Kāpēc doties uz krūts ēdināšanas lekciju grūtniecības laikā?

Kāpēc doties uz krūts ēdināšanas lekciju grūtniecības laikā?

08. Jun 2022, 16:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdību sagatavošanas kursi Māmiņu Klubā ietver sevī arī lekciju par krūts ēdināšanu. Vairāku gadu garumā šo lekciju vada sertificēta krūts ēdināšanas speciāliste Sandra Lase.

20160701141227-10460.jpg

FOTO AUTORS: Olivestudio

Kāpēc būtu vērts tādu lekciju apmeklēt jau grūtniecības laikā?

Tāpēc, ka krūts ēdināšana sākas jau pirmajās minūtēs pēc dzemdībām, un tam procesam būtu jāgatavojas savlaicīgi. Jūs taču nesākat vadīt automašīnu jau trasē - tā ir prakse, bet vispirms jātiek arī pie teorētiskās bāzes. Tāpat arī te.

Šo informāciju nevar dabūt pie ginekologa, ģimenes ārsta vai dzemdību iestādē tādā kopumā kā lekcijā, tāpēc, ka nevienam nebūs divas stundas laika, ko veltīt tieši jautājumiem par krūts ēdināšanu. Bet mums ir šīs divas stundas lekcijā. Un pa šo laiku var gūt teorētisko zināšanu kopumu, uz kuru pēc tam balstīties jau praksē.

Tāpat mēs mācāmies tikt skaidrībā par informāciju, kas skar krūts ēdināšanu. Informācijas mūsdienās ir daudz. Grāmatās raksta vienu, forumos - ko citu, ārsti iesaka vai apgalvo atkal ko citu. Saliksim visu pa plauktiņiem.

Par ko runājat lekcijās?

Neskaitot krūts piena nozīmīgumu mazuļa veselībai un attīstībai, divu stundu garumā cenšamies apspriest arī pamatlietas:

  • no kā atkarīgs krūts piena sastāvs
  • no kā atkarīgs piena daudzums: sīki un smalki izrunājam, kā to var regulēt
  • kāds ir pilnvērtīgs piens
  • kā pareizi mazuli likt pie krūts, lai nebūtu nekādu sāpīgu izjūtu
  • viss par krūts ēdināšanas ritmiem: cik bieži, cik ilgi bērniņš jāēdina, ko nozīmē pārāk bieža barošana, ar ko tā saistīta; vai vispār ir vajadzīgs ēdināšanas režīms
  • kā bērniņš ēd pirmajā dzīves mēnesī, otrajā, trešajā un vēlāk

Šīs zināšanas palīdz izvairīties no bailēm un stresa

Mēs runājam arī par iespējamām problēmām, piemēram, par to, kas ir mastīts, laktostāze. Lai māmiņas zinātu un nebaidītos. Tam visam ir savi iemestli, un, ja ir profilakses pasākumi zināmi, ir iespējams izvairīties no šādiem sarežģījumiem. Vai arī - ja nav izdevies izvairīties, svarīgi ir zināt, kā un kur meklēt palīdzību, kā rīkoties.

Ko darīt, ja iepriekšējā krūts ēdināšanas pieredze bija neveiksmīga un ir sajūta, ka "man vienkārši nav lemts barot ar krūti"?

Obligāti jānāk uz lekciju!

Jā, ir tāda sieviešu kategorija, kas uzskata, ka ēdināt ar krūti viņām nav lemts, jo "mūsu ģimenē nevienai sievietei nav bijis piena", vai arī ar pirmo bērniņu nav izdevies, un tad šķiet, ka arī ar otro nekas neizdosies, negribas izjust neizdošanās vilšanos, un tad ir bail vispār uzsākt kaut ko.

Man ar pirmo dēlu arī nekas nesanāca. Bet es ļoti gribēju, lai izdodas ar otro. Un izdevās! Nevajag nolaist rokas.

Nāciet uz lekciju, un mēs kopā tiksim skaidrībā par iepriekšējo pieredzi, sapratīsim, kāpēc tā bija neveiksmīga, un viss būs skaidrs, baiļu nebūs.

Pie mums nāk arī māmiņas, kas gaida ne tikai pirmo vai otro bēniņu, bet arī trešo, lai atsvaidzinātu zināšanas. Attiecīgi, neatkarīgi no bērnu skaita un pieredzes, nāciet, mēs jūs ļoti gaidām.

20151028215326-45720.jpg

UZ TIKŠANOS

MĀMIŅU KLUBĀ!

Zīdīšanas lekcijas

Kontakti: Māmiņu Kluba Vecāku skola - Vīlandes ielā 1, tel.: 67350750