Kur saglabāt atmiņas par bērna pirmajiem dzīves gadiem?

Kur saglabāt atmiņas par bērna pirmajiem dzīves gadiem?

27. May 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tu jau esi domājusi par to, kur saglabāsi atmiņas par bērna pirmajiem dzīves gadiem? Laiks, kad bērniņš ir pavisam maziņš, paskrien ārkārtīgi ātri. Katra diena atnes nebijušas emocijas, jaunus sasniegumus un izaicinājumus. Ik dienas tiek piedzīvoti īpaši brīži, kurus pēc tam ir tik patīkami atcerēties. Tas var būt gan pirmais smaids, gan pirmais ēdiens, pirmā pastaiga vai brauciens ciemos. Vai Tu kādreiz esi aizdomājusies par to, cik daudz ir to lietu, kuras mazais cilvēciņš izdara pirmo reizi sava pirmā gada laikā?

Visticamāk varētu šķist, ka šo visu noteikti atcerēsies, tomēr māmiņu ikdiena ir tik piepildīta ar lietām, kas jāpatur prātā. Vai nebūtu labi, ja būtu vieta, kur to visu saglabāt? Vieta, kur vari ātri un ērti pierakstīt dienas notikumus un iemūžināt mirkļus, kurus vēlēsies atcerēties pēc viena, pieciem vai desmit gadiem. Vai, ja bērniņš piedzimst draudzenei vai māsai, vai nebūtu jauki padalīties ar savu pieredzi par bērniņa miegu, barošanu un attīstību? Lielisks veids, kā to visu izdarīt, ir izmantot pierakstu albumu – kalendāru “Pirmie pieraksti par mazo zvaigznīti”.

Te varēsi viegli atrast vietu, kur ierakstīt vai ielīmēt dienas notikumus, jo ir tik svarīgi svinēt mazās uzvaras. Komplektā ar kalendāru nāk arī uzlīmes, kuras varēsi izmantot lai atzīmētu bērna sasniegumus, pirmos ēdienus un visu par zobiņu augšanu.

Kā lietot kalendāru? Uzlīmju komplektā atrodi mēnešu nosaukumus. Attiecīgi, katra mēneša atvērumā pielīmē vajadzīgo mēnesi, ieraksti datumu un sāc lietot. Izmanto kalendāru, lai atzīmētu dienas notikumus. Atsevišķā sadaļā izcel svarīgāko, kas notika šajā mēnesī, veic piezīmes par ikdienas gaitām un līmē bildes, lai skaistākie brīži paliek atmiņā.

Šajā albumā atradīsi arī vietu, kur:

·        apkopot informāciju par bērna svaru, augumu un zobiem;

·        veikt piezīmes pēc ārstu apmeklējumiem;

·        atzīmēt, kāda bija reakcija uz pirmajiem ēdieniem;

·        saglabāt bērna pirmo vārdnīcu;

·        iemūžināt interesantus stāstus no bērna ikdienas.

Kalendārā ir 18 mēnešu atvērumi. Ja sāksi kalendāru izmantot no bērna dzimšanas, varēsi to izmantot līdz 1,5 gada vecumam, bet, ja vēlies, droši vari sākt izmantot arī vēlāk, jo īpaši brīži ir katra bērna ikdienas neatņemama sastāvdaļa.

Vienkārši iztēlojies, cik patīkami pēc tam būs vēlreiz atcerēties šo skaisto ceļu, visus īpašos brīžus, sasniegumus un vienkārši ikdienas gaitas.  

Pats galvenais, vienmēr atceries, ka Tu esi lieliska Mamma un Tev viss izdosies!

7 lekcijas par 1 lekcijas cenu Lielajā Grūtnieču dienā + dāvanas visām!