Kā iespējami labāk sagatavoties mazulim?

Kā iespējami labāk sagatavoties mazulim?

04. Apr 2019, 00:44 zane_r zane_r

Gaidot bērniņu, un jo īpaši pirmo mazulīti, jautājumu un neskaidrību ir ļoti daudz. Atceros savas pirmās gaidības - tik daudz nezināmā! Jā, bija jautājumi, kurus vaicāju savai ginekoloģei, taču vizītei atvēlētais laiks bija tik īss, ka tie principā bija tikai un vienīgi jautājumi par pašu gaidību laiku. Bija jautājumi, ar kuriem vērsos pie draudzenēm - pieredzējušām mammām. Un bija jautājumi, uz kuriem atbildes mēģināju atrast googlē vai kādos forumus, kas gan jāsaka nav tas labākais atbilžu sniedzējs, jo uz visiem jautājumiem tur atbildes nevar atrast. Turklāt ir tādi jautājumi, kurus tu pat pirms bērniņa dzimšanas neapzinies, ka tiem vispār vajadzētu nonākt tavā dienaskārtībā un meklēt atbildes, tāpēc ir labi, ka zinoši speciālisti, kuri tev spēj pateikti priekšā, kam un kā jāgatavojas. Kā es būtu gribējusi, kaut jau pirmajā grūtniecībā būtu bijis iespējams izlasīt fantastisko Vitas Kalniņas grāmatu "Pirmās attiecības cilvēka dzīvē" un kā es būtu vēlējusies apmeklēt tādu visaptverošu konferenci topošajiem vecākiem "Gatavi mazulim", kāda notiks sestdien, 6.aprīlī, Jūrmalā. Lai arī šīs man ir otrās gaidības, un kaut kāda apjēga par to, kas tad mani sagaida, jau man ir, tomēr, skatoties programmu, esmu savilkusi daudz jo daudzus ķekšus pie lekcijām, kuras obligāti vēlos dzirdēt. 

Noteikti vēlos dzirdēt abas lekcijas pie Diānas Zandes gan par prenetālo psiholoģiju un to, kā veidot saikni ar bērniņu gaidību laikā, gan arī psiholoģisko sagatavošanos dzemdībām, tāpat manos plānos ir Katrīnas Puriņas lekcijas - par dzemdībām, grūtnieču vingrošanu un dūlošanu -, un lekcijas par dzemdībām, vietas  un speciālista izvēli, atsāpināšanu pie vecmātēm Lienes Draugas un Ineses Kampusas. Un kā ļoti vērtīgu mācībstundu gaidu lekciju pie Klaudijas Hēlas par dzemdību pozām un elpošanas vingrojumiem, un lekciju pie ginekoloģes Natālijas Bērzas par nupat manā dienaskārtībā nonākušo aktuālitāti - vēnu veselību un trombozes risku grūtniecības laikā. Ja būs luste un spēja uztvert, esmu arī saķeksējusi vairākas lekcijas par jaundzimušā aprūpi un kopšanu, kā arī vakcināciju. Programma ir tiešām grandioza un ļoti visaptveroša un ceru noskaidrot sev ļoti svarīgas atbildes un informāciju. Un nemelošu, baaaaigi ceru arī uz veiksmi loterijā. Viena no balvām ir rati!!! :)

Tā kā esmu viena no vēlajām biļešu pircējām uz šo konferenci, tad noskaidroju, ka vēl kādas biļetes ir pieejamas, tā kā iespējas tikt uz sestdienas pasākumu vēl ir. Tiksimies tur!

VAIRĀK INFORMĀCIJAS PAR KONFERENCI TOPOŠAJIEM VECĀKIEM LASI ŠEIT->>>