Pieredze: Apmeklēju dzemdību kursus Māmiņu Klubā viena, bet tik un tā mums bija ģimenes dzemdības

Pieredze: Apmeklēju dzemdību kursus Māmiņu Klubā viena, bet tik un tā mums bija ģimenes dzemdības

23. Oct 2015, 13:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Romantiska nedēļas nogale - grūtniecība - ko nu?

Kādreiz es tam neticēju, bet tagad apgalvoju par visiem 100% - katrs bērniņš pats izvēlas savus vecākus un laiku, kad nākt pasaulē.

Mēs ar vīru esam uzaudzinājuši jau vienu spurainu pusaudzi, un likās, ka nu gan dzīvosim sev. Tomēr liktens izlēma savādāk, un mums jākļūst par vecākiem. Vīram ir labs darbs ārzemēs, man Latvijā, un patiesībā, mums tīri labi patika tādas "randiņu" attiecības, kuras nu būs jāizvērtē no cita skatu punkta.

Kad arvien straujāk tuvojās dzemdību datums, sapratu, ka gribu apmeklēt topošo vecāku kursus, jo gribu dzemdēt apzināti - dabiski, droši un bez liekiem stresiem.

Mani, protams, mulsināja fakts, ka iešu uz kursiem viena, jo vīrs taču ir darbā ārzemēs. Domāju, kā tas būs - redzēt visus kursu apmeklētājus mīļi čubinoties pa pāriem, bet es tāda viena pati. Un tomēr vēlme pēc zināšanām bija lielāka par mulsumu, un tā nu es ierados Vecāku skolā uz dzemdību sagatavošanās kursiem. 

Mans iespaids mainījās strauji - viss ir tik profesionāli noorganizēts, ka vienlīdz labi jūtas gan pāri, gan arī tādas, kā es. Prioritāte tomēr ir un paliek iegūtā informācija, kura nav aizvietojama ne ar kādiem bukletiem, grāmatām vai interneta forumiem.

Es pat apmeklēju dzemdību pozu nodarbību, un tas bija lieliski, kad kontrakciju laikā es vienkārši varēju vīram paskaidrot, kā tagad viņam darīt un kur atrasties. Jā, un tas viss, neraugoties uz to, ka viņš pats šajā nodarbībā nebija piedalījies. 

Specifika ir tā, ka man nācās ļoti cītīgi iegaumēt kursos stāstīto, jo nav partnera, kurš arī klausās un kautko būs iegaumējis.

Uz nodarbību par krūts ēdināšanu es biju kopā ar draudzeni, kura arī ir gaidībās, un tas bija lieliski, jo mēs pirms nodarbības atradām laiku papļāpāt par "meiteņu lietām" tuvējā kafeinīcā, un pēc nodarbības vēl nevarējām šķirties, jo gribējās pārrunāt to, ko uzzinājām lekcijā.

Galu galā, es piedzīvoju iepriekš nesarunātas un nesagatavotas brīnišķīgas ģimenes dzemdības. Domāju, ka mieru man iedvesa Vecāku skolas pasniedzēji, pārliecība, ka Māmiņu Klubā es varēšu vērsties pēc individuālas konsultācijas arī tad, kad bērniņš būs piedzimis, un arī tas, ka zināju - esmu izdarījusi visu, visu, lai dzemdības piedzīvotu mierā. 

P.S. Jāatzīst gan tas, ka kursu apmeklējums neatbrīvo no dzemdību sāpēm :), bet vismaz dod pārliecību, ka tas, kas ar mani notiek, ir normāli! 

Veiksmīgas dzemdības, mīļās!

PIESAKIES KURSIEM ŠEIT VAI PA TĀLRUNI 67350750!

20151023133737-93296.jpg