Masāžas eļļa cīņā ar plīsumiem dzemdībās

Masāžas eļļa cīņā ar plīsumiem dzemdībās

27. Feb 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Plīsumi dzemdībās rodas dažādu iemeslu dēļ - pārāk straujas dzemdības, liels bērniņš, infekcija dzemdību ceļos vai nepietiekams to elastīgums. Tāpēc, kā iesaka ginekoloģe Oksana Babula, dzemdībām jāgatavojas savlaicīgi. Jāvelta pietiekoši daudz uzmanības sievietes intīmajai zonai, un tikai tā var izvairīties no dažādiem nepatīkamajiem pārsteigumiem.

Sagatavoties dzemdībām var arī ar masāžas eļļas palīdzību.

"Es pilnībā atbalstu eļļas lietošanu kā profilaktisko līdzekli cīņā ar plīsumiem. Tas palīdzēs muskuļiem atslābināties dzemdību laikā, audi kļūs elastīgāki, un uzlabota tiks arī asinsrite", - stāsta ginekoloģe.

Kas jādara šādas masāžas laikā? Viss ir ļoti vienkārši. Jāpaņem neliels eļļas daudzums, vieglām, cirkulārām kustībām jāierīvē tā starpenes ādā.

"Jāatceras, ka masāžas eļļa jāizvēlas rūpīgi, priekšroka jādod pārbaudītai produkcijai, jāpievērš uzmanība ražotājam, kā arī tam, lai masāžas sastāvā nebūtu parabēnu, konservantu un citu ķīmisku piedevu. Ja grūtniecei ir kāda alerģija uz noteiktām vielām dažādu ķermeņa kopšanas līdzekļu sastāvā, jāpārliecinās par to, ka masāžas eļļas sastāvā to nav", - atgādina Oksana Babula.

Neskaitot plīsumu profilaksi, starpenes masāža grūtniecības laikā un pēc dzemdībām palīdz cīņā ar dzemdes nolaišanos pārāk zemu pēc dzemdībām, un tā ir samērā bieža parādība, ja bērniņš piedzimis liels.

"Starpenes masāža grūtniecības laikā stimulē vieglāku dzimumdzīves atsākšanos pēc dzemdībām, tā palīdz cīnīties ar sāpēm un nepatīkamajām sajūtām", - uzsver ārsts.

Kad būtu vērts sākt veikt šādu masāžu? Kā stāsta ginekoloģe, to vajag sākt jau no 20.grūtniecības nedēļas, un jāturpina šis ikdienas rituāls līdz pat dzemdībām.

Lai izvairītos no plīsumiem, Oksana Babula iesaka pirms dzemdībām normalizēt arī maksts mikrofloru, kā arī - savlaicīgi jātiek vaļā no infekcijām, ja tādas ir. Obligāti jārunā ar ginekologu, ja jūs satrauc nieze, pastiprināti izdalījumi, nepatīkams aromāts.

Ļoti svarīga ir psiholoģiskā gatavība, sievietei noteikti savlaicīgi jādodas uz dzemdību nodaļu, kurā viņa plāno bērniņu dzemdēt, jāiepazīstas ar apstākļiem, ar personālu. Tāpat ļoti palīdz atslābināties arī tuvinieku vai vīra klātbūtne, protams, uz dzemdībām līdzi var ņemta arī māsu, vīramāti, savu mammu vai dūlu, tas sievietei jāizlemj pašai. Viss atkarīgs no tā, ar kuru cilvēku kopā dzemdībās viņa varētu justies mierīgāk, un kam viņa uzticas šajā pasaulē vairāk par citiem.

Mierīgu grūtniecību un vieglas dzemdības vēlot,

Māmiņu Klubs

MĀMIŅU KLUBA DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI PAŠĀ RĪGAS CENTRĀ