Augstpapēžu kurpes grūtniecības laikā: JĀ vai NĒ?

Augstpapēžu kurpes grūtniecības laikā: JĀ vai NĒ?

21. Oct 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzas sievietes nesteidzas atteikties no augstpapēžu kurpēm grūtniecības laikā, lai arī zina, ka to nēsāšana šajā delikātajā periodā nav īpaši vēlama. Iemesls ir arī psiholoģisks, jo, kā uzskata speciālisti, tādā veidā sieviete izmisīgi ķeras pie ierastās dzīves, it kā dodot sev iespēju neizkrist no tās līdz ar bērniņa dzimšanu. Noskaidrosim, kāpēc augstpapēžu apavu nēsāšana grūtniecības laikā nebūtu vēlama, un, ko darīt, ja no to nēsāšanas neizdodas atteikties.

Augstpapēžu kurpīšu kaitīgums grūtniecības laikā

Tā stingrā tonī runājot, augstpapēžu apavi vispār nenes nekādu labumu, no tiem deformējas pēdas, sāp mugura, parādās varikoze utt. Piekritīsi, slima mamma nav tas, kas jaundzimušajam vajadzīgs. Ja tomēr grasies vilkt tādus apavus grūtniecības laikā, padomā arī par citām sekām.

Grūtniecības pārtraukšanās draudi. Staigājot ar augstpapēžu apaviem kāju muskuļi, mugurkauls un arī gurni izjūt papildus sasprindzinājumu, kas, savukārt, izraisa dzemdes muskuļu tonusu, radot grūtniecības pārtraukšanās draudus.

Neērts mazuļa novietojums. Pakāpeniska mazuļa attīstība tiek traucēta, ja tiek traucēts mazuļa smaguma centrs, ko izraisa tieši augstpapēžu apavu nēsēšana. Tiek radīts diskomforts auglim, un tiek provocēta aizcietējumu rašanās topošajai māmiņai.

Traumas. Staigājot ar augstpapēžu apaviem ir visai bīstami, sevišķi, ja runa ir par tādiem kārtīgiem centimetriem papēdīšos.. Tu vari nokrist, sasisties, izmežģīt kāju, tikt pie kāda sastiepuma vai iegūt pat muguras traumu.

Ādas nokarāšanās un strijas. Daudz sieviešu tērē milzum daudz spēka, lai saglabātu sava ķermeņa skaistumu grūtniecības laikā, bet tieši augstpapēžu apavu nēsāšana atslēdz vēdera muskuļus, kas ļauj tiem izstiepties un vēlāk - āda ir nokarājusies.

Iespējams, šie argumenti tevi nepārliecināja, un tomēr, drīz pārliecināsies par to, ka visu grūtniecības laiku nemaz nejutīsies ērti šādos apavos.

Augstpapēžu kurpīšu nēsāšanas noteikumi, kas jāievēro grūtniecības laikā

Gadās situācijas, kurās bez augstpapēžu apaviem neiztikt, un delikātais stāvoklis, ko saucam par grūtniecību, nav arguments, lai no šiem apaviem atteiktos. Ko lai dara?

Pirmārt, jāzina, ka pirmajā trimestrī, kad auglis ir vēl neliels un viņa organisms vēl nav ieguvis tādus kārtīgus apmērus, augstpapēžu kurpju nēsāšana viņam netraucēs.

Otrkārt, pat vēlāk tu vari atļauties sev tādus apavus, ja pieturēsies pie dažiem nosacījumiem:

  • izvēlies izmēru lielākus apavus kā tos, ko nēsā ikdienā
  • dod priekšroku dabīgiem materiāliem
  • pievērs uzmanību šuvēm
  • papēdim jābūt 3-5cm lielam. Ja tev tas ir par zemu, izvēlies platformas tipa apavus.
  • saīsini augstpapēžu apavu nēsāšanas laiku līdz 2-3 stundām dienā, un pēc tam obligāti palutini kājas ar masāžu, kontrastdušu vai atslābinošu vanniņu.

Ja nekādi nevari sevi pierunāt atteikties no augstpapēžu apaviem, padomā par to, ka drīz tu pati kļūsi par bezpalīdzīgu mazulīti, kas pat apavus varbūt nevarēs uzvilkt, un nav vērts palielināt savu nebūšanu skaitu, tev jākrāj spēki!

Māmiņu Klubs

Ezis2009 Ezis2009 21. Oct 2015, 20:47

Nē! Nē un vēlreiz - Nē! Lai mani nosoda visas augstpapēžu cienītājas, bet es neticu ,ka tajās ir ērti , pietam vēl ar punci.