Diānas Zandes lekcija – otrā bērna ienākšana ģimenē – man ļoti noderīgi

Diānas Zandes lekcija – otrā bērna ienākšana ģimenē – man ļoti noderīgi

07. Feb 2019, 13:47 Runner Runner

Vēl tikai gaidot pirmo mazuli un apmeklējot dažādas Māmiņu kluba lekcijas, biju jau klusībā izplānojusi, ka ar otru mazuli noteikti apmeklēšanas vērta būs lekcija – Otrā bērna ienākšana ģimenē un tā arī bija – vērtīgas un noderīgiem padomiem pilnas divas stundas ar Diānu Zandi.

Tā kā šī nebija pirmā D.Zandes lekcija, ko apmeklēju, tad jau zināju cik patīkams cilvēks viņa ir un cik racionālas un strukturētas ir viņas lekcijas. Soli pa soli un posmu pa posmam tiek iziets cauri, no lielā bērna perspektīvas, visam grūtniecības periodam, mazuļa piedzimšanai un pēc dzemdību periodam mājās. Ļoti daudz vērtīgu padomu, kā runāt un iekārtot vidi lielajam bērnam dažādos vecumos, lai mazā bērna ienākšana ģimene nebūtu stresu un greizsirdības pilna.

Lekcijā pārrunājamais bija sadalīts vairākos blokos, kur jeb kura brīdī var uzdot sev interesējošus jautājumus par konkrēto tēmu:

  • Vecākais bērns un grūtniecība;

Kā stāstīt par to, kas notiek un mainās? Cik ļoti vecākais bērns pamana mammas izmaiņas un kā tas viņu ietekmē? Kā iekārtot vidi, lai vecākais nejūtas izstums ienākot jaunākajam?

  • Vecākais bērns un dzemdību pieredze;

Ar ko labāk atstāt vecāko bērnu dzemdību laikā? Cik bieži sazvanīties/ vest ciemos? Kā pastāstīt kur palika mamma?

  • Vecākais bērns un jaundzimušais;

Cik ļoti ļaut fizisku kontaktu vecākajam ar mazāko? Kas šajā periodā ir nepieciešams vecākajam? Cik laika un kādus rituālus piekopt ar vecāko?

  • Vecākais bērns un greizsirdība/ uzvedības izmaiņas;

Kā var mainīties miega un ēšanas režīmi? Ko iesākt ar to? Kā var mainīties vecākā bērna uzvedībā un ko iesākt ar to?  

  • Padomi kā palīdzēt vecākajam bērnam tikt galā ar lielo ģimenes notikumu un tā izraisītu stresu.

Kādu lomu ģimenē piešķirt vecākajam bērnam? Kas vecākajam palīdzētu mazināt stresu par izmaiņām mājās? Cik ļoti vecāko iesaistīt jaundzimušā aprūpē?

 

Man lekcijas saturs bija tik interesants, ka visas divas stundas pagāja nemanāmi. Manuprāt, Māmiņu kluba lekciju formāts ir ļoti patīkams un mūsdienīgs. Telpas ir izvēdinātas un mājīgi iekārtotas. Grūtnieces ar lielajiem vēderiem ērti var iekārtoties lielos, mīkstos pufos. Protams, lekciju apmeklēju kopā ar vīru un priecājos, ka visām ar bērnu saistītām lekcijām ir iespēja apmeklējums pārim, jaunie tēvi ļoti priecājās par iesaisti bērnu audzināšanā. Un protams tēja/ kafija lieliski papildina patīkamo lekcijas gaisotni.

Katrai ģimeni, kur tuvākajā laikā ienāks otrs mazulītis, iesaku apmeklēt šo lekciju, jo lai vai šķiet, ka zinām daudz un darām pareizi, vienmēr ir vēl kādi sīkumiņi ko uzlabot un pieslīpēt un kas jūsu jau “lielajam bērnam” būs īpaši svarīgi šajā dzīves posmā.

 

Foto resurss - www.googe.com