Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

31. maijs Lielā Grūtnieču Diena Online - 7 lekcijas vienā dienā un dāvanas!

Grūtniecība ienes pamatīgas pārmaiņas topošo vecāku dzīvē. Sievietes ķermenis nepārtraukti mainās, lai spētu iznēsāt zem sirds augošo bērniņu, mainās līdzšinējais dienas ritms.

Līdz ar gaidību laiku, neatkarīgi no tā, vai gaidāms pirmais, vai arī otrais, trešais bērniņš, topošajiem vecākiem, protams rodas daudzi jautājumi, tāpēc, lai palīdzētu rast atbildes, Māmiņu Klubs aicina visas topošās māmiņas 31. maijā pievienoties Grūtnieču dienai.

Tā ir lieliska iespēja saņemt atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par gaidību laiku no Latvijas zinošākajiem speciālistiem, tāpēc piesakies jau tagad!

Vienas dienas laikā varēsi noklausīties 7 vērtīgas lekcijas par vienas lekcijas cenu, neizejot no mājām, saņemot arī garantētu dāvanu.

GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA:

10.00-10.55 Grūtniecība vasarā

Katrā gadalaikā grūtniecībai ir savas nianses. Izņēmums nav arī vasara, jo līdz ar siltāku laiku un vēlmi uzturēties vairāk laukā, karstais vasaras laiks var līdzi nest arī tūsku, lielāku nogurumu. Grūtnieču dienas vienā no lekcijām tiksimies ar ginekoloģi Karlīnu Elksni, kura skaidros par svarīgākajiem jautājumiem, kas skar grūtniecību vasarā. Tostarp saņemsi atbildes gan par fiziskajām aktivitātēm, gan arī skaistumu, sauļošanos un ceļošanu gada siltākajos mēnešos.

11.00-11.55 Kā sagatavot dzemdībām gan ķermeni, gan prātu?

Kā sagatavot dzemdībām gan ķermeni, gan prātu? Dzemdības, jo sevišķi tad, ja tās būs pirmās, rada lielus satraukumus ikvienai sievietei, tāpēc lekcijā tiksimies ar kundalini jogas pasniedzēju Agnesi Guļāni, lai rastu atbildi, kā joga var palīdzēt piedzīvot ekstātiskas dzemdības.  Jogu dzīvesziņa, padomi un īsas prakses iedvesmai, ko praktizēt mājās pašām, lai gaidības un dzemdības nestu laimi, piepildījumu un svētību visai ģimenei.

12.00-12.55 Uzturs un veselība

Grūtniecība ir īpašs laiks sievietes dzīvē – vienreizējs un neatkārtojams, neatkarīgi no tā vai gaidāms pirmais, trešais, ceturtais vai piektais bērniņš... Tas ir laiks, kad rodas un mātes klēpī izaug jauna dzīvība. Tāpēc pret šo dzīves periodu jāizturas ar vislielāko atbildību, vienlaikus rūpējoties gan par savu, gan gaidāmā mazuļa veselību un labsajūtu. Dažādu vielu iedarbība uz grūtnieces un gaidāmā bērna veselību nekur pasaulē nav pilnībā pētīta, tāpēc arī stingri zinātniski pierādītas un pamatotas pat tautas medicīnas metodes nav izstrādātas. 31. maija Grūtnieču dienā ginekoloģe Oksana Babula atklās mītus un patiesību par diētām un uzturu gaidību laikā, svara pieaugumu, kopējo veselības stāvokli, kā rīkoties reizēs, kad gadījies saslimt – vai ieteicams ārstēties mājās vai meklēt ārsta palīdzību.

13.00-13.55 Mazuļa attīstība pirmajā dzīves gadāKatrs mazulis attīstās ļoti individuāli, tādēļ pieaugušo uzdevums būtu atbalstīt bērna dabisko attīstību, motivēt mazuļa pašiniciatīvu un iekārtot vidi tā, lai bērns spētu realizēt savu individuālo attīstības plānu. Grūtnieču dienā fizioterapeite Kristīne Asonova uzzini par hendlinga pamatprincipiem un to nomaiņu pirmā dzīves gada laikā un ieskaties kā attīstās mazulītis no jaundzimušā par brašu un kustīgu mazuli!

14.00-14.55 Viss par dzemdību fāzēm

Filmās atainotās dzemdības ļoti bieži atšķiras no tām, kuras piedzīvojam dzīvē, tāpēc ir vērtīgi jau iepriekš zināt, kādas ir dzemdību fāzes, kas katrā no tām norisinās ar sievietes ķermeni. Visu svarīgāko par dzemdību fāzēm lekcijā skaidros vecmāte Liene Drauga.

15.00-15.55 Kas vēl jāpagūst grūtniecības pēdējos metros?

Nav svarīgi, vai gaidāt savu pirmdzimto mazuli, otro, trešo vai ceturto. Pavisam drīz jūsu dzīvē notiks nozīmīgas pārmaiņas. Pirms jūsu dzīvē sākas satraukums, negulētas naktis, autiņbiksīšu maiņa, vecākiem jāatpūšas. Pasaulē lielu popularitāti iemanto babymoon- topošo vecāku "atvaļinājums" pirms mazuļa dzimšanas. Grūtnieču dienā  kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe Diāna Zande pastāstīs un ieteiks- kas jāizbauda, jāpārrunā un jāpagūst izdarīt pirms bērniņa nākšanas pasaulē, kā arī stāstīs, kas sagaidāms jaunajā ģimenē mazuļa pirmajā dzīves mēnesī. 

16.00-16.55 Pirmās stundas jauno vecāku un mazuļa dzīvē

Jūsu bērniņš ir tikko ieraudzījis pasauli. Mirklis, ko gaidījāt tik daudzus mēnešus. Fizioterapeite Klaudija Hēla jums stāstīs par pirmajām stundām mazuļa un jauno vecāku dzīvē, par saikni starp māmiņu un jaundzimušo mazuli, ādā-āda kontaktu un citas svarīgas lietas, kas jāzina katram jaunajam vecākam.

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • 7 topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu (lekciju saraksts tiks papildināts)
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • dāvaniņas tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 31. maijā plkst. 10.00-17.00

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 20

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

 

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena