GlobiFer preparāta lietošana

GlobiFer preparāta lietošana

02. Nov 2020, 10:39 Lita Mei Lita Mei

Sākšu ar to, ka esmu grūtniece, šobrīd rit 34. grūtniecības nedēļa. 

 

Grūtniecības otrajā trimestrī, kontrolējot asinsanalīzes, tika konstatēts samazināts feritīna līmenis. Jāatzīst, ka agrāk arī esmu saskārusies ar dzelzs deficīta anēmiju, taču jāatzīmē, ka grūtniecības sākumā visi laboratorie rādītāji bija normas robežās. 

Jau 20.grūtniecības nedēļā uzsāku lietot Tothema ampulas (pa 2 ampulām 1xdienā), taču dinamikā  netika novērots nozīmīgs feritīna  paaugstinājums (20.GN tas bija 4,6 ng/mL à 26.GN 5,2 ng/mL à 30.GN 4,6 ng/mL). Jāatzīmē, ka šo desmit nedēļu laikā jutu milzīgu nogurumu un nespēku, kā arī saskāros ar biežām Tothema ampulu blaknēm – sliktu dūšu (reizēm pat līdz vemšanai) un vēdera izejas traucējumiem. Noteikti jāpiemin, ka no Tothema ampulu lietošanas pamanījumu zobu iekrāsošanos tumšākā krāsā.

 

No 30.grūtniecības nedēļas man radās brīnišķīga iespēja atteikties no Tothema ampulām un izmēģināt GlobiFer preparātus. Šo četru nedēļu laikā ne reizi nav bijis nelabums, nav vēdera izejas traucējumu! To pamanīju jau trešajā GlobiFer preparāta lietošanas dienā. Kā arī būtiski samazinājās nogurums. 

 

Manuprāt, būtiski uzsvērt  GlobiFer tablešu lietošanas priekšrocības salīdzinot ar citiem nehēma (piemēram, Tothema) preparātiem - nav nekādu uztura ierobežojumu! Nekādu! Ja iepriekš bija jāievēro, ka Tothema lietošanas laikā vajadzētu izvairīties no kafijas un piena lietošanas uzturā, lietojot GlobiFer tabletes, vari ļauties jebkādām ‘’gastronomiskām izvirtībām’’!

 

Laboratoro rādītāju kontrole diemžēl vēl nav bijusi, tāpēc nevaru spriest par objektīvo rādītāju izmaiņām, taču subjektīvi varu teikt, kā topošajai māmiņai, manuprāt, vissvarīgāk ikdienā justies labi, lai vari pilnvērtīgi izbaudīt šo skaisto gaidīšanas laiku! 

 

Vēlreiz paldies Māmiņu klubam par šo iespēju!

Monta Magdalena Zavadska Monta Magdalena Zavadska 02. Nov 2020, 11:54

Es arī šo izmēģināju un man pacēlās hemoglobīna līmenis. Pēc 2 nedēļām būs atkal analīzes,kur varēs redzēt kas notiek ar ferritīnu un hemoglobīnu.
Es arī priecājos par to,ka nav uztura ierobežojumu.
Nu viennozīmīgi arī pareizi jāmāk izvēleties deva Globifer,ja bijis kritums,tad vajag 2 tabletes,nevis vienu,ko daudzi neievēro. Es dzēru 1 tableti un man pacēla tāpat 😀