Muzikālā terapija - mūsu medicīnas revolūcija

Muzikālā terapija - mūsu medicīnas revolūcija

11. Jun 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Muzikālā terapija ietver sevī ne tikai ķermeņa, bet arī dvēseles dziedināšanu. Šī terapija tādā vai citādā veidā nav nekāds jaunais izgudrojums. Jau izsenis daudzas tautas izmantojušas mūziku, balss skaņu, muzikālo instrumentu skaņas un dabas skaņas, dažāda veida dziedniecībā, ķermeņa atjaunošanā. Bet tieši tagad mums sniegta iespēja iepazīt pilnīgu mūzikas dziedinošo spēku, pateicoties tam, ka interese par mūziku un profesionāliem muzikālajiem terapeitiem sāk augt.

Muzikāli terapeitiskie seansi īpaši ietekmē cilvēka emocionālo sfēru. Muzikālā terapija tiek izmantota neirožu ārstēšanā, depresiju un citu saslimšanu ārstēšanā, kas pārsvarā saistās ar emocijām. Pie tam mūzika nekādi nepiekāpjas sava terapeitiskā vārda spēkam. Nereti speciālisti, kas savā praksē izmanto muzikālo terapiju, sagatavo pacientu īpaši kādam muzikālam skaņdarbam.

Skaņa caur mūziku tiešā veidā ietekmē bioķīmiskos procesus mūsu organismā, radot rezonansi. Auss ļauj mums ne tikai dzirdēt, bet arī pabarot ķermeni, prātu ar enerģiju. Par to pārliecināti ir arī muzikālie terapeiti. Kā vien no mūsu pašsajūtas pasliktināšanas iemesliem vecumā ir augstas tīrības skaņu trūkums. To vietā mūs sāk iznīcināt "atkritumi": sabiedriskā transporta radītās skaņas, āmuru skaņas, kliedzoša rakstura mūzika utt.

Noteikts arī to mūzikas skaņu daļiņu diapozons, kas spējīgas uz mums atstāt vispozitīvāko ietekmi, kas izskaidro tieši klasiskās mūzikas lietošanas biežumu muzikālajā terapijā. Terapeitiskie seansi tiek papildināti arī ar dabas skaņām. Piemēram, putnu dziesmām, circeņu radītiem troksnīšiem.

Muzikālā terapija grūtniecēm un jaundzimušajiem nereti ir īpaši iedarbīga, jo gan viens, gan otrs viegli uztver mūziku. Šai kategorijai tiek izvēlēta īpaši piemērota dziedniecisko skaņu programma jeb komplekss. Piemēram, Mocarta mūzika šādai terapijai ir vislabākā. Tieši viņa mūzikai ir augstvērtīga vibrācija, tiek atjaunots psihosomatiskais stāvoklis.

Muzikālā terapija ir sava veida virziens, piemēram, ja muzikālo terapiju ievieš bērnu pasaku terapijā. Īpaša pasaku terapija apvienojumā ar mūziku nodrošina vēl lielāku rezultātu mazajiem pacientiem, kam nepieciešama palīdzība. Šajā terapijā pasaku tēli apvienojas ar dabas skaņām, mūzikas instrumentu skaņām un cilvēciskās dvēseles dziesmu.

Muzikālā terapija dziedē cilvēka emocionālo sfēru, sniedz iespēju ķermenim palikt veselam vēl ilgus gadus.

Ļaujiet mūzikai kļūt par neatņemamu jūsu dzīves sastāvdaļu, dziedējot un priecējot jūs iekšēji!

Semināru vadīs psihoterapeite, mūzikas terapeite - 

20140522083811-97158.jpg

Mirdza Liepiņa

Kad notiek?

13. jūnijā plkst. 11.30 - 14.30

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 15/Ls 10,54

PIESAKIES SEMINĀRAM ŠEIT->>>