Rīgas Dzemdību namā un P. Stradiņa slimnīcā uz laiku nenotiks ģimenes dzemdības

Rīgas Dzemdību namā un P. Stradiņa slimnīcā uz laiku nenotiks ģimenes dzemdības

13. Mar 2020, 12:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas Dzemdību nama krīzes darba grupa pieņem lēmumu darīt visu iespējamo, lai ierobežotu koronavīrusa COVID-19 izplatīšanos dzemdību iestādē, tādēļ no šodienas, 13.marta plkst.8:30 tiek pārtraukti pacientu apmeklējumi, kā arī nav atļauts dzemdībās piedalīties pavadošajām personām (tai skaitā dzemdētājas partnerim, dūlai, mātei, draudzenei u.c.). Arī P. Stradiņa Klīniskās universitātes vadība vērš uzmanību, ka slimnīcā dzemdībās nedrīkstēs piedalīties atbalsta persona - ne partneris, ne dūla vai arī cita persona.

Rīgas Dzemdību nams sniegtajā informācijā, norāda, ka pavadošajām personām, kas šobrīd jau atrodas Dzemdību namā, līdz pacientes izraksta brīdim būs jāievēro karantīnas situācijai pielāgoti iekšējās kārtības noteikumi. 

Sūtījumu nodošana pacientēm tiks organizēta caur Dzemdību nama centrālo apsardzes posteni (A ieeja, vestibils). Īslaicīgs pacientes apmeklējums būs atļauts tikai izraksta dienā (līdz 15 min.) 

Ierobežojumi pieņemti, lai aizsargātu māmiņu un jaundzimušo veselību un dzīvību, kā arī atbalstītu vispārējos sabiedrības epidemioloģiskās drošības mērus.