Grūtnieču diena RĪT: sagatavojies dzemdībām!

Grūtnieču diena RĪT: sagatavojies dzemdībām!

17. Sep 2018, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdības katras sievietes dzīvē ir TAS lielais notikums, kurai gatavošanās sākas krietnu laiku pirms īstā satikšanās mirkļa. Kā es zināšu, ka dzemdības sākušās? Kā tas notiks? Cik ātri dzemdības beigsies? Vai man sāpēs? Kas notiks pēcdzemdību periodā? Ak, cik daudz jautājumu maisās pa galvu topošajām māmiņām- neziņa, apjukums un bailes. Grūtnieču diena septembrī tiks veltīta tēmām, kas ne tikai sagatavos topošās māmiņas Lielajai dienai, bet arī sniegs iedrošinājumu, stiprinājumu un atbalstu nozīmīgajā dienā.

Dzemdību plāns- ieguvumi un lamatas

13.15-14.15

Dzemdību plāns vairs nav retums darāmo darbu sarakstiņā, lai sagatavotos un izprastu, kāda katrai iesaistītajai pusei būs loma, kā varētu notikt viss process un kā sieviete gribētu laist pasaulē mazulīti. Dzemdību plāns ir apzināta un aktīva gatavošanās dzemdībām (fiziski, informatīvi un emocionāli), to piedzīvošana, realizējot savas vērtības, respektējot reālo situāciju un pielāgojoties tai. Grūtnieču dienā dūlas Līgas Giniborgas vadībā topošajām māmiņām būs iespēja iemācīties rakstīt dzemdību plānu, izprotot gan ieguvumus, gan iespējamos riskus, kā arī saprast, kurā mirklī beidzas fantāzija un sākas reālais dzemdību plāns. 

Dzemdību fāzes- soli pa solim

14.30-15.30

Katrs mazulis pasaulē ierodas unikālā veidā. Tieši šī iemesla dēļ nākas dzirdēt tik daudz un dažādu dzemdību stāstu. Bet kā pateikt, kā varētu norisināties gaidāmās dzemdības? Dūla Katrīna Puriņa Liberte Grūtnieču dienas laikā atklās topošajām māmiņām visu par dzemdību procesu- sākot ar latento fāzi un beidzot ar izstumšanas periodu, kurā bērniņš ienāk šajā pasaulē. Bet vai ar to brīdi beidzas dzemdības, kas seko pēc tam un kad sākas pēcdzemdību periods, par to šajā lekcijā.

Pēcdzemdību periods

15.45-16.45

Dzemdības ir smags un nogurdinošs darbs, pēc kura jūsu ķermenis var justies izmocīts un noguris. Liekas, ka sāpes ir ikkatrā jūsu ķermeņa muskulī, orgānā un locītavā. Nav brīnums, ka pirmajās pēcdzemdību stundās pārmaiņas izjutīsiet visā ķermenī no galvas līdz pat papēžiem. Nereti pēcdzemdību periodu mēdz dēvēt par "ceturto" grūtniecības trimestri, norādot, cik ilgs tas var būt, nesot līdzi dažādus izaicinājumus fiziskā, emocionālā un psiholoģiskā ziņā. Tiekamies dūlas, vecmātes Lienes Draugas lekcijā Grūtnieču dienas ietvaros, kurā skaidrosim sievietes notiekošos procesus sievietes ķermenī un kā ar šīm lietām tikt galā!

Uz tikšanos Grūtnieču dienā! Būs kafija/tēja, uzkodiņas un foršas dāvaniņas no mūsu atbalstītājiem!

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

Kad notiks?

18. septembrī 13.15-16.45

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25