Kāpēc vienas pirmo bērniņu dzemdē 20 stundas, bet citas - 2 stundas?

Kāpēc vienas pirmo bērniņu dzemdē 20 stundas, bet citas - 2 stundas?

01. Feb 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mana mamma pasaulē mani laida 3 stundās, māsa savu bērniņu - četrās. Kaimiņiene pirms diviem mēnešiem brīnišķīgu puisīti sagaidīja ierodamies pasaulē  5 stundās.. No kā tas atkarīgs?

Atbild vecmāte Viktorija Liepiņa: 

20

Tiešām, tiek uzskatīts, ka pirmās dzemdības ir ilgākas kā nākošās. Un nereti tā notiek arī dzīvē! Tas tāpēc, ka dzemdes kakls līdz dzemdību brīdim nekad nav izjutis šāda veida pārvērtības un dzemdes kaklam, protams, vajadzīgs ir laiks, lai atvērtos.

Sākumā dzemdes kakls izlīdzinās. Bet neatgriezeniski dzemdību process sākas tieši ar dzemdes kakla atvēršanās brīdi. Klasiski tas notiek apmēram šādi: dzemdes kakls stundā atveras par 1cm (pilns atvērums 10cm).

Atkārtotu dzemdību gadījumā, dzemdes kakla nogludināšanās, īsināšanās un atvēršanās process notiek pat vienlaikus, tāpēc arī dzemdības pašas būs ātrākas.

Bet gadās, ka tieši pirmās dzemdības norit ātri. Kāpēc tā? Viss atkarīgs no dzemdes kakla un dzemdes muskuļu uzbūves - ja dzemde ir stingra, nav pārāk elastīga, nepadodas pārmaiņām, dzemdes kakls var vērties pat 5-6 stundas. Ja tā ir mīksta, iespējams, dzemdes kakla izlīdzināšanās process var sākties pat 2 nedēļas pirms dzemdībām laikā, kad topošā māmiņa jūt viltus kontrakcijas.

Patiesībā, atbilde, kāpēc tā notiek, ir vienkārša - viss notiek tā, kā daba paredzējusi. To neviens nevar regulēt.

Kopumā grūtniecības laikā nevajadzētu ļoti par šo aizdomāties, vajadzētu noskaņot sevi uz to, ka viss būs labi. Noskaņai, psiholoģiskajai gatavībai ir ļoti liela nozīme dzemdībās!

Veiksmi!

Māmiņu Klubs

Cik ilgas bija jūsu dzemdības?

SIIKAA1234 SIIKAA1234 07. Feb 2016, 14:57

Manas pirmās dzemdības ilga 11 stundas 😀

Sinta18 Sinta18 06. Feb 2016, 15:50

man 1 dzemdibas ilga 3 stundas ceru ka 2 ari atri paies

Fulci Fulci 01. Feb 2016, 13:30 indrasniega

👍😃