mauriņa Lāzermedicīnas klīnika aicina pieteikties vizītei pie speciālistiem un iegādāties kompresijas zeķes, kā arī iegādāties Alta Care kosmētiku ar ievērojamu atlaidi topošajām māmiņām. Ikviena topošā māmiņa uzrādot mātes pasi un klīnikas Privilēģiju karti saņems 25% atlaidi.

www.lazermedicinasklinika.lv

Ir zinām, ka, gaidot mazuli topošajai, māmiņai ir pastiprināta slodze un liela uzmanība ir jāpievērš pašas māmiņas veselībai. Svarīgi ir pareizi kopt savu ādu, nodrošināt ideālus apstākļus kāju vēnām, pievērst uzmanību proktoloģiskiem sarežģījumiem un daudzām citām topošo māmiņu veselības niansēm.

Grūtniecības laikā uz sejas arī uz ķermeņa ādas iespējamas vizuālas izmaiņas, jo topošajai māmiņai ne tikai palielinās ķermeņa svars un apjoms, bet saistībā ar augšanas hormonu pastiprinātu darbību uz ādas var parādīties dažādi līdz šim nebijuši ādas jaunveidojumi- kārpas un papillomas, kas līdz tam bija it kā snauduši.

Kā rīkoties grūtniecības laikā droši vari jautāt dermatoloģēm: Dr. med. Krīstīnei Rozniecei, Dr. Inetai Mauriņai un Dr. Kristīnei Zabludovskai.

20150911115329-45308.jpg

Grūtniecība ir papildus slodze māmiņas organismam, tostarp arī kāju vēnām. Tam ir vairāki iemesli – gan paaugstinātais hormona progesterona līmenis, kas padara asinsvadu sieniņas vieglāk iestiepjamas un līdz ar to deformējamas, palielinātais šķidruma daudzums organismā un citi faktori. Tādēļ grūtniecības laikā ir nepieciešams parūpēties par kāju vēnu veselību un valkāt kompresijas zeķes.

Iesakām laikus vērsties pie vēnu ārsta- flebologa. Pirmais solis, uzsākot kāju vēnu ārstēšanu, ir pareiza un precīza diagnostika. Dr. Mauriņa vēnu klīnikas jeb centra speciālisti to veic ar efektīvākās un mūsdienīgākās metodes – vēnu duplekssonogrāfijas palīdzību. Par izmeklējumu: pilnīgi nekaitīga grūtniecībai, pilnīgi nesāpīga, ilgst tikai 20 minūtes.

 

Kompresijas zeķes ir ieteicamas katrai grūtniecei.

Lietojot tās, tiek uzlabota asins atplūde. Ja ir bijušas sūdzības par kāju vēnām jau pirms grūtniecības vai tās radušās grūtniecības laikā, speciālisti profilaktiskos nolūkos medicīnas kompresijas zeķes rekomendē valkāt visu grūtniecības laiku, kā arī divus trīs mēnešus pēc dzemdībām.

 

 

Intīmi, bet svarīgi! Vizīte pie Proktolga. Lāzermedicīna klīnikas proktoloģijas nodaļā ir iespējams pierakstīties arī pie dakteres sievietes- koloproktoloģes Dr. Ingas Melbārdes-Gorkušas.

 

Bērniņa gaidīšana ir skaists laiks. Ļoti gribētos, lai nekas to neaptumšo un lai jaunā māmiņa būtu pasargāta no dzīves negācijām un, protams, vesela. Daudzas varbūtējās veselības problēmas iespējams paredzēt un veikt pasākumus, lai tās novērstu vai jūtami mazinātu. Viena no tām ir hemoroīdi – prozaiska kaite, kam, izrādās, ir tendence veidoties un saasināties tieši grūtniecības laikā.

Kā notiek izmeklējums- Proktoloģisko izmeklēšanu veic proktologs, asistējot medicīnas māsai. Izmeklējumi notiek speciālā norobežotā apskates telpā, to laikā pacients parasti guļ uz sāniem. Ārsts veic anālās zonas apskati, kurai parasti seko arī izmeklēšana ar pirkstu, kas pamatā nav sāpīga, jo tiek izmantots speciāls lubrikants. Nepatīkamākas sajūtas varētu būt pacientiem, kuriem ir izteiktas sāpes. Šajos gadījumos to piedāvā veikt ar īpašu gelu, pirms tam izmeklējamo vietu apsmidzinot ar anestezējošu aerosolu (t.s. „virsmas anestēzija”). Pirmajā izmeklēšanas reizē vairumā gadījumu tiek veikta arī dziļāka apskate ar proktoloģisko spoguli. Arī tā nav sāpīga.

20150911115650-70034.jpg

Aicinām topošās māmiņas apmeklēt Dr. Mauriņa Lāzermedicīnas klīniku. Klīnika ir viena no Eiropā modernākajām lāzermedicīnas un vēnu ārstēšanas klīnikām. Katru gadu mūs apmeklē tūkstošiem pacientu, kuriem veicam estētikas un dermatoloģijas procedūras, ārstējam vēnu, proktoloģiskas, ginekoloģiskas un citas saslimšanas. Mūsu klīnikas sniegtie pakalpojumi un tehnoloģijas ir līdzvērtīgi vadošo Pasaules klīniku piedāvātajam līmenim. Klīnikas specializācija ir dermataloģija, estētiskā dermatoloģija, proktoloģija, fleboloģija un ķirurģija. Lāzermedicīnas klīnikā ir apvienojušies vadošies savu nozaru speciālisti, tādi kā Dr. med. Kristīne Rozniece (dermatalogs), Dr.med.Uldis Mauriņš (flebologs ķirurgs), Dr.med.Aigars Martinsons (proktologs, ķirurgs), Dr.med.Iveta Golubovska (algologs, anesteziologs) un daudzi citi. Mūsu speciālisti ir augstas kvalifikācijas sertificēti ārsti. Plašās un mājīgās telpās izvietotas 2 operāciju zāles, 7 konsultāciju un procedūru telpas, kā arī 3 palātas. Šeit, Mežaparka priežu ieskautā modernā ēkā, Jūs sagaidīs profesionālākie ārsti un pretimnākošs personāls, lai padarītu Jūsu vizīti patīkamu un komfortablu.

Zvani, lai pierakstītos 67374747, 67374744

www.lazermedicinasklinika.lv

20150911115822-54708.jpg