GMT BEAUTY- Latvijas profesionālās kosmētikas zīmols ir laidis klajā jaunu kosmētikas līniju sievietēm grūtniecības un bērniņa zīdīšanas laikā

GMT BEAUTY- Latvijas profesionālās kosmētikas zīmols ir laidis klajā jaunu kosmētikas līniju sievietēm grūtniecības un bērniņa zīdīšanas laikā

30. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

GMT BEAUTY- Latvijas profesionālās kosmētikas zīmols ir laidis klajā jaunu kosmētikas līniju sievietēm grūtniecības un bērniņa zīdīšanas laikā.

Līnija ar nosaukumu Expecting ir radīta ar nolūku topošajām un esošajām māmiņām palīdzēt uzturēt veselu un atjaunot ādu, grūtniecības un bērniņa barošanas laikā. Līnijā ietilpts gan produkti pretstriju profilaksei un ārstēšanai, gan tūskas un ādas sausuma mazināšanai. Līnijas produkti ir atzīti par drošiem lietošanai grūtniecības un zīdīšanas laikā, un ir saņēmuši kvalitātes apstiprinājumu no Latvijas Ginekologu Asociācijas.

Viena no GMT BEAUTY zīmola vadošajiem izstrādātājām ir ārste- uztura un ķermeņa estētikas speciāliste Guna Havensone, kurai  uzdevām jautājumus par šī līnijas  priekšrocībām.

Vai māmiņai gaidību laikā vispār kaut kas no kosmētikas ir jālieto un kāpēc?

Sievietes organismā notiek hormonālas izmaiņas, kuras nosaka organisma ierasto darbību izmaiņas(izmainīta apetīte un vielmaiņa, pieaug šķidruma daudzums organismā-izmainās ūdens-sāļu regulējošās mehānisms utt.); rezultātā izmainās sievietes ķermeņa aprises un nereti attīstās dažādas estētiskās problēmas.

Kas tad tik īpašs ir šajā līnijā? Varam jautāt arī šādi- ar ko tad grūtniece atšķiras no sievietes?:).....ar pašu grūtniecību!

Līnija satur aktīvās vielas kuras palīdz risināt estētiskās problēmas grūtniecības laikā un katra kosmētikas sastāvā esošā komponente ir izraudzīta ņemot vērā, ka grūtnieces ir sensitīvā (gan pati māte, gan embrijs-zīdainis ir vairāk pakļauti vides riskiem)  grupa.

Kādā ziņā šī kosmētika māmiņai un mazulim ir droša? Vai ir kādas pārbaudes veiktas sastāvdaļām?

Visām sastāvdaļām kosmētiskajos līdzekļos veic toksikoloģisko novērtēšanu, šajā sērijā iekļautajām sastāvdaļām īpaša vērība tika pievērsta mutagenitātei. Testus veic izejvielu ražotāji. Papildus veidojot produktu formulas aktīvi izmantojām EUROPEAN MEDICINES AGENCY HMPC(herbal medicinal products) datu bāzi, jāatceras, ka ne visi dabīgie augu ekstrakti ir piemēroti grūtniecēm un barojošām māmiņām.

Viena no galvenajām ādas problēmām grūtniecības laikā ir striju veidošanās risks, kā darbojas līdzeklis pret strijām?

Viena no aktīvākajām un šobrīd arī inovatīvākajām sastāvdaļām ir biotehnoloģiski iegūtā izejviela REGU-STRECH, kuras pamatā ir 3 komponentes- Pentanols, kam ir nomierinoša iedarbība, Tripeptīds 5- ar stabilizējošu iedarbību un Marūbijas ekstrakts nodrošina ādas elasticitātes uzlabošanos. Šī iedarbība ir klīniski pierādīta in vivo.

Kad jāsāk pretstriju produkts lietot, kad vēders jau liels vai kad vēl nav redzams?

Pirmkārt, strijas grūtniecēm var veidoties arī uz krūtīm, uz sāniem, uz dibena un kājām-visā to garumā. Vēderam no 3-4 grūtniecības mēneša

Cik bieži grūtniece drīkst veikt kosmētiskās procedūras un kādas?

 Ja nav tad jautā vēlreiz, nekādas īpašas rekomendācijas nav...kāda procedūra-kāds ir tās mērķis pēc 12-14. ned. 1x ned. Striju profilaksei un drenāžai vai 2 nedeļās 1x....

Vai var lietot barošanas laikā uz krūtīm? Vai līdzeklis neietekmē piena kvalitāti?

Produkti ir speciāli radīti, lai neietekmētu zīdīšanas procesu.

Kā var ātrāk notievēt un kad var sākt to darīt?

Sākot ar 3 mēnesi, jābaro ekskluzīvi ar krūti vēlams vismaz 6 mēnešus, pēc 6. mēneša jāsamazina apēstā daudzums, pastaigas ar ratiem līdz 2 stundām, jānostiprina vēdera ,muguras un starpenes muskuļi. Jāatjaunojas MS ciklam, vismaz 3x.... Der atcerēties, ka sievietei grūtniecība ir riska faktors liekā svara iegūšanai.

20171130100641-63551.jpg