Kā cīnīties ar grūtnieču iesnām un tūsku degunā?

Kā cīnīties ar grūtnieču iesnām un tūsku degunā?

25. Apr 2019, 22:10 zane_r zane_r

Lai arī visu grūtniecības laiku patstāvīgs ceļa biedrs man ir vieglas iesnas, tomēr otrā trimestra beigās iesnām pievienojas arī nepatīkamā tūska - deguns kā aizlipis, gaisu caur nāsīm ievilkt nav iespējams. Kas izraisa nākamo problēmu - rijot siekalas, krīt ciet ausis. Tas sagādā tiešām pamatīgu diskomfortu. Šajā brīdī jo īpaši novērtēju tik pašsaprotamo spēju brīvi elpot. 

Situāciju pasliktina arī sausais gaiss telpās, jo īpaši, kamēr vēl darbojas apkure. Mitruma līmenis telpās mums ir nepilni 30% no vēlamajiem 50-60%. Lai arī gaisu telpās regulāri vēdinām, tas situāciju neuzlabo, un kā izrādās iemesls tam ir tas, ka pavasarī gaiss, lai cik grūti būtu noticēt, ir visnetīrākais. Šajā laikā gaisā saceļas ziemā bagātīgi kaisītās sāls un smilšu putekļi, ziedēt sāk alkšņi, bērzi un citi koki. 

Kā racionāli tentendēti cilvēki, ar vīru meklējam risinājumus. Viens no variantiem, kas var tūsku mazināt, ir lietot pretalerģijas līdzekļus, ko grūtniecības laikā nepavisam nevēlos. Otrs variants - mitrināt un attīrīt gaisu telpās. Ar gaisa mitrinātāju, ko mēdzām izmantot guļamtelpā, mitruma līmeni izdevās uzlabot, taču tas gaisu tīrāku nepadarīja, turklāt tam bija arī citi trūkumi - mitrumu tas izdalīja ar strūklu, kas diemžēl padarīja mitru jebko, kas stāvēja līdzās, tostarp bojājot un atstājot pleķus uz grīdas un mēbelēm. Tāpēc pilnīgi īstajā brīdī nāca iespēja izmēģināt PHILIPS gaisa mitrinātāju un attīrītāju divi vienā. Kā jau mūsdienu gadžetiem pienākas, arī šī ierīce ir darbināma un pārraugāma caur aplikāciju viedtālrunī. Jāsāka, kā ir - gaisa kvalitāti tas telpā uzlaboja tiešām fiziski jūtami. Piemēram, ja telpā, kur nebija ierīces, man deguns bija pilnībā aizlikts, tad ieejot telpā, kur darbojās mitrinātājs/attīrītājs deguns uzreiz “atnāca vaļā”, ļaujot man brīvi elpot. 

Savukārt mana meita kādu dienu ierīcei uztaisīja pamatīgu šoku, veicot eksperimentus ar degošu sveci un balonu. Gaisa dedzināšana mūsu jaunajam draugam nepavisam nepatika. Tas sāka darboties ar pastiprinātu jaudu, lai gaisu “izmazgātu” un padarītu atkal tīru. Gluži neparedzēti šis kļuva arī par eksperimentu mūsu mitrinātāja spējai, lai varētu pārliecināties par tā efektivitāti. Būtisks pluss - mitrums no tā neplūst strūklā, bet izdalās pavisam nemanāmi, nebojājot mēbeles un grīdas segumu. 

Runājot vēl par priekšrocībām, noteikti novērtēju, ka šis PHILIPS aparāts ir uz riteņiem un tādejādi ērti pārvietojams gan telpā, gan no vienas telpas uz otru. Un, protams, gaumīgais un “tīrais” dizains ļauj tam viegli iekļauties jebkurā interjerā.